این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 21 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۷، شماره ۴، صفحات ۱۱۳-۱۲۶
عنوان فارسی
تأثیر توزیع درشتمغذیهای رژیم غذایی بر فرایندهای التهابی مزمن در سندرم متابولیک: یک مطالعه مروری
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: فرایندهای التهابی نقش ویژهای در پاتوژنز و پیشروی دیابت نوع 2، آترواسکلروز، بیماریهای قلبیعروقی و سندرم متابولیک ایفا میکنند. با وجود شیوع قابل توجه سندرم متابولیک و ارتباط تنگاتنگ آن با سایر بیماریهای التهابی مزمن، تاکنون مناسبترین نسبت توزیع درشتمغذیها برای کنترل فرایندهای التهابی در سندرم متابولیک مشخص نشده است. هدف این مطالعه، مروری بر پژوهشهای انجام شده در زمینهی تأثیر توزیع درشتمغذیهای رژیم غذایی بر فرایندهای التهابی مزمن در سندرم متابولیک بود. مواد و روشها: کلیدواژههای macronutrient, high/low-carbohydrate,-fat,-protein, ketogenic, chronic inflammation, metabolic syndrome و هر یک از بیومارکرهای التهابی در پایگاه PubMed/MedLine طی سالهای 1990 تا 2011 جستجو شد. مطالعات حیوانی و انسانی که به صورت مقطعی، آیندهنگر و کارآزماییهای بالینی انجام شده بودند، در این پژوهش وارد شدند. یافتهها: در بین انواع چربیها، دریافت اسیدهای چرب ترانس با افزایش سطح سرمی بیومارکرهای التهابی همراه بود. محدودیت متوسط کربوهیدرات رژیم غذایی تفاوت اثر معنیداری با رژیمهای غذایی کمچرب بر فرایندهای التهابی مزمن نداشت. درحالی که ارجحیت رژیمهای غذایی کتوژنیک بر رژیمهای غذایی کمچرب در کاهش فرایندهای التهابی مزمن در سندرم متابولیک قابل توجه بوده است. با توجه به تحمیل بار بیش از حد بر کلیه و کبد به دنبال مصرف رژیمهای غذایی پرپروتئین، به نظر نمیرسد که این رژیمهای غذایی گزینهی مناسبی برای کاهش فرایندهای التهابی باشند. نتیجه گیری: به نظر میرسد که برای تأثیر گذاشتن بر فرایندهای التهابی مزمن در سندرم متابولیک، محدودیت شدید کربوهیدراتهای دریافتی مشابه رژیمهای کتوژنیک ضروری است. محدود کردن متوسط این درشتمغذی تأثیر چندانی بر این فرایندها نخواهد داشت. در مجموع، تعداد کم مطالعات و نقصهای موجود در طراحی مطالعات انجام شده، لزوم پرداختن به تحقیقات بیشتر در این زمینه را تأیید میکند. واژگان کلیدی: درشتمغذی، کربوهیدرات، چربی، پروتئین، التهاب، سندرم متابولیک
کلیدواژههای فارسی مقاله
درشتمغذی، کربوهیدرات، چربی، پروتئین، التهاب، سندرم متابولیک
عنوان انگلیسی
The effects of dietary macronutrient distribution on chronic inflammation in the metabolic syndrome: A review
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objective: Inflammation plays a crucial role in the pathogenesis and progression of type Π diabetes, atherosclerosis, cardiovascular disease and metabolic syndrome (MetS). Despite high prevalence of MetS and its strong association with other chronic inflammatory diseases, the optimal dietary macronutrient composition to manage the inflammatory process in the MetS remains unknown. We aimed to review the evidence on the effects of variation in dietary macronutrient intakes on chronic inflammation in the MetS. Materials and Methods: We searched PubMed/MedLine between 1990 and 2011,using the following keywords: macronutrient, high/low-carbohydrate,-fat,-protein, ketogenic, metabolic syndrome, chronic inflammation, and the surrogate inflammatory biomarkers. Clinical trials and cross-sectional and prospective studies were included in this investigation. Results: Dietary intakes of trans-fatty acids have been associated with elevated levels of inflammatory indices. Although strict restriction of dietary carbohydrates (ketogenic diet) has affected inflammatory biomarkers considerably, moderately-restricted carbohydrate diets were not different from low-fat diets in terms of their impacts on inflammation. High-protein diets do not seem to be suitable for alleviating inflammation, because of their probable deleterious effects on liver and kidney functions. Conclusion: Sever restriction of dietary carbohydrates (similar to ketogenic diets) seems to be essential if one intends to influence the inflammatory process in the metabolic syndrome moderate dietary carbohydrate restriction does not seem to affect inflammation. Lack of sufficient evidenceon the subject in different groups of patients and limitations in the design of current studies warrants further investigation in this field. Keywords: Macronutrient, Carbohydrate, Fat, Protein, Inflammation, Metabolic syndrome
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
سمیه السادات رجایی | s rajaie
احمد اسماعیل زاده | a esmaillzadeh
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-287&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه بالینی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات