این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 21 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۷، شماره ۴، صفحات ۳۵-۴۴
عنوان فارسی
تأثیر مکملیاری با اسید لینولئیک مزدوج و اسیدهای چرب امگا۳ بر برخی شاخصهای التهابی و استرس اکسیداتیو درتصلب شرایین
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: بیماریهای قلبی عروقی دلیل عمدهی مرگ و میر در جهان و ایران است. التهاب و استرس اکسیداتیو دو عامل خطر مهم تصلب شرایین هستند. برخی شواهد حاکی از تأثیرات ضد التهابی اسیدهای چرب امگا 3 (3ω) و اسید لینولئیک مزدوج (CLA) است. این مطالعه با هدف بررسی اثر مکملیاری اسید لینولئیک مزدوج و اسیدهای چرب امگا3 بر برخی از شاخصهای التهابی و استرس اکسیداتیو در بیماران مبتلا به تصلب شرایین انجام شد. مواد و روشها: 90 بیمار مبتلا به تصلب شرایین مراجعهکننده به کلینیک قلب امام رضا(ع) دانشگاه علوم پزشکی شیراز که واجد شرایط بودند، داوطلبانه در این مطالعه شرکت کردند. بیماران به صورت تصادفی به 3 گروه دریافتکنندهی CLA (mg/d3000) ، 3ω (mg/d1920( و دارونما تقسیم شدند و به مدت 2 ماه این مکملها را دریافت میکردند. پروتئین واکنشی C (CRP)، اینترلوکین6(IL-6)، مالوندیآلدئید(MDA) و فعالیت آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز (GPx) قبل و بعد از مداخله مورد سنجش قرار گرفتند. CRP به روش الیزا ، IL-6 به روش رادیوایمونواسی( RIA) و شاخصهای MDA و GPx به روش اسپکتروفتومتری اندازهگیری شدند. دادههای به دست آمده با نرم افزار SPSS19 تجزیه و تحلیل شد. 05/0P< به عنوان سطح معنیدار در نظر گرفته شد. یافتهها: سطح CRP در هر دو گروه دریافتکنندهی اسیدهای چرب 3ω و CLA در طول مطالعه کاهش معنیداری نشان داد (به ترتیب 01/0P= ، 87/5±95/5vs64/5±48/7 و 01/0 P=، 41/1±6/1vs13/4±43/4). IL-6 در گروه دریافتکنندهی اسیدهای چرب 3ω نسبت به گروه دارونما کاهش معنیداری نشان داد (04/0P= ، 44/9±37/13vs12/11±59/18). در گروه دریافتکنندهی CLA هر چند سطح IL-6 کاهش یافت، اما این تغییرات، معنیدار نبود (06/0 P= ،1/8±95/12vs 21/10±13/16). GPx در گروه دریافتکنندهی اسیدهای چرب 3ω و CLA افزایش معنیداری نشان داد (به ترتیب 001/0P=، 90/68±4/171vs06/46±125 و 001/0 P=، 8/62±61/174vs 89/56±57/144. سطح MDA در هر دو گروه دریافتکنندهی اسیدهای چرب 3ω و CLA کاهش معنیداری یافت (به ترتیب 001/0P= ، 8/0±4/2vs77/1±7/3 و 001/0P= ، 55/1±87/2vs50/1±98/3). نتیجه گیری: اسید لینولئیک مزدوج و اسیدهای چرب امگا3 میتوانند التهاب و استرس اکسیداتیو را در بیماران مبتلا به تصلب شرایین کاهش دهند. واژگان کلیدی: تصلب شرایین، التهاب، استرس اکسیداتیو، اسید لینولئیک مزدوج
کلیدواژههای فارسی مقاله
تصلب شرایین، التهاب، استرس اکسیداتیو، اسید لینولئیک مزدوج
عنوان انگلیسی
The effect of conjugated linoleic acids and omega-3 fatty acids supplementation on some inflammatory and oxidative stress markers in atherosclerosis
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objective: Cardiovascular disease is the major cause of morbidity, mortality and disability in the world and Iranian population. Inflammation and oxidative processes are major risk factors ofatherosclerosis. Some evidence demonstrated antinflammatory effect of conjugated linoleic acids (CLA) and omega-3 fatty acids (ω-3 fatty acids). So the aim of this study was to evaluate the effect of CLA and ω-3 fatty acids supplementation on inflammatory and oxidative stress markers in atherosclerotic patients. Materials and Methods: In this study 90 volunteers who referred to Emam Reza Heart Clinic of Shiraz University of Medical Sciences were selected if they fulfilled the inclusion criteria. Participants were classified into 3 groups receiving 3g/d CLA, 1920mg/d ω3 or placebo for 2 months. C-reactive protein (CRP), interleukin -6(IL-6), malondialdehyde (MDA) and glutathione peroxidase (GPx) were measured before and after supplementation. CRP measurement was done by a high sensitive Enzyme Linked Immunosorbent Assay and IL-6 assay was performed by Radioimmunoassay methods. GPx enzyme activity and MDA was measured byspectrophotometery. Data processing and statistical analysis were done using SPSS19 software and a p-value of < 0.05 was considered as statistically significant. Results: hs-CRP level decreased significantly in both the ω3 and CLA group during the study(4.43±4.13 vs 1.6±1.41 and 7.48±5.64 vs 5.95±5.87 )(p = 0.01). IL-6 reduced significantly in ω3 groupralative to control(18.59±11.12 vs 13.37 ± 9.44)(p=0.04) but in CLA group reduction in IL-6 levels was not significant(16.13±10.21 vs 12.95±8.1)(p=0.06). GPx increased in CLA and ω3 groups(144.57±56.89 vs 174.61±62.8 and 125±46.06 vs 171.4±68.90) (p=0.001). MDA level decreased significantly in both the ω3 and CLA group(3.98±1.50 vs 2.87±1.55 and 3.7±1.77 vs 2.4±0.8) (p = 0.001). Conclusion: Supplementation of diet with CLA and ω3 can have a beneficial effect on some indices of inflammatory and oxidative stress. Keywords: Atherosclerosis, Inflammation, Oxidative stress, Conjugated linoleic acids
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
فرشته علی اصغری | f aliasghari
محمد حسن افتخاری | mh eftekhari
محمد علی بابایی بیگی | ma babaei beigi
جعفر حسن زاده | j hasanzadeh
نگین مازوجی | n mazooji
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-279&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات