این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۷، شماره ۱، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
شناخت عوامل مؤثر بر مصرف مواد غذایی پرفیبر از دیدگاه بیماران دیابتی نوع ۲: یک مطالعه کیفی
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: : با وجود توصیه به افزایش مصرف فیبر در برنامه غذایی بیماران دیابتی، میزان مصرف فیبر غذایی در آنها پایین است. این مطالعه کیفی با هدف تعیین مزایا و موانع درک شده در خصوص مصرف مواد غذایی پرفیبر از دیدگاه بیماران دیابت نوع 2 انجام شد. مواد و روشها: پژوهش انجام شده از نوع مطالعه کیفی بود و در سال 1389 انجام شد. دادهها با استفاده از 6 بحث گروهی متمرکز در 55 بیماران دیابتی نوع 2 (34 تا 70 ساله) جمعآوری شد. تحلیل دادهها با استفاده از روش تحلیل مطالعات کیفی استراوس و کوربین انجام شد. یافتهها: مزایای درک شده در خصوص مصرف فیبر توسط بیماران دیابتی شامل کنترل بهتر قند خون، بهبود عملکرد گوارشی، پیشگیری و کنترل برخی بیماریها بود. موانع درک شده برای مصرف فیبر توسط شرکتکنندگان را میتوان به 3 دسته تقسیمبندی کرد، شامل: موانع فردی (مانند: نداشتن آگاهی، نداشتن علاقه، نداشتن زمان کافی، هزینه، احساس خستگی، مشکلات دندانی، باورهای نادرست، ترس از هیپرگلیسمی، مشکلات گوارشی)، موانع اجتماعی (مانند: عدم آگاهی، نداشتن حمایت خانواده، فشار خانواده) و موانع آموزشی (مانند: نداشتن تبلیغات مناسب، آموزش ناکافی در جامعه، در دسترس نبودن مراکز آموزشی). نتیجه گیری: مطالعه حاضر مزایا و موانع مؤثر بر مصرف فیبر را از دیدگاه بیماران دیابتی نوع 2 مورد بررسی قرار داد که یافتههای آن میتواند در طراحی مداخلات آموزشی بر پایه مدل فرانظریهای و به کارگیری فرایندهای مناسب ایجاد تغییر رفتارهای تغذیهای و افزایش مصرف فیبر در بیماران دیابتی مورد توجه قرار گیرد. واژگان کلیدی: موانع، مزایا، فیبرغذایی، دیابت نوع 2
کلیدواژههای فارسی مقاله
موانع، مزایا، فیبرغذایی، دیابت نوع 2
عنوان انگلیسی
Perceived benefits and barriers regarding high fiber food intake in type 2 diabetes patients- A qualitative study
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objective: Although diabetic patients are recommended to increase their intake of fiber, there is evidence showing that these patients have a low fiber intake in Iran. The purpose of this qualitative research project was to investigate the benefits and barriers regarding consumption of high-fiber foods as perceived by type-2 diabetes patients. Materials and Methods: In this qualitative study, conducted in 2010, six focus group discussions (FGDs) were held with 55 type-2 diabetes patients 34 –70 years old. Data analysis was done using the Strauss and Corbin' s analytical method for qualitative studies. Results: Perceived benefits of high-fiber food consumption included better blood sugar control, improved gastro-intestinal function, and prevention and control of some diseases. The main perceived barriers could be classified into 3 groups: personal (lack of awareness, lack of interest, lack of sufficient time, cost, dental problems, false beliefs, fear of hyperglycemia, fatigue, and gastrointestinal problems) social (lack of awareness, lack of family support, and family pressure) and educational (insufficient education and insufficient service accessibilty). Conclusion: The results reveal the benefits of, and the barriers to, high-fiber food consumption as seen by type-2 diabetes patients. These findings can be used in designing educational intervention programmes based on the transtheoretical model, aiming at changing nutritional behavior of these patients leading to increased consumption of high-fiber foods. Keywords: Benefits, Barriers, Dietary Fiber, Type-2 Diabetes
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Benefits, Barriers, Dietary Fiber, Type-2 Diabetes
نویسندگان مقاله
پریسا کشانی |
مریم السادات فروید | maryam sadat
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-240&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات