این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۷، شماره ۱، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
بررسی همبستگی میزان دریافت مواد غذایی و اضطراب امتحان در دانشآموزان دختر سال سوم دبیرستان منطقه ۳ آموزش و پرورش شهر تهران سال ۹۰- ۱۳۸۹
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: اضطراب امتحان یک واکنش هیجانی ناخوشایند به موقعیت ارزیابی است و به عنوان یک مشکل شایع و مهم آموزشی مطرح است. اضطراب امتحان با ایجاد اختلالاتی در خوردن که یکی از این اختلالات، زیادهخوری است، میتواند باعث بروز چاقی شود. چاقی نیز به نوبه خود به بروز عوارض متعددی منجر میشود. این مطالعه با هدف بررسی همبستگی میزان دریافت مواد غذایی و اضطراب امتحان در دانشآموزان دختر سال سوم دبیرستان منطقه 3 آموزش و پرورش شهر تهران انجام شد. مواد و روشها: این مطالعه به روش مقطعی و با شرکت 140 دانشآموز دختر سال سوم دبیرستان منطقه 3 آموزش و پرورش تهران انجام شد. بعد از خروج دادههای 10 دانشآموز از مطالعه، تجزیه و تحلیل آماری روی دادههای مربوط به 130 دانشآموز صورت گرفت. دادههای مربوط به دریافت مواد غذایی با استفاده از یک پرسشنامه یادآمد24 ساعته خوراک و 3 پرسشنامه ثبت غذای روزانه برای 3 روز هفته ثبت و میزان اضطراب امتحان با استفاده از پرسشنامه اضطراب امتحان سنجیده شد. تجزیه و تحلیل آماری با استفاده از نرم افزار SPSS 16 انجام گرفت. یافتهها: ارتباطی بین دریافت گروههای غذایی با 4 گروه اضطراب و نیز با نمرات اضطراب گزارش نشد. از میان زیرگروههای غذایی، نان (003/0 (P=، برنج (035/0 (P=، کنسرو انواع گوشت (031/0 (P=، سایر لبنیات (029/0 (P= و آبمیوههای صنعتی (049/0 (P= با اضطراب ارتباط معنیداری نشان دادند، اما بعد از تعدیل BMI و تغییرات دریافت غذایی در زمان اضطراب، تنها مصرف آبمیوههای صنعتی با نمرات اضطراب ارتباط مثبت و معنیداری نشان داد. میانگین انرژی، کربوهیدرات و پروتئین دریافتی در میان 4 گروه اضطراب، اختلاف معنیداری داشت، اما این اختلاف بعد از تعدیل BMI و تغییرات دریافت غذایی در زمان استرس دیگر معنیدار نبود. نتیجه گیری: با افزایش میزان اضطراب امتحان، میزان مصرف آبمیوههای صنعتی نیز افزایش یافت. از آن جا که آبمیوههای صنعتی دارای مقادیر قابل ملاحظهای شکر هستند، این فرضیه که ارتباط مستقیمی بین اضطراب و افزایش میزان کربوهیدرات مصرفی وجود دارد، میتواند تأیید شود. واژگان کلیدی: دریافت مواد غذایی، اضطراب امتحان، درشت مغذیها
کلیدواژههای فارسی مقاله
دریافت مواد غذایی، اضطراب امتحان، درشت مغذیها
عنوان انگلیسی
Correlation between food intake and exam anxiety among female 3rd -grade high school students in educational zone 3 of Tehran, 2010
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objective: Exam stress is an unpleasant emotional reaction to the process of assessment. It is considered as a serious and common educational problem. Exam stress causes eating disorders, including binge eating, which can lead to obesity and complications that usually accompany it. This study investigated the correlation between food intake and exam stress in 3rd-grade high school female students in Educational district 3 of Tehran, 2010. Materials and Methods: A cross-sectional study was conducted, in which 140 high school female students in the third grade of Educational District 3 of Tehran participated. Data was collected through interviews, one dietary recall and 3 food record questionnaires durig a week. Exam stress was assessed by the Test Anxiety Inventory. Data on 10 students were excluded because of unriable/inappropriate responses. Therefore, data analysis was done on the data collected on 130 subjects, using the SPSS 16 program. Results: There were no relationships between food intake and the 4 exam stress groups or stress scores. The food subgroups which were found to have a significant association with exam stress were bread (p=0.003), rice (p=0.035), processed meats (p=0.031), dairy products (p=0.029) and industrially produced fruit juices (p=0.049). However, after adjustment for body mass index (BMI) and changes in food intake at stress time, the only food subgroup which had a significant positive relationship with stress scores was industrially produced fruit juices. The average intakes of energy, carbohydrate, and protein in the 4 stress groups differed significantly, but here again, after adjustment for BMI and changes in food intake at the time of stress, the differtences disappeard. Conclusion: Consumption of industrially produced fruit juices increases with increases in exam anxiety. Since such juices have a high content of sugar, this observation can be said to confirm the hypothesis of existence of apositive association between anxiety and carbohydrate consumption. Keywords: Food intake, Exam anxiety, Macronutrient
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Food intake, Exam anxiety, Macronutrient
نویسندگان مقاله
پریسا آذروند | p azarvand
مجید حاجی فرجی | m hajifaraji
آناهیتا هوشیار راد | a hoshyarrad
بهرام رشیدخانی | b rashidkhani
تقی پورابراهیم | t pour ebrahim
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-248&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات