این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 21 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۷، شماره ۴، صفحات ۸۳-۹۲
عنوان فارسی
مقایسهی اثر دو نسبت مکمل یاری کربوهیدرات - پروتئین whey بر شاخص های آسیب عضله پس از فعالیت مقاومتی برون گرا
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: کوفتگی عضلانی تأخیری پس از اجرای فعالیتهای مقاومتی یا تمرینات دارای جزء برونگرا احتمالاً در اثر آسیب و تخریب ساختار عضلانی به وجود میآید و تغذیه با ایفای نقش حیاتی در هر دو فرایند سنتز و کاتابولیسم پروتئین در فعالیت بدنی میتواند بر میزان آسیب عضلانی موثر باشد. هدف از این تحقیق، بررسی اثر مکملیاری کربوهیدرات- پروتئین با نسبتهای متفاوت بر شاخصهای آسیب پس از یک جلسه فعالیت مقاومتی برونگرا (eccentric resistance exercise) بود. مواد و روشها: 24 مرد داوطلب غیرورزشکار (سن4/2±5/21 سال، قد 7/4±176 سانتیمتر، وزن 4/5± 6/73 کیلوگرم، شاخص تودهی بدنی 9/1±3/24 کیلوگرم بر مترمربع، چربی بدن 5/2±1/16 درصد) به صورت تصادفی و دوسوکور به سه گروه 8 نفرهی مکمل 1 (کربوهیدرات به پروتئین whey) (1به3)، مکمل2 (1به4) و دارونما (آسپارتام) تقسیم شدند. کراتینکیناز و لاکتاتدهیدروژناز سرم به روش فتومتری و درد عضلانی با استفاده از مقیاس استاندارد PAS در زمانهای قبل، 24 و 48 ساعت پس از آزمون مقاومتی که شامل حرکت خم شدن زانو بود، اندازهگیری شد. یافتهها: هر دو نسبت مکمل باعث کاهش معنیدار میزان CK، LDH و درد عضلانی نسبت به گروه دارونما شدند (05/0P). نتیجه گیری: مکملهای کربوهیدرات- پروتئین whey با نسبتهای مذکور میتوانند سبب کاهش میزان شاخصهای آسیب عضلانی شوند. اما نسبت مناسب دو درشتمغذی جهت کاهش حداکثری این شاخصها، برای استفاده در نوشیدنیهای ورزشی و تجویز برای افرادی که شروع به ورزش میکنند، به پژوهشهای بیشتری نیاز دارد. واژگان کلیدی: فعالیت مقاومتی برونگرا، مکمل کربوهیدرات – پروتئین whey ، کوفتگی عضلانی تأخیری
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Comparing the effects of dietary supplementation with carbohydrate and whey protein at two ratios on muscle damage indices after eccentric resistance exercise
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objective: Delayed muscle soreness occurs after resistance activity or training involving an eccentric component, and nutrition can affect theextent of muscle injury by playing a role in both protein synthesis and catabolism. The objective of this study was to to compare the effects of dietary supplementation with carbohydrate and protein at different proportions on injury indices of muscle after a session of eccentric resistance exercise. Materials and Methods: In this double-blind placebo-controlled study 24 non-athlete males (age21.5 ± 2.4 years, height 176 ± 4.7 cm, weight 73.6 ± 5.4 kg, BMI 24.3± 1.9 kg/m2, body fat 16.1±2.5%) were divided randomly into 3 groups of 8, receiving a supplement of carbohydrate-plus-whey protein at a ratio of 1: 3 or 1: 4, or a placebo (aspartame). Serum creatine kinase(CK) andlactate dehydrogenase(LDH) were determined photometrically, and muscle pain was measured using a standard scale of PAS before, 24 and 48 hours after, an eccentric resistance exercise involving knee flexion. Results: Both carbohydrate-plus-whey protein supplements caused statistically significant reductions in CK and LDH levels and muscle soreness compared with the placebo (p< 0.05), although no significant differences were observed between the two supplements (p>0.05). Conclusion: It is concluded that dietary supplementation with carbohydrate and whey protein at a ratio of 1:3 or 1:4 can bring about a reduction in muscle damage indices after eccentric resistance exercise. The optimum ratio, however, to be used in sports drinks and for recommendation to individuals starting exercise warrants further research. Keywords: Eccentric resistance exercise, Carbohydrate-plus -Whey supplementation, Delayed muscle soreness
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
فواد عسجدی | f asjodi
حمید اراضی | h arazi
سحر فرازی ثمرین | s farazi samarin
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-284&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات