این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۷، شماره ۳، صفحات ۴۳-۵۰
عنوان فارسی
تأثیر مصرف تک مرحلهای مکمل کافئین بر غلظت سرمی کورتیزول، HSP۷۲ و تعداد گویچههای سفید خون در مردان ورزشکار
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: تمرینهای واماندهساز و فعالیتهای ورزشی طولانی مدت ممکن است زمینه بروز اختلال در کارایی اجزای سیستم ایمنی را فراهم سازند. مصرف کافئین قبل از فعالیت ورزشی روی پاسخ ایمنی بدن اثرگذار است. هدف از پژوهش حاضر، بررسی تأثیر مصرف تکمرحلهای مکمل کافئین بر غلظت سرمی هورمون کورتیزول HSP72 و تعداد گویچههای سفید خون مردان ورزشکار به دنبال یک جلسه فعالیت هوازی واماندهساز بود. مواد و روشها: 24 دونده استقامتی و سهگانهکار به شکل تصادفی به دو گروه دارونما و مکمل تقسیم شدند. یک ساعت قبل از اجرای آزمون اصلی، آزمودنیهای گروه مکمل 6 میلیگرم به ازای هرکیلوگرم از وزن بدنشان مکمل کافئین و گروه دارونما نیز همزمان به -همان میزان سلولز (پلاسبو) دریافت کردند. آزمون، دویدن فزاینده روی نوارگردان تاحد واماندگی بود (تست Bruce). قبل (ناشتا) و بلافاصله پس از اجرای آزمون از ورید آنتیکوبیتال خون گرفته شد. پس از سانتریفوژ و تهیه سرم، مقادیر HSP72 و کورتیزول به روش ELISA اندازهگیری و تعداد گویچههای سفید خون به شیوه H1 شمارش شد. پس از آزمون، فرض طبیعی بودن توزیع متغیرها از آزمون آماری تی مستقل و مدلهای خطی آمیخته استفاده شد. سطح معنیداری در سطح آلفای 5% در نظر گرفته شد، همچنین جهت تحلیل دادهها از نرمافزار SPSS16 استفاده شد یافتهها: نتایج آزمون تی مستقل نشان داد که میانگین تغییر شاخصهای HSP72 و کورتیزول سرمی پس از فعالیت هوازی واماندهساز در دو گروه مکمل و دارونما به شکل معنیداری افزایش یافت (05/0P) ولی روی گویچههای سفید خون تأثیر معنیداری ندارد (05/0P>). نتیجه گیری: طبق نتایج حاصل از پژوهش حاضر احتمالاً مصرف مکمل کافئین قبل از فعالیت هوازی واماندهساز بر سیستم دفاعی و ایمنی ذاتی مردان ورزشکار تأثیر مثبت دارد. واژگان کلیدی: کافئین، کورتیزول، HSP72 ، گویچههای سفید خون، فعالیت هوازی و اماندهساز
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
The effect of single stage caffeine supplementation on serum cortisol and HSP72 concentrations and leukocyte count of male athletes
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objective: Long term and vigorous exercises may lead to a deficiency of the body immune system components. Consuming caffeine supplementation before the exercise can affect the body immune response. The purpose of this study was to evaluate the effect of short-term caffeine supplementation on the defense system and the innate immune index responses in male athletes after an exhaustive aerobic exercise. Materials and Methods: 24 male endurance athletes were randomly divided into supplement and placebo groups. Exercise testing was an exhaustive treadmill test (Bruce test). One hour before the main test, the supplement group (SUPP) consumed caffeine (6 Mg/BW) and the placebo group (PLA) received Cellulose during testing. Blood samples were collected from anticubital vein before and immediately after exercise testing. After serum collection Cortisol and eHsp72 concentrations and leukocyte count were determined using ELISA and H1 method respectively. After conformation of normal distribution of variables by kolmogrov-smirnov test, SPANOVA and Independent t test were performed and p < 0.05 were considered statistically significant. Results: Independent t test results showed that the mean changes of serum cortisol and HSP72 indexes were increased significantly in SUPP and PLA group (P< 0.05) after exhaustive aerobic exercise but there was no significant change in the leukocytes count. Also, SPANOVA test showed that caffeine supplementation has significantly changed Hsp72 and serum cortisol levels in male athletes (P< 0.05) while it has no significant effect on serum leukocytes (P>0.05). Conclusion: findings show that consuming caffeine supplementation prior to short-term exhaustive aerobic exercise possibly has positive effect on the innate immune system and the body's defensive apparatus. Keywords: Caffeine, Cortisol, Hsp72, Leukocyte, Exhaustive aerobic exercise
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
بهرام جمالی قراخانلو | b jamali
اکرم آمقانی | a ameghani
اصغر توفیقی | a tofighi
علی جمالی | a jamali
محمدرضا شیری | mr shiri
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-268&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات