این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۷، شماره ۳، صفحات ۱۰۱-۱۰۸

عنوان فارسی ارزیابی مقالات فارسی تغذیه‌ای در نشریات علمی ـ پژوهشی کشور طی سال‌های ۸۹-۱۳۸۵: فرصتی برای تغییر سیاست‌ پژوهش‌های تغذیه‌ای
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: بررسی‌های دوره‌ای برای ارزیابی وضعیت موجود تحقیقات تغذیه به کار می‌روند و می‌توان از نتایج آن در تعیین سمت و سوی پژوهش‌های آتی استفاده کرد. هدف از این مطالعه، ارزیابی مقالات فارسی در زمینه تغذیه بر اساس موضوع، طراحی و نوع مطالعه در سال‌های 89-1385 در نشریات علمی‌ـ‌پژوهشی بود. مواد و روشها: این مطالعه توصیفی با جستجو در بانک اطلاعات تغذیه‌ای کشور و انتخاب تمامی مقالات فارسی در زمینه تغذیه طی سال‌های 89-1385 صورت گرفت. نوع مقالات، طراحی مطالعه و حیطه موضوعی مقالات تعیین شد. برای معنی‌داری الگوی نوع، طراحی و موضوع مقالات در سال‌های مورد بررسی، آزمون کای دو به کار رفت. یافتهها: تعداد 1518 مقاله فارسی به دست آمد. 7/98% مقالات فارسی از نوع اصیل بودند و در بین مقالات مروری تنها دو مقاله مرور سیستماتیک وجود داشت. موضوع تغذیه بالینی، بیشترین (1/42%) و موضوع "فنون و روش‌ها" کمترین (4/3%) سهم را داشتند. بیشتر مقالات از نوع توصیفی بودند. مقالات کارآزمایی بالینی و جامعه در جایگاه بعدی قرار داشتند. الگوی حیطه‌های موضوعی و نوع مقالات در 5 سال اخیر یکسان بود و هیچ تغییر معنی‌داری نشان نداد. نتیجه گیری: با وجود کاهش تعداد مقالات توصیفی در این دوره، هم‌چنان تعداد مقالات توصیفی از مقالات تحلیلی بیشتر است. یکسان بودن الگوی مقالات از لحاظ موضوعی، طراحی و نوع مطالعه در کنار تعداد بالای مقالات توصیفی نیاز به بازنگری در سیاست‌های پژوهشی تغذیه را نشان می‌دهد. واژگان کلیدی: تغذیه، موضوع، طراحی مطالعه، نوع مقاله، سیاست‌گذاری
کلیدواژه‌های فارسی مقاله تغذیه، موضوع، طراحی مطالعه، نوع مقاله، سیاست‌گذاری

عنوان انگلیسی Assessment of Farsi nutrition articles in Iranian scientific journals 2006-2011: an opportunity to revise nutrition research policy
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objective: Periodic assessment is a useful strategy for analyzing the situation of nutrition research, and its results would help direct any future study. This study was conducted to assess Farsi nutrition articles in Iranian scientific journals, during 2006-2011 on the basis of the study design, publication type and subject headings. Materials and Methods: In a descriptive study, Farsi articles during 2006-2011 were searched and collected using “Iran's Nutrition Publication abstracts” database, and their study design, publication type and subject headings were determined. The data were analyzed using 2, PASW Statistics 18 to find the significant differences of the study design, publication type and subject headings of the selected articles. Results: The number of Farsi articles was 1518. There was a maximum number of original research articles (98.7%) while, the number of systematic reviews was only two. "Clinical nutrition" (42.1%) and "techniques and methods" (3.4%) were the most and the least frequent topics respectively. The most frequent articles in study design were descriptives then trials. There was no significant difference in publication patterns of the study design, publication type and subject headings of the articles. Conclusion: Although the number of descriptive research articles has decreased during this period, it is still more than that of analytical articles. The consistent pattern of study design, publication type and subjects, beside the high number of descriptive publications show the necessity of revising the nutrition research policies. Keywords: Nutrition, Subject headings, Publication type, Study design, Policy
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله فرناز خوش نویسان | f khoshnevisan


مجید حاجی فرجی | m hajifaraji


ناهید سالارکیا | n salarkia


آزاده امین پور | a aminpoor


مریم راثی | m rasi


نرگس عباسقلی | n abbasgholi



نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-274&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات