این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۷، شماره ۱، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
بررسی اثر نوع آنزیم و غلظت کربن فعال بر کارایی حذف فنیلآلانین از شیر
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: فنیلکتونوری یک بیماری ارثی است که به دلیل فقدان یا نقص در فعالیت آنزیم فنیلآلانین هیدروکسیلاز پدید میآید. شدیدترین عارضه بالینی ناشی از آن، عقبماندگی ذهنی غیر قابل برگشت است. امروزه، محدود کردن فنیلآلانین رژیم غذایی تنها راه مقابله با این بیماری محسوب میشود. هدف از این تحقیق، تولید شیر کم فنیلآلانین در مقیاس آزمایشگاهی به عنوان یک مکمل تغذیهای برای بیماران فنیلکتونوری بود. به این ترتیب، میتوان از شیر کم فنیلآلانین تهیه شده برای تولید انواع غذاها و نوشیدنیهای مطلوب با محتوای فنیلآلانین کم استفاده کرد. مواد و روشها: سه نمونه شیر هیدرولیز شده آنزیمی با استفاده از پروتئاز آسپرژیلوس اوریزا (1 گرم آنزیم به ازای 100 گرم سوبسترا) و پاپایین (1 گرم آنزیم به ازای 100 گرم سوبسترا) به صورت جداگانه و در ترکیب با هم (5/0 گرم از هر آنزیم به ازای 100 گرم سوبسترا) تهیه شد و کربن فعال در مقادیر مختلف (3/0، 9/0 و 5/1 گرم) برای حذف فنیلآلانین به کار رفت. یافتهها: ترکیب پروتئاز آسپرژیلوس اوریزا با پاپایین (هرکدام به میزان 5/0 گرم به ازای 100 گرم سوبسترا) و در مرحله بعد از هیدرولیز آنزیمی، استفاده از 9/0 گرم کربن فعال، کمترین میزان نهایی فنیلآلانین را در برداشت. نتیجه گیری: از میان شرایط هیدرولیز به کار رفته، بهترین شرایط برای حذف فنیلآلانین استفاده از پروتئاز آسپرژیلوس اوریزا (5/0 گرم آنزیم به ازای 100 گرم سوبسترا) به همراه پاپایین (5/0 گرم آنزیم به ازای 100 گرم سوبسترا) و 9/0 گرم کربن فعال در مرحله بعد از هیدرولیز بود که باعث حذف 99% فنیلآلانین شد. واژگان کلیدی: شیر کم فنیلآلانین، کربن فعال، هیدرولیز آنزیمی، طیف سنجی مشتق ثانویه
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
The effect of type of enzyme and activated carbon concenteration on phenylalanine removal from milk
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objective: Phenylketonuria is a hereditary disease caused by a lack or deficiency of the enzyme phenylalanine hydroxylase, its most severe clinical manifestation being irreversible mental retardation. Presently, the only therapy available is the dietary restriction of phenylalanine. The objective of this study was to produce laboratory-scale low-phenylalanine milk to be used as a dietary supplement by phenylketonurics. Low-phenylalanine milk can be used to make a variety of palatable, low-phenylalanine foods and beverages. Materials and Methods: Three milk hydrolysates were prepared enzymatically (1g of enzyme/100 g of substrate), using a protease from Aspergillus oryzae and papain, separately and in combination (0.5 g of either enzyme/100 g of substrate), followed by adding different amounts of activated carbon (0.3, 0.9, and 1.5 g) to them to remove phenylalanine. Results: The combination of Aspergillus oryzae protease and papain, along with the use of 0.9 g activated carbon in the post-hydrolysis process, resulted in the lowest final phenylalanine content. Conclusion: The best condition for removing phenylalanine from milk was use of a combination of Aspergillus oryzae enzyme(0.5g of enzyme/100g of substrate) and papain (0.5 g of enzyme/100 g of substrate) with 0.9 g activated carbon in the post-hydrolysis process, resulting in removal of 99% of the phenylalanine. Keywords: Low-phenylalanine milk, Activated carbon, Enzymatic hydrolysis, Second derivative spectrophotometry
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
عاطفه امیری ریگی | a amiri rigi
مهرداد محمدی | m mohammadi
زهرا امام جمعه | z emam djomeh
محمد امین محمدی فر | ma mohammadifar
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-239&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات