این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فرآیند و کارکرد گیاهی، جلد ۱۱، شماره ۴۸، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی ارزیابی تاثیر عصاره جلبک‌های دریایی قرمز بر شاخص‌های رشدی و فیزیولوژیکی سه ژنوتیپ خیار آب‌پران (Ecaballium elaterium L.)
چکیده فارسی مقاله امروزه جهت افزایش رشد و عملکرد گیاهان از کودهای زیستی جلبکی استفاده می­شود. به منظور مطالعه تاثیر جلبک­های قرمز دریایی بر صفات رشدی و فیزیولوژیکی خیار آب­پران، این پژوهش به صورت کرت­های خرد شده بر پایه­­ی طرح بلوک­های کامل تصادفی با سه تکرار در سال 1398 انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل سه ژنوتیپ خیار آب­پران ((I) ایرانی، (S) اسپانیایی و (B) بریتانیایی) به­عنوان عامل اصلی و تیمار محلول­پاشی عصاره جلبک قرمز دریایی در سه سطح شامل عصاره جلبکی اکانتوفورا (:A غلظت 2 لیتر در هکتار)، عصاره جلبکی گراسیلاریا (G: غلظت 2 لیتر در هکتار) و عصاره جلبکی ترکیبی 50:50 از هر دو جلبک (AG: غلظت 2 لیتر در هکتار) و محلول­پاشی با آب مقطر به­عنوان شاهد بود. نتایج نشان داد که هر سه سطح عصاره جلبکی سبب افزایش شاخص­های رشدی و فیزیولوژیکی هر سه ژنوتیپ خیار آب­پران شدند. بیشترین طول بوته (88/55 سانتی­متر)، تعداد شاخه جانبی (94/12) و سطح برگ (22/312 سانتی­متر مربع) با کاربرد عصاره جلبک ترکیبی در ژنوتیپ ایرانی حاصل شد. حداکثر مقدار کلروفیل کل به ترتیب در ژنوتیپ اسپانیایی (15/26 میلی­گرم بر گرم وزن تر) و ایرانی (25 میلی­گرم بر گرم وزن تر) با کاربرد عصاره جلبک ترکیبی بدست آمد. همچنین بیشترین مقدار آلکالوئید کل و ظرفیت آنتی­اکسیدانی در میوه­های ژنوتیپ بریتانیایی مشاهد شد. در کل محلول­پاشی عصاره ترکیبی دو جلبک بیشترین تأثیر را بر رشد، تعداد میوه و شاخص­های بیوشیمیایی میوه داشت، بنابراین، کاربرد ترکیبی عصاره جلبک­های دریایی قرمز برای بهبود شاخص­های رشدی و فیزیولوژیکی میوه خیار آب­پران می­تواند پیشنهاد ­شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آلکالوئید، رنگیزه فتوسنتزی، ظرفیت آنتی‌اکسیدانی، فنل کل.

عنوان انگلیسی Evaluation the effect of red seaweed extract on growth and physiological indices of three genotypes of squirting cucumber (Ecaballium elaterium L.)
چکیده انگلیسی مقاله Today, seaweed biofertilizers are widely used in the world to increase plant growth and yield. In order to study the effect of red seaweed on growth and physiological traits of squiring cucumber, this research was conducted in split plot experiment based on randomized complete blocks design with three replications during 2019. Experimental treatments consisted of three squirting cucumber genus ((I) Iranian, (S) Spanish and (B) British) as the main plot and three levels of foliar application of red seaweed extract including Acanthofora (A. spicifera) seaweed extract (A, 2L ha-1), Gracylaria (G. corticata) seaweed extract (G: 2 L ha-1) and the combined seaweed extract from the 1:1 ratio mixture of both red seaweed (AG: 2 L ha) and spraying with distilled water (control)  as a sub plot. The results showed that all three levels of seaweed extract increased the growth and physiological indices in all three genotypes of squirting cucumber. The highest plant height (55.88 cm), number of lateral branches (12.94) and leaf area (312.22 cm2) was obtained in Iranian genotype with application of combined seaweed extract. The maximum total chlorophyll content was observed in Spanish (26.15 mg.g-1FW) and Iranian (25 mg.g-1FW) genotypes, respectively with application of combined seaweed extract. Also, the highest total alkaloids content and antioxidant capacity was obtained in British genotype. At all, foliar spray of combined two seaweeds extract had the highest effect on growth, fruit number and fruit biochemical indices. Therefore, the application of combined red seaweed extract can be proposed to improve growth and biochemical indices of squirting cucumber.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Alkaloids, Antioxidant capacity, Photosynthetic pigment, Total phenols.

نویسندگان مقاله فریبا ساعدی | Fariba Saedi
University of Zanjan
دانشگاه زنجان

طاهر برزگر | Taher Barzegar
University of Zanjan
دانشگاه زنجان

زهرا قهرمانی | Zahra Ghahremani
University of Zanjan
دانشگاه زنجان

جعفر نیکبخت | Jafar Nikbakht
University of Zanjan
دانشگاه زنجان


نشانی اینترنتی http://jispp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-890-13&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده باغبانی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات