این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 28 آذر 1404
فرآیند و کارکرد گیاهی
، جلد ۱۱، شماره ۴۸، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
ارزیابی تاثیر عصاره جلبکهای دریایی قرمز بر شاخصهای رشدی و فیزیولوژیکی سه ژنوتیپ خیار آبپران (Ecaballium elaterium L.)
چکیده فارسی مقاله
امروزه جهت افزایش رشد و عملکرد گیاهان از کودهای زیستی جلبکی استفاده میشود. به منظور مطالعه تاثیر جلبکهای قرمز دریایی بر صفات رشدی و فیزیولوژیکی خیار آبپران، این پژوهش به صورت کرتهای خرد شده بر پایهی طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در سال 1398 انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل سه ژنوتیپ خیار آبپران ((I) ایرانی، (S) اسپانیایی و (B) بریتانیایی) بهعنوان عامل اصلی و تیمار محلولپاشی عصاره جلبک قرمز دریایی در سه سطح شامل عصاره جلبکی اکانتوفورا (:A غلظت 2 لیتر در هکتار)، عصاره جلبکی گراسیلاریا (G: غلظت 2 لیتر در هکتار) و عصاره جلبکی ترکیبی 50:50 از هر دو جلبک (AG: غلظت 2 لیتر در هکتار) و محلولپاشی با آب مقطر بهعنوان شاهد بود. نتایج نشان داد که هر سه سطح عصاره جلبکی سبب افزایش شاخصهای رشدی و فیزیولوژیکی هر سه ژنوتیپ خیار آبپران شدند. بیشترین طول بوته (88/55 سانتیمتر)، تعداد شاخه جانبی (94/12) و سطح برگ (22/312 سانتیمتر مربع) با کاربرد عصاره جلبک ترکیبی در ژنوتیپ ایرانی حاصل شد. حداکثر مقدار کلروفیل کل به ترتیب در ژنوتیپ اسپانیایی (15/26 میلیگرم بر گرم وزن تر) و ایرانی (25 میلیگرم بر گرم وزن تر) با کاربرد عصاره جلبک ترکیبی بدست آمد. همچنین بیشترین مقدار آلکالوئید کل و ظرفیت آنتیاکسیدانی در میوههای ژنوتیپ بریتانیایی مشاهد شد. در کل محلولپاشی عصاره ترکیبی دو جلبک بیشترین تأثیر را بر رشد، تعداد میوه و شاخصهای بیوشیمیایی میوه داشت، بنابراین، کاربرد ترکیبی عصاره جلبکهای دریایی قرمز برای بهبود شاخصهای رشدی و فیزیولوژیکی میوه خیار آبپران میتواند پیشنهاد شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آلکالوئید، رنگیزه فتوسنتزی، ظرفیت آنتیاکسیدانی، فنل کل.
عنوان انگلیسی
Evaluation the effect of red seaweed extract on growth and physiological indices of three genotypes of squirting cucumber (Ecaballium elaterium L.)
چکیده انگلیسی مقاله
Today, seaweed biofertilizers are widely used in the world to increase plant growth and yield. In order to study the effect of red seaweed on growth and physiological traits of squiring cucumber, this research was conducted in split plot experiment based on randomized complete blocks design with three replications during 2019. Experimental treatments consisted of three squirting cucumber genus ((I) Iranian, (S) Spanish and (B) British) as the main plot and three levels of foliar application of red seaweed extract including Acanthofora (A. spicifera) seaweed extract (A, 2L ha-1), Gracylaria (G. corticata) seaweed extract (G: 2 L ha-1) and the combined seaweed extract from the 1:1 ratio mixture of both red seaweed (AG: 2 L ha) and spraying with distilled water (control) as a sub plot. The results showed that all three levels of seaweed extract increased the growth and physiological indices in all three genotypes of squirting cucumber. The highest plant height (55.88 cm), number of lateral branches (12.94) and leaf area (312.22 cm2) was obtained in Iranian genotype with application of combined seaweed extract. The maximum total chlorophyll content was observed in Spanish (26.15 mg.g-1FW) and Iranian (25 mg.g-1FW) genotypes, respectively with application of combined seaweed extract. Also, the highest total alkaloids content and antioxidant capacity was obtained in British genotype. At all, foliar spray of combined two seaweeds extract had the highest effect on growth, fruit number and fruit biochemical indices. Therefore, the application of combined red seaweed extract can be proposed to improve growth and biochemical indices of squirting cucumber.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Alkaloids, Antioxidant capacity, Photosynthetic pigment, Total phenols.
نویسندگان مقاله
فریبا ساعدی | Fariba Saedi
University of Zanjan
دانشگاه زنجان
طاهر برزگر | Taher Barzegar
University of Zanjan
دانشگاه زنجان
زهرا قهرمانی | Zahra Ghahremani
University of Zanjan
دانشگاه زنجان
جعفر نیکبخت | Jafar Nikbakht
University of Zanjan
دانشگاه زنجان
نشانی اینترنتی
http://jispp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-890-13&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
باغبانی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات