این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۶، شماره ۲، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی مقایسه اثرات مصرف روغن کانولا و روغن آفتابگردان بر فشار خون، غلظت چربی‌ها، آپوپروتئین‌ها، لیپوپروتئین (a) ، ظرفیت تام آنتی‌اکسیدانی و CRP سرم زنان یائسه هیپرلیپیدمیک
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: کاهش دریافت اسیدهای چرب اشباع و جایگزینی آن‌ها با اسیدهای چرب غیراشباع با یک پیوند دو گانه و اسید‌های چرب غیر اشباع با بیش از یک پیوند دو گانه به ویژه امگا3 که در روغنی مانند کانولا یافت می‌شود، باعث کاهش عوامل خطر بیماری‌های قلبی عروقی به ویژه در زنان یائسه می‌شود. این مطالـعه با هدف بررسی مقایسه اثرات مصرف روغن کانولا و روغن آفتابگردان بر فشار خون، غلظت چربی‌ها، آپو پروتئین، لیپوپروتئین‌(a) ، ظرفیت تام آنتی‌اکسیدانی و CRP سرم در زنان یائسه هیپرلیپیدمیک انجام شد. مواد و روش‌ها: این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی دوسوکور در 44 زن یائسه هیپرلیپیدمیک انجام گرفت که به طور تصادفی به دو گروه روزانه 30 گرم روغن کانولا یا 30 گرم روغن آفتابگردان به مدت 8 هفته تقسیم شدند. نمونه‌های خون هر دو گروه در شروع و پایان مطالعه جمع‌آوری و مقادیرمیانگین تری‌گلیسرید ((TG، کلسترول تام (TC )، LDL-c ، HDL-c، لیپوپروتئین (a)، آپوپروتئین)B آپو B)، آپوپروتئین ) A-I آپوA-I )، CRPو ظرفیت تام آنتی اکسیدانی سرم اندازه‌گیری شد. فشار خون سیستولیک و دیاستولیک نیز در شروع و پایان مطالعه تعیین و با یکدیگر مقایسه شد. یافته‌ها‌: در پایان مطالعه در گروه کانولا در مقایسه با گروه آفتابگردان کاهش معنی‌داری در فشار خون دیاستولیک مشاهده شد. میزان HDL-c در گروه کانولا در پایان مطالعه در مقایسه با شروع مطالعه افزایش و میزان فشار خون سیستولیک و TG/HDL-c کاهش معنی‌داری داشت. میانگین LDL-C، ظرفیت تام آنتی اکسیدانی و آپو B در گروه آفتابگردان در پایان مطالعه در مقایسه با شروع مطالعه کاهش معنی‌داری داشت. میزان آپو I-A، TC/HDL-c و c-LDL-c/HDL در هر دو گروه با کاهش معنی‌داری همراه بود. تفاوت معنی‌داری در لیپوپروتئین (a)،CRP و ظرفیت تام آنتی‌اکسیدانی سرم بین دو گروه در پایان مطالعه وجود نداشت. نتیجه گیری: مصرف روغن کانولا در مقایسه با روغن آفتابگردان اثرات بهتری بر فشار خون دیاستولیک دارد. واژگان کلیدی: روغن کانولا، روغن آفتابگردان، آپو پروتئین‌ها،‌‌ لیپوپروتئین(a)، ظرفیت تام آنتی اکسیدانی ، CRP
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Comparison of the effects of canola oil with sunflower oil on blood pressure, lipid profile, apoproteins, lipoprotein(a), total antioxidant capacity, and CRP in hyperlipidemic postmenopausal women
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objective: Substituting dietary saturated fatty acid (SFA) with monounsaturated fatty acids (MUFA) and polyunsaturated fatty acids (PUFA), especially omega-3 fatty acids, both found in canola oil, can reduce the risk factors of cardiovascular diseases, particularly in postmenopausal women. The aim of this study was to compare the effects of canola oil with sunflower oil on blood pressure, lipid profile, apoproteins, lipoprotein(a), total antioxidant capacity, and CRP in hyperlipidemic postmenopausal women. Materials and Methods: We performed a double-blind randomized clinical trial on 44 hyperlipidemic postmenopausal women randomly divided into two groups receiving, daily for 8 weeks, either 30gr of canola oil or 30gr of sunflower oil. Blood samples were collected at baseline and after intervention and analyzed for serum triglyceride (TG), total cholesterol (TC), LDL-c, HDL-c, lipoprotein a [Lp(a)], apoproteinB (APOB) , apoprotein A-I[APOA-I] ، CRP, and total antioxidant capacity (TAC). Systolic and diastolic blood pressures were also measured and compared between the 2 groups at baseline and after intervention. Results: There was a statistically significant decrease in diastolic pressure in the canola group , as compared to sunflower group, at the end of the period. The treatment also brought about a significant increase in HDL-c and significant decreases in the systolic blood pressure and TG/HDL-c in the canola group, whereas in the sunflower group mean serum LDL-c, TAC, and ApoB decreased significantly. The levels of ApoA-I, TC/HDL-c, and LDL-c/HDL-c decreased significantly in both groups. Further analysis of the data showed that there were no significant differences in Lp(a), CRP, and TAC between the two groups at the end of study. Conclusion: As compared to sunflower oil, canola oil has more desirable effects on diastolic blood pressure in hyperlipidemic postmenopausal women. Keywords: Canola oil, Sunflower oil, Apoproteins, Lipoprotein(a), Total antioxidant capacity, CRP
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله شیما سید ابراهیمی | sh seied ebrahimi


فرزاد شیدفر | f shidfar


ایرج حیدری | i heydari


لادن حقیقی | l haghighi


محمود رضا گوهری | mr gohari


شریعه حسینی | h hoseini



نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-210&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات