این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۶، شماره ۲، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی ارتباط مدت زمان تغذیه با شیر مادر و شیوع اضافه وزن و چاقی در نوجوانی
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: برای پیشگیری از بروز چاقی باید عوامل مؤثر در بروز آن را شناخت. این مطالعه به منظور بررسی ارتباط مدت زمان تغذیه با شیر مادر و شیوع چاقی در نوجوانی انجام شد. مواد و روش‌ها: در این مطالعه مقطعی 550 نفر دختر نوجوان 15 تا 18 ساله از دبیرستان های دخترانه شهر نجف آباد به روش نمونه‌گیری خوشه‌ای چند مرحله‌ای انتخاب شدند. داده های تن‌سنجی، اندازه‌گیری و BMI محاسبه شد. مدت زمان تغذیه با شیر مادر و دیگر اطلاعات زمینه‌ای به وسیله پرسشنامه‌ای ارزیابی شد که والدین افرد مورد مطالعه آن را تکمیل کردند. چاقی با استفاده از حدود مرزی IOTF تعریف شد. یافته‌ها‌: میانگین و انحراف معیار مدت زمان مصرف شیر مادر 1/8±7/19 ماه به دست آمد. شیوع چاقی در جامعه مورد بررسی 6% و اضافه وزن 5/20% بود. مصرف شیر مادر بدون در نظر گرفتن مدت زمان آن باعث کاهش خطر چاقی یا اضافه وزن شد (50% در مقابل 8/25% 02/0=P). اما بین مدت زمان تغذیه با شیر مادر و شیوع چاقی یا اضافه وزن در دوران نوجوانی ارتباطی وجود نداشت (007/0- =r، 87/0=P). نتیجه گیری: : بر اساس این یافته‌ها مصرف شیر مادر شاید بتواند باعث کاهش خطر چاقی و اضافه وزن ‌شود، اما بین مدت زمان تغذیه با شیر مادر و شیوع چاقی در نوجوانی در این بررسی رابطه‌ای یافت نشد. واژگان کلیدی: چاقی، مدت زمان تغذیه با شیر مادر‌، اضافه وزن
کلیدواژه‌های فارسی مقاله چاقی، مدت زمان تغذیه با شیر مادر‌، اضافه وزن

عنوان انگلیسی Association between duration of breastfeeding and subsequent overweight and obesity in female adolescents
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objective: In order to prevent obesity it is essential to identify its determinants. This study aimed to assess the association between duration of breastfeeding and subsequent obesity among female adolescents in Najafabad, Isfahan, Iran. Materials and Methods: In this cross-sectional study, data were collected on 550 female adolescents aged 15-18 years selected by multistage cluster random sampling from Najafabad high schools. Anthropometric measurements were made and the body mass index (BMI) was calculated. Information on duration of breastfeeding and other required variables was collected by interviewing parents using questionnaires. Overweight and obesity were defined on the basis of TOTF cut-points. Results: The mean (± SD) duration of breastfeeding was 19.7±8.1 months, and the prevalence of overweight and obesity 20.5% and 6%, respectively. Breastfeeding as such (that is, without considering its duration), was significantly associated with a reduced risk of overweight or obesity (25.8% for breastfed, vs 50% for non-breastfed, adolescent, P = 0.02). However, no statistically significant association was found between duration of breastfeeding and either overweight or obesity in the subjects (r= -0.007, P=0.87). Conclusion: Our findings indicate that breastfeeding may reduce subsequent risk of obesity and overweight in female adolescents, although we found no association between duration of breastfeeding and adolescent overweight or obesity. Keywords: Obesity, Duration of breastfeeding, Overweight, Obesity
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Obesity, Duration of breastfeeding, Overweight, Obesity

نویسندگان مقاله سهیلا میرزاییان | s mirzaeian


مریم فخاری | m fakhari


ریحانه حسینی | r hosseini


اکبر حسن زاده | a hassanzadeh


احمد اسماعیل زاده | a esmaillzadeh



نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-214&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات