این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۷، شماره ۱، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی رابطه ناامنی غذایی با برخی عوامل اجتماعی- اقتصادی و تغذیه‌ای در مادران دارای کودک دبستانی شهرستان ری در سال ۱۳۸۹
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: 20 تا 40 درصد ایرانیان از ناامنی غذایی رنج می‌برند. عوامل مرتبط با ناامنی غذایی در هر جامعه متفاوت است و باید مورد بررسی قرار گیرند. مطالعه حاضر با هدف بررسی عوامل مؤثر بر ناامنی غذایی درشهرستان ری انجام شد. مواد و روشها: این بررسی توصیفی مقطعی روی 430 مادر دارای کودک دبستانی در سال 1389 انجام شد. نمونه‌گیری به صورت خوشه‌ای دو مرحله‌ای انجام گرفت. پرسشنامه‌های امنیت غذایی (USDA) و یادآمد 24 ساعته خوراک تکمیل شد. اطلاعات مربوط به وضعیت اقتصادی و خصوصیات اجتماعی و فرهنگی توسط پرسشنامه اطلاعات عمومی بررسی شد. آزمون کا-اسکوار، تحلیل واریانس یک طرفه و رگرسیون ساده مورد استفاده قرار گرفت. یافتهها: میزان شیوع ناامنی غذایی 2/50% بود. تحصیلات بالاتر مادر و هم‌چنین سرپرست خانواده، جایگاه شغلی بالاتر سرپرست خانواده، مالکیت واحد مسکونی و امتیاز بالاتر امکانات و تسهیلات زندگی با ناامنی غذایی ارتباط معکوس داشت. با افزایش بَعد خانوار، ناامنی غذایی در افراد مورد مطالعه بیشتر شد. دریافت تمام درشت مغذی‌ها بجز چربی، در گروه ناامن غذایی به طور معنی‌داری کمتر بود. نتیجه گیری: نتایج حاصل از این بررسی نشان داد که برای بهبود وضعیت امنیت غذایی خانوار لازم است به ارتقای تحصیلی افراد خانوار و ارتقای شغلی و اقتصادی خانوارها توجه بیشتری شود. هم‌چنین، سیاست‌های کنترل جمعیت با تأکید بیشتر پیگیری شود. واژگان کلیدی: ناامنی غذایی، مادران، وضعیت اجتماعی- اقتصادی، دریافت غذایی، شهرستان ری
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The association between food insecurity, socio-economic factors and dietary intake in mothers having primary school children living in Ray 2010
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objective: Presently 20-40% of Iranians suffer from food insecurity. Since factors associated with food insecurity vary in different communities, this study was initiated to determine the factors influencing food insecurity in mothers having primary school children living in Ray (a District of Tehran ), Iran. Materials and Methods: A cross-sectional survey was conducted, in spring 2010, on 430 mothers having primary school children, selected by two-stage cluster sampling. A general information questionnaire was used to collect data on economic status and socio-cultural characteristics, and data on food intake and food security were collected using the 24-hour food recall and the USDA food security questionnaire, respectively. The statistical tests used for data analysis included the chi-square test, one-way analysis of variance, and simple regression. Results: The prevalence of food insecurity among the mothers was 50.2%. The education level of the mothers and of the heads of households, ownership of residential unit, and having better home facilities were inversely associated with food insecurity. On the other hand, food insecurity increased with an increase in family size. The intakes of all the macronutrients except fat was statistically singnificantly lower in the food-insecure group. Conclusion: Based on the findings of this study the following recommendations can be made to improve household food security: increasing education level of family members, promoting family economic status, and adopting and implementing better population control policies. Keywords: Food insecurity, Mothers, Socio-economic status, Dietary intake, Ray
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مولود پیاب | m payab


احمدرضا درستی مطلق | ar dorosty motlagh


محمد رضا اشراقیان | mr eshraghian


فریدون سیاسی | f siassi


تینا کریمی | t karimi



نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-246&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات