این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۷، شماره ۳، صفحات ۷۹-۸۸

عنوان فارسی مقایسه تأثیر مکمل‌های کربوهیدرات و کربوهیدرات- پروتئین بر سطوح پروتئین شوک گرمایی۷۲ (HSP۷۲) طی فعالیت‌های تناوبی فوتبال
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: ورزشکاران در فصل آماده‌سازی بارها در شرایط دشوار تمرینات طاقت‌فرسا قرار می‌گیرند. بنابراین، ذخایر انرژی از دست رفته طی تمرین باید در زمان ریکاوری باز‌سازی شوند. هدف از پژوهش حاضر، مقایسه تأثیر مکمل‌های کربوهیدرات و کربوهیدرات- پروتئین بر تغییرات سطوح پروتئین شوک گرمایی72 (HSP72)، انسولین و گلوکز خون طی فعالیت‌های تناوبی شدید بازیکنان فوتبال بود. مواد و روشها: 24 فوتبالیست مرد منتخب باشگاهی به صورت هدفمند انتخاب و به طور مساوی در سه گروه نوشیدنی کربوهیدراتی (CHO)، نوشیدنی کربوهیدرات- پروتئین (CHO-PRO) و دارونما (P) تقسیم شدند. فعالیت‌های تناوبی شامل 24 وهله آزمون تعدیل شده اکبلوم یا فعالیت‌های تناوبی شبیه‌سازی شده فوتبال بود. آزمودنی‌ها پیش، در حین و 1 ساعت پس از فعالیت‌های تناوبی، نوشیدنی‌ مصرف کردند. پیش از فعالیت، بلافاصله، 1 و 24 ساعت پس از فعالیت‌های تناوبی شبیه‌سازی شده، خونگیری وریدی به عمل آمد و میزان گلوکز خون، هورمون انسولین و HSP72با روش آنزیمی اندازه‌گیری شد. یافتهها: افزایش معنی‌داری در میزان انسولین و گلوکز خون بلافاصله پس از فعالیت‌های تناوبی گروه‌های نوشیدنی CHO-PROو CHO نسبت به گروه P مشاهده شد(05/0≥P). کاهش معنی‌داری در سطوح HSP72 خون بلافاصله و 1 ساعت پس از فعالیت‌های تناوبی گروه‌های نوشیدنی CHO-PRO و CHO نسبت به گروه P مشاهده شد(05/0≥P). در حالی که تغییرات معنی‌داری بین گروه‌های نوشیدنی CHO-PRO نسبت به CHO به دست نیامد. هم‌چنین، افزایش معنی‌دار میزان HSP72، انسولین و گلوکز خون بلافاصله و 1ساعت پس از فعالیت‌های تناوبی در همه گروه‌ها نسبت به مرحله استراحت مشاهده شد(05/0≥P). نتیجه گیری: نتایج نشان می‌دهد که مصرف ترکیب کربوهیدرات با پروتئین قبل، در حین و 1 ساعت پس از فعالیت، تأثیر معنی‌داری بر HSP72، انسولین و گلوکز خون نسب به مصرف کربوهیدرات به تنهایی ندارد؛ اگرچه در هر دو گروه مکمل نسبت به گروه دارونما تغییرات معنی‌داری مشاهده شد. بنابراین، دسترس بودن گلوکز در حین تمرین می‌تواند بر پاسخ‌های HSP72 گردش خون بازیکنان فوتبال تأثیر داشته باشد. واژگان کلیدی: مکمل کربوهیدراتی، مکمل کربوهیدرات- پروتئین، پروتئین شوک گرمایی 72 ، فعالیت‌های تناوبی
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی A comparison of the effects of Carbohydrate and Carbohydrate-Protein supplements on heat shock protein 72(HSP72) during intermittent soccer activities
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objective: The main purpose of this study was to compare the effects of Carbohydrate and Carbohydrate-Protein supplements on heat shock protein 72(HSP72) during intermittent soccer activities. Materials and Methods: 24 soccer players of super clubs were selected and divided into 3 groups of carbohydrate (CHO), carbohydrate-protein (CHO-PRO) and placebo (P). Intermittent activities included 24 trials of modified Ekblom tests or soccer simulation activities. Subjects ingested drinks before, during and 1 hour after intermittent activities. Blood samples were collected before (baseline), immediately, 1 hour and 24 hours after simulated intermittent activities. HSP72 levels, Insulin and blood Glucose counts, were measured using Elisa Kit. Results: The results showed significant differences in HSP72 levels, Insulin and blood Glucose levels, immediately and 1 hour after intermittent activities of CHO and CHO-PRO groups compared to placebo group (p ≤ 0 /05). But, there was no significant difference between CHO and CHO-PRO group. In addition, significant increases in HSP72, Insulin and blood Glucose were shown immediately and 1 hour after intermittent activities in CHO-PRO, CHO and P compared to baseline. Conclusion: The results indicated that ingestion of carbohydrate with additional protein before, during and 1 hour after soccer simulation intermittent activities did not attenuate HSP72, Insulin and blood Glucose compared to when the carbohydrate was ingested alone. While, in both CHO-PRO and CHO groups significant differences were shown in HSP72, Insulin and blood Glucose levels compared to P group. Thus, glucose availability during exercise affects the circulating HSP72 response in soccer players. Keywords: Carbohydrate supplement, Carbohydrate-protein supplement, HSP72, Intermittent activities
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله ایوب هاشمی | a hashemi


محمد فرامرزی | m faramarzi


مریم برقرار | m bargharar


علی خازنی | a khazani


صادق امانی | s amani


ابراهیم بنی طالبی | e banitalebi



نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-272&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات