این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۷، شماره ۴، صفحات ۲۳-۳۴
عنوان فارسی
بررسی میانکنشهای الکترواستاتیک بتالاکتوگلوبولین و تراگاکانتین: گام نخست به سوی تولید میکرو و نانو ذرات بیوپلیمری
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: بررسی رفتار کلوئیدی سامانههای پروتئین- پلیساکارید، اهمیت روزافزونی برای فراهمآوری پایهای مناسب در راستای دستیابی به کاربردهای مختلف آنها (مانند تولید میکرو و نانو ذرات بیوپلیمری، طراحی آنالوگهای غذایی و فناوری ریزپوشینه کردن) پیدا کرده است. هدف این پژوهش، بررسی گذارهای کلیدی ناشی از تغییر pH در جریان جدایش فازی تجمعی بتالاکتوگلوبولین و تراگاکانتین بود. مواد و روشها: تشکیل کمپلکسهای الکترواستاتیک در پراکنشهای حاوی مخلوط بتالاکتوگلوبولین و تراگاکانتین (غلضت کل پلیمر 3/0 درصد وزنی و نسبت پروتئین به پلی-ساکارید 2 به 1) تابع pH(6-2) با استفاده از طیفسنجی و آنالیز اندازه ذرات بررسی شد. از رئومتری به موازات اسیدی کردن آرام پراکنش مخلوط، با گلوکونودلتالاکتون، برای پایش گذارهای ساختاری سامانه استفاده شد. اثر نوع و غلظت نمک روی تشکیل میکروذرات حاصل تعیین شد. یافتهها: تشکیل کمپلکسهای محلول در 20/5= pHآغاز شد؛ در 85/4= pH انبوهش کمپلکسهای درون پلیمری رخ داد و به انجام جدایش فازی در 30/4= pHمنتهی شد. پارامترهای ثبت شده نشان داد که تودهای شدن مرکب در 15/4= pH رخ میدهد. در نهایت، مخلوط به حالت یک سامانهی تک فازی در 50/2= pHبازگشت. آنالیز اندازهی ذرات نشان داد که ساختارهای مرکب نوعی فرایند جمع و فشرده شدن را در جریان کمپلکس شدن تجربه میکنند. رئومتری دریافتهای عمیقتری از رفتار کلوئیدی سامانه را فراهم آورد و نتایج در توافق با گذارهای ناشی از pH، تعیین شده با تیتراسیون با HCl بود. تشکیل میکروذرات به شدت وابسته به نمک بود. نتیجه گیری: تحت شرایط کنترل شده pH، میانکنشهای الکترواستاتیک بتالاکتوگلوبولین و تراگاکانتین میتواند برای تشکیل گونههای مختلف ذرات بیوپلیمری به کار گرفته شود. این میکرو و نانو ذرات حاصل میتوانند در صنعت غذا به عنوان سامانههای تحویل دهندهی طبیعی یا جایگزین چربی به کار روند. واژگان کلیدی: بتالاکتوگلوبولین، تراگاکانتین، میانکنشهای پروتئین- پلیساکارید، جدایش فازی تجمعی، میکروذرات بیوپلیمری
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Studies on the electrostatic interactions between β-lactoglobulin and tragacanthin:The first step towards fabrication of biopolymeric micro- and nano-particles
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objective: Investigation of the colloidal behaviour of protein-polysaccharide systems is becoming increasingly important to provide a foundation for their applications in areas such as production of biopolymer micro-and nano-particles, designing food analogues, and microencapsulation technology. The aim of the present study was to investigate the pH-induced critical transitions during associative phase separation between β-lactoglobulin (BLG) and tragacanthin (T). Materials and Methods: The formation of electrostatic complexes in BLG/T dispersions (0.3wt.% total concentration BLG:T ratio 2:1) was investigated as a function of pH (2.00-6.00) by spectrophotometry and particle size analysis. In addition, coupling of slow in situ acidification of the blend, with glucono-delta-lacton, and rheometry were used to monitor the structural transitions during the associative phase separation. The influence of salt type and concentration on the formation of micro-particles were also determined. Results: The formation of soluble complexes started at pH ~5.20, and at pH ~4.85 the aggregation of intrapolymeric complexes occurred, followed by a bulk phase separation at pH ~4.30. The data indicated that coacervation occurred at pH 4.15. Finally, the mixture returned to a mono-phasic system at pH 2.5. Particle size analysis showed that the assembled structures experienced a contraction process upon complexation. Rheometry provided deeper insights into the colloidal behaviour of the system and the results were in good agreement with quiescent pH-induced transitions established by HCl titration. The formation of the micro-particles was strongly salt-dependent. Conclusion: Under controlled pH conditions, electrostatic interactions between β-lactoglobulin and tragacanthin can be used to form a variety of biopolymer particles. These biopolymeric micro- and nano-particles may be used in the food industry as natural delivery systems or fat-replacers. Keywords: β-Lactoglobulin, Tragacanthin, Protein-polysaccharide interactions, Associative phase separation, Biopolymer micro-particles
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مهتاب حسندخت فیروز | m hassandokht firouz
پریوش هراتیان | p haratian
رزیتا کمیلی فنود | r komeili fanood
محمد امین محمدی فر | ma mohammadifar
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-278&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات