این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۶، شماره ۲، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
اثر ضد باکتریایی و ضد اکسیداسیونی عصاره موسیر بر زمان ماندگاری ماهی قزلآلای رنگینکمان در شرایط نگهداری سرد (۱±۴ درجه سانتیگراد)
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: عصارههای گیاهی، یکی از منابع خوب آنتیاکسیدانی و مواد ضد میکروبی هستند. نیاز به آنتیاکسیدانهای طبیعی در صنایع غذایی، آرایشی و دارویی باعث تحقیقات علمی گستردهای در دهههای اخیر شده است. هدف از این پژوهش، بررسی تأثیر آنتیاکسیدانی و آنتیباکتریایی عصاره گیاه موسیر بر افزایش عمر ماندگاری ماهی قزلآلای رنگینکمان شکمخالیِ نگهداری شده در شرایط سرد (14 درجه سانتیگراد) بود مواد و روشها: ماهیهای تهیه شده به دو بخش تقسیم شدند. تعدادی نمونه به عنوان نمونه شاهد در خلأ بستهبندی شد. تعدادی دیگر در عصاره موسیر غوطهور، سپس در خلأ بستهبندی و در دمای C1±4 نگهداری شد. آزمایشهای میکروبی شامل کل بار باکتریایی (TVC) و باکتریهای سرمادوست (PTC)، آزمایشهای شیمیایی شامل شاخص پرکساید(PV)، شاخص تیوباربیتوریک اسید (TBA)، مجموع گازهای نیتروژنی فرّار (TVB-N) به همراه pH و ارزیابی حسی در یک دوره 20 روزه انجام شد. یافتهها: بر اساس نتایج حاصل، عصاره موسیر به طور معنیداری (05/0>p) اکسیداسیون لیپید را در ماهیان تیمار شده به تعویق انداخت. تعداد باکتریهای سرمادوست و شمارش کل باکتریهای مزوفیلِ هوازی در طول دوره نگهداری در ماهیان تیمار شده با عصاره موسیر کمتر از حد قابل قبول پیشنهادی log cfu/g) 7) باقی ماند و فساد میکروبی در این نمونهها نسبت به نمونه شاهد به طور معنیداری (05/0>p) کاهش یافت. طبق بررسیهای حسی ماهی قزلآلای رنگینکمان تیمار شده با عصاره موسیر نسبت به نمونه شاهد تا انتهای دوره نگهداری، قابل مصرف بود. نتیجه گیری: نتایج حاصل، نشان دهنده تأثیرآنتیاکسیدانی و آنتیباکتریایی عصاره موسیر در مدت ذخیرهسازی و افزایش مدت ماندگاری نمونههای غوطهور شده در عصاره موسیر بود. واژگان کلیدی: قزلآلای رنگینکمان، عصاره موسیر، بستهبندی در خلأ، ماندگاری
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Antibacterial and antioxidant activities of shallot extract (Allium ascalonicum) on rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) during chilled
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objective: Plant extracts are rich sources of natural antioxidant and antibacterial compounds. In recent decades, the need for using natural antioxidants in foods, pharmaceuticals and cosmetics has promopted extensive scientific research. The purpose of this investigation was to determine the antioxidant and antibacterial activities of shallot extract on shelf-life of vacuum-packaged gutted rainbow trout stored at 4±1˚C. Materials and Methods: Prepared fish were divided into two batches. One batch was treated by dipping in an aqueous solution of shallot extract, vacuum-packaged, and kept at 4±1˚C, serving as the treatment sample, and one batch was vacuum-packaged and served as control. Chemical (TVN, TBA, PV) and microbial (total viable count, psychrotrophic) tests were performed , pH measured, and sensory analysis done on all the samples kept for 20 days. Results: Shallot extract delayed significantly (p< 0.05) lipid oxidation in the treated sample, in which the psychotrophic bacteria and total viable counts also remained lower than the proposed acceptable limit (7 log cfu/g). Furtehrmore, microbial spoilage decreased significantly (p< 0.05) in the treated, in comparison with the control, sample. According to sensory analysis results, treated samples were acceptable even at the end of the 20-day storage. Conclusion: The findings indicate that shallot extract exerts antioxidant and antibacterial effects on vacuum-packaged rainbow trout during storage and increases its shelf life. Keywords: Rainbow trout, Shallot extract, Vacuum packaging, Shelf life
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Rainbow trout, Shallot extract, Vacuum packaging, Shelf life
نویسندگان مقاله
سمانه پزشک | s pezeshk
مسعود رضایی | m rezaei
هدایت حسینی | h hosseini
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-209&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات