این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۹، شماره ۱۲۴، صفحات ۱۹-۳۰
عنوان فارسی
بررسی مدل سینتیکی جذب آفلاتوکسین B۱ توسط مخمر ساکارومایسس سرویزیه تیمار شده با اسید و اولتراسونیک در خمیر نان سنگک
چکیده فارسی مقاله
از آنجایی که آلودگی غذاها با مایکوتوکسـین مشـکل جـدی محسـوب میشود، در این تحقیق توانایی اتصال آفلاتوکسین B1 به دیـواره سـلولی مخمـر ساکاروماسـیس سـرویزیه جهـت کاهش سمیت در خمیر نان سنگک مورد بررسی قرار گرفت. به این منظور آفلاتوکسین B1 در غلظـت 10 میکروگرم بر کیلوگرم به خمیر حاوی 27/0 گرم مخمر زنده، مخمر تیمـار شـده با اسید و مخمر تیمار شده با اولتراسونیک تلقیح گردید. سینتیک جذب سم در دماهای 24، 28 و 32 درجهی سانتیگراد و زمانهای 8، 16 و 24 ساعت بررسی شد. بیشترین میزان کاهش آفلاتوکسین مربوط به تیمار اولتراسونیک، سپس تیمار اسیدی و بعد از آن مخمـر زنده بود. با افزایش دما و زمان انکوباسیون، میزان جذب سم توسط مخمر در نمونههای تیمار شده با اسید و اولتراسونیک افزایش یافت، درحالیکه نمونههای زنده و فعال مخمر بیشترین میزان حذف سم را در دمای 28 درجهی سانتیگراد از خود نشان دادند. نتایج نشان داد که سینتیک جذب توسط مخمر زنده و مخمر تیمار شده با اسید را میتوان توسط مدل شبه درجه یک توصیف کرد، درصورتیکه برای مخمر تیمار شده با اولتراسونیک، دادهها دارای تطابق بهتری با مدل شبه درجه دو میباشند. همچنین، جذب سطحی و دیفیوژن درون ذرهای، در مراحل نرخ جذب مشارکت دارند. بنابراین مشخص شد که سلولهای مخمر زنده یا غیرزنده، عوامل بیولوژیکی مناسبی جهت حذف آفلاتوکسـین در محـیط کشت آلوده هستند، هرچند از بین تیمارهای انجام شده، تیمار اولتراسونیک کارآمدتر بود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
ساکارومایسس سرویزیه (Saccharomyces cerevisiae)،آفلاتوکسین B1،جذب سطحی،خمیر نان سنگک،مدل سینتیکی
عنوان انگلیسی
Evaluation of kinetic model of aflatoxin B1 adsorption by Saccharomyces cerevisiae treated with acid and ultrasonic in Sangak bread dough
چکیده انگلیسی مقاله
Because food contamination with mycotoxins is a serious problem, in this study, the ability of aflatoxin B1 to bind to the Saccharomyces cerevisiae cell wall was investigated to reduce Sangak bread dough toxicity. For this purpose, aflatoxin B1 at a concentration of 10 μg/kg inoculated to the dough containing 0.27 g of viable saccharomyces cerevisiae, acid treated saccharomyces cerevisiae, and ultrasonicated saccharomyces cerevisiae. Toxin adsorption kinetics were investigated at 24, 28 and 32 °C and 8, 16 and 24 h incubation. The trend for toxin adsorption was as follows: ultrasonicated yeast ˃ acidic yeast ˃ viable yeast. With increasing the incubation temperature and time, toxin adsorption increased in acid treated and ultrasonicated Saccharomyces cerevisiae, while active yeast samples showed the highest toxin removal at 28 °C. The results showed that the adsorption kinetics by active yeast and acid treated yeast could be explained by means of pseudo first order model, while for the ultrasonicated yeast, the data are more consistent with the pseudo second order model. Also, both surface adsorption and intra-particle diffusion contributed to the adsorption rate steps. Therefore, live or non-living yeast cells are suitable biological agents for aflatoxin removal in a contaminated culture medium, however, ultrasonic treatment is more effective.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Saccharomyces cerevisiae,Aflatoxin B1,Adsorption,Bread dough,Kinetic model
نویسندگان مقاله
مهران صیادی | Mehran Sayadi
Department of Food Safety and Hygiene, Faculty of Health, Fasa University of Medical Sciences, Fasa, Iran
استادیار بخش بهداشت و ایمنی مواد غذایی، دانشکده ی بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی فسا
کیانا پورمحمدی | kiana pourmohammadi
Associate professor
دانشیار بخش مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فسا
شهرزاد مالکی | Shahrzad Maleki
Department of Civil Engineering, Faculty of Engineering, Fasa University, Fasa, Iran
استادیار گروه مهندسی عمران، دانشکده مهندسی، دانشگاه فسا
الهه عابدی | Elahe Abedi
Department of Food Science and Technology, Faculty of Agriculture, Fasa University Fasa, Iran
دانشیار بخش مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فسا
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-14635-1&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات