این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 29 آذر 1404
فرآیند و کارکرد گیاهی
، جلد ۱۱، شماره ۴۸، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
اثر تنش سرما بر خصوصیات بیوشیمیایی و فیزیولوژیک برخی ارقام زیتون
چکیده فارسی مقاله
این آزمایش برای بررسی وضعیت حساسیت به سرمای 11 رقم تجاری، سه رقم تازه معرفی شده و دو ژنوتیپ در دست معرفی زیتون انجام شد. پس از وقوع سرمازدگی در بهمن ماه سال 1398 در منطقه طارم استان زنجان تعداد سه درخت از هر رقم انتخاب شدند. علائم ظاهری سرمازدگی بر اساس شاخص مشاهده ای یادداشت برداری شدند. همچنین تبادلات گازی (هدایت روزنه ای، تعرق و فتوسنتز)، میزان پرولین، رنگدانه ها و عناصر غذایی برگ اندازه گیری شدند. ارزیابی شدت سرمازدگی بر اساس شاخص مشاهده ای نشان داد بین ارقام برای تحمل به سرمازدگی تفاوت زیادی وجود داشت. تجزیه به مولفه های اصلی ارقام و ژنوتیپ های متحمل و حساس به سرمازدگی را از هم متمایز نمود. ارقام زرد، گروسان، ابوسطل، کنسروالیا، پیکوال و کورنیکابرا بعنوان ارقام متحمل به سرما گروه بندی شدند. ارقام دیره، مشکات، امین و کرونیکی بعنوان ارقام کاملاً حساس به سرما معرفی شدند. از بین صفات متعدد مورد ارزیابی برای غربالگری ارقام و ژنوتیپ های زیتون، دو ویژگی میزان پرولین و رنگدانه (شاخص اسپد)، در تجزیه تابع تشخیص به عنوان مهمترین صفات متمایز کننده ارقام از لحاظ تحمل به سرما شناسایی شدند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پرولین، تبادلات گازی، زیتون، سرمازدگی
عنوان انگلیسی
Effect of cold stress on biochemical and physiological characteristics in the number of olive cultivars
چکیده انگلیسی مقاله
This study was conducted to investigate the frost status in the 11 commercial cultivars, three newly introduced cultivars and two genotypes of olives. After the occurrence of frost at the Tarom region of Zanjan province in February 2019, three trees from each cultivar were selected. Frost symptoms were recorded based on observational indices. Gas exchange traits (stomatal conductance, transpiration and photosynthesis rate), proline content, pigments and leaf nutrients were measured. Evaluation of frost severity based on observational indices revealed that there was a large difference between cultivars to frost tolerance. Principal component analysis differentiated susceptible cultivars and genotypes to frost. Zard, Grossane, Abou-Satl, Konservolia, Picual and Cornicabra cultivars were grouped as frost tolerant cultivars. Direh, Meshkat, Amin and Koroneiki cultivars were introduced as completely cold sensitive. Among the many evaluated traits for screening olive cultivars and genotypes, proline content and pigment (SPAD index) were identified in discrimination as the most important distinguishing traits of olive cultivars in terms of cold tolerance.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Frost, Gas exchange, Olive, Proline
نویسندگان مقاله
محمود عظیمی | mahmoud azimi
Zanjan Agricultural and Natural Resources Research and Education Center
مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان زنجان
احمدرضا دادرس | Ahmadreza dadras
Zanjan Agricultural and Natural Resources Research and Education Center
مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان زنجان
مهدی طاهری | mahdi taheri
Zanjan Agricultural and Natural Resources Research and Education Center
مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان زنجان
عزیز عبدالهی | aziz abdollahi
Zanjan Agricultural and Natural Resources Research and Education Center
مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان زنجان
نشانی اینترنتی
http://jispp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-732-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تنش دما
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات