این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۶، شماره ۱، صفحات ۳۳-۴۲

عنوان فارسی بررسی ویژگی‌های شبه انتروسین‌های تولید شده توسط دو سویه از انتروکوکوس‌های جدا شده از شیرمیش و بز
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: شیر خام می‌تواند منبعی برای سویه‌های جدید باکتری‌های اسید لاکتیک تولیدکننده باکتریوسین با توانایی مهار میکروارگانیسم‌های نامطلوب باشد. این تحقیق با هدف جداسازی باکتری‌های اسید لاکتیکِ تولید کننده باکتریوسین از شیر خام میش و بز و تعیین ویژگی‌های باکتریوسین‌های جدا شده انجام گرفت. مواد و روش‌ها: به منظور جداسازی باکتری‌های اسید لاکتیک تولید کننده باکتریوسین 100 نمونه شیر میش و بز مورد بررسی قرار گرفتند. دو سویه انتخاب شدند و شناسایی آن‌ها بر اساس ویژگی‌های فنوتیپی در حد جنس صورت گرفت. برای بررسی ماهیت ترکیبات ضد‌‌ میکروبی دو سویه مورد نظر، عصاره کشت آن‌ها با آنزیم‌های مختلف تیمار شد. طیف بازدارندگی این ترکیبات با روش نشرحفره‌ای بررسی و پایداری آن‌ها در دماها و pHهای متفاوت تعیین شد. تخلیص نسبی ترکیبات ضد‌ میکروبی مورد نظر با آمونیوم سولفات و پلی اتیلن گلیکول (PEG) صورت گرفت و تیتر آن‌ها مشخص شد. وزن ملکولی این ترکیبات با روش SDS-PAGE تعیین و پایداری آن‌ها طی نگهداری در دمای ˚C 4 تخمین زده شد. یافته‌ها‌: دو سویه از انتروکوکوس (40Le و 50Le) در تکرارهای متعدد، فعالیت ضد‌ میکروبی بالایی از خود بروز دادند. حساسیت ترکیبات بازدارنده تولید شده توسط این سویه‌ها به آنزیم‌های پروتئولیتیک، تولید ترکیبات شبه انتروسین توسط این سویه‌ها را تأیید کرد. این ترکیبات روی لیستریا مونوسیتوژنز و استافیلوکوکوس اورئوس اثر بازدارندگی داشتند. هر دو شبه انتروسین در pH3 تا 10 پایدار بودند و شبه انتروسین جدا شده از50Le به دمای بالا مقاوم بود. تخلیص نسبی هر دو ترکیب موجب افزایش تیتر و فعالیت آن‌ها شد. وزن ملکولی هر دو شبه انتروسین 24 تا 29 کیلو دالتون تخمین زده شد. این دو ترکیب، فعالیت خود را به مدت 28 روز در دمای ˚C 4 حفظ کردند. نتیجه گیری: با توجه به فعالیت ضد میکروبی و خصوصیات فیزیکی‌شیمیایی مطلوب شبه‌انتروسین‌های جدا شده، با مطالعه وسیع‌تر می‌توان از این ترکیبات به عنوان نگهدارنده‌های طبیعی در صنایع غذایی استفاده کرد. واژگان کلیدی: شبه انتروسین، انتروکوکوس، شیر، استافیلوکوکوس اورئوس، لیستریا مونوسیتوژنز
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Characterization of enterocin-like substances produced by two strains of Enterococci isolated from ewe's and goat's milks
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objective: Raw milk is a source of new strains of bacteriocin-producing lactic acid bacteria (LAB) with the potential to inhibit undesirable microorganisms. The aim of this work was to detect the bacteriocin-producing LAB from raw ewe's and goat's milks and characterize the isolated bacteriocins. Materials and Methods: A total of 100 samples of ewe's and goat's milks were screened for bacteriocin-producing lactic acid bacteria. Two strains were selected and identified phenotypically to genus level. The serums of cultures of the selected strains were treated with various enzymes to detrmine the nature of their antimicrobial substances. The inhibition potential of the substances was investigated by agar well diffusion assay and their stability at different temperatures and pH's were determined. The antimicrobial substances were partially purified by ammonium sulphate and poly-ethylene gltcol (PEG) and the titer determined. In addition, their molcular weights were determined by SDS-PAGE analysis and their resistance estimated during storage at 4 °C. Results: The two strains of Enterococcus, Le40 and Le50, exhibited a broad antimicrobial activity in several replicates. The sensivity of the inhibitory substances to proteolytic enzymes confirmed the production of enterocin-like substances (ELS) by these strains. Listeria monocytogenes and Staphylococcus aureus were inhibited by the ELSs. The ELSs were both stable at a wide pH range (pH 3-10) and the one isolated from Le50 was resistant to heat. Partial purification of both the ELSs increased their activity and titer. Their molcular weights were between 24 and 29 KD. Finally, the ELS's activity was maintained during storage at 4 °C for 28 days. Conclusion: Considering the desirable antimicrobial characteristics and biochemical properties of the isolated ELSs, further studies to explore the possibility of using them as biopreservatives in food processing is recommended. Keywords: Enterocin-like, Enterococcus, Milk, Staphylococcus aureus, Listeria monocytogenes
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله لیلا یوسفی | l yousefi


محمدرضا احسانی | mr ehsani


محمدرضا فاضلی | mr fazeli


ناهید مژگانی | n mojgani


حمید عزت پناه | h ezatpanah



نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-199&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات