این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۶، شماره ۱، صفحات ۵۷-۶۷
عنوان فارسی
ارزیابی اثر بستهبندیهای نانوکامپوزیتی حاوی نقره و اکسید روی بر عمر نگهداری آب پرتقال تازه
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: : با توجه به افزایش گرایش مصرف عمومی به آبمیوههای تازه و با کیفیت از نظر ویژگیهای تغذیه ای، فیزیکیشیمیایی و حسی که کمترین فرایند بر آنها اعمال شده باشد و از طرفی کوتاه بودن عمر انبارداری این محصولات در یخچال به دلیل رشد سریع میکروارگانیسمها، هدف این تحقیق، به کارگیری بستههای پلیمری حاوی نانو ذرات نقره و اکسید روی در نگهداری آب پرتقال طبیعی تازه به عنوان روشی جدید، برای حفظ حداکثر مواد مغذی، تازگی و کاهش بار میکروبی آن بود. مواد و روشها: فیلمهای نانوکامپوزیتیهای حاوی نقره و اکسید روی به روش مخلوط سازی مذاب در دستگاه اکسترودر تهیه شدند. بستههای مخصوص آب پرتقال با استفاده از این فیلمها با آب پرتقال تازه پر و در دمای C4 نگهداری شدند. پایداری میکروبی، میزان اسید آسکوربیک، شاخص قهوهای شدن، کیفیت رنگ و ویژگیهای حسی آب پرتقال بستهبندی شده در لحظه صفر و پس از 7، 28 و 56 روز از انبارداری ارزیابی شد. یافتهها: سرعت رشد میکروبی در آب پرتقال تازه، با استفاده از بستههای نانوکامپوزیتی حاوی نقره و اکسید روی تا 28 روز پس از انبارمانی به صورت معنیداری (05/0 p<) کاهش یافت. میزان نابودی آسکوربیک اسید و تولید ترکیبات قهوهای در بستههای نانوکامپوزیتی حاوی 25/0 درصد نانو اکسید روی نیز کاهش معنیداری نشان داد (05/0 p<). علاوه بر این، برخی ویژگیهای حسی شامل بو، مزه و پذیرش کلی برای آب پرتقال موجود در آن بستهها پس از 28 روز بیشترین امتیاز را دریافت کردند. بستههای نانوکامپوزیتیِ حاوی نقره نیز با وجودکاهش برخی ویژگیهای حسی آب پرتقال، طول عمر آب پرتقال تا 28 روز افزایش دادند. نتیجه گیری: به کارگیری بستههای حاوی25/0 درصد نانو اکسید روی، میتواند طول عمر آب پرتقال تازه را بدون تأثیر منفی بر ویژگیهای حسی در دمای C 4 تا 28 روز افزایش دهد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آب پرتقال، نانوکامپوزیت، نانوسیلور، نانو اکسید روی
عنوان انگلیسی
Effects of nanocomposite packaging containing silver and zinc oxide on the shelf-life of fresh orange juice
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objective: The demand for natural orange juice with a high quality in terms of nutritional value, physicochemical properties and sensory characteristics, and processed with a minimum of heat treatment, is presently increasing. The shelf-life of orange juices now marketed is short due to rapid microbial growth in them, even when refrigerated. The objective of this study was to determine the potential of ZnO- and Ag-filled LDPE (low-density polyethylene) nanoparticle packaging, as a new packaging method, for preserving the maximum nutritional value, freshness and shelf-life of orange juice. Materials and Methods: Nanocomposite LDPE films containing Ag and ZnO nanoparticles were prepared by melt-mixing in a twin-screw extruder. Packages prepared from these films were then filled with fresh orange juice and stored at 4oC. Microbial stability, ascorbic acid (AA) content, browning index, color value, and sensory characteristics of the juices were determined immediately after packaging and after 7, 28, and 56 days of storage. Results: Microbial growth rate significantly decreased as a result of using the nanocomposite packaging up to 28 days of storage (p< 0.05). Reduced degradation of AA and development of brown pigments were also observed (p< 0.05) in the orange juice packaged in nanocomposite packages containing 0.25% of nano-ZnO. Moreover, odor, taste and overall sensory attributes ranked highest for the orange juice packed after 28 days of storage (p< 0.05). Packages containing nanosilver increased the shelf-life of fresh orange juice to 28 days, although parts of its sensory attributes weres lost. Conclusion: Nanocomposite packaging containing 0.25% nano-ZnO can extend the shelf-life of natural orange juice for up to 28 days at 4oC, without any undesirable effects on its sensory characteristics. Keywords: Orange juice, Nanocomposite, Nano-ZnO, Nanosilver
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Orange juice, Nanocomposite, Nano-ZnO, Nanosilver
نویسندگان مقاله
آریو امامی فر | a emamifar
مهدی کدیور | m kadivar
محمد شاهدی | m shahedi
صبیحه سلیمانیان زاد | s soleimanianzadeh
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-202&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات