این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۵، شماره ۴، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی اثر بتائین بر تولید ویتامین B۱۲ توسط باکتری پروپیونی باکتریوم فرودنریچی
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: تولید این ویتامین با استفاده از روش‌های شیمیایی، به‌دلیل پیچیدگی فرایند بسیار مشکل است. هدف از انجام این پژوهش، که برای اولین بار در ایران انجام شده تولید ویتامین B12 توسط باکتری پروپیونی باکتریوم فرود‌نریچی و بررسی اثر بتائین بر میزان این تولید بوده است. مواد و روش‌ها: باکتری پروپیونی باکتریوم فرودنریچی به محیط تخمیر حاوی ذرت خیسانده‌شده و فیلتر‌شده تلقیح شد. پس از گرمخانه‌گذاری ارلن‌های حاوی محیط تخمیر در دمای oC30 ، ترکیب بتائین در غلظت‌های 0، 5، 10، 15، 20 و 30 گرم در لیتر، به محیط کشت تخمیر اضافه شد. پس از انجام مراحل جداسازی و خالص‌سازی، برای شناسایی ترکیب ویتامین B12 و تعیین میزان تولید آن در محیط تخمیر ذکر‌شده از دستگاه HPLC استفاده شد. یافته‌ها‌: نتایج نشان داد که بیشترین مقدار تولید ویتامین B12 در غلظت 10 گرم در لیتر بتائین به‌دست آمد (33/318 پیکوگرم در میلی‌لیتر)، در حالی که این غلظت بتائین، اثر منفی بر وزن خشک سلولی داشت (37/22 گرم بر لیتر). این نتایج تأثیر منفی بتائین را بر رشد سلول‌ها و تأثیر مثبت آن را بر میزان تولید ویتامین B12 توسط باکتری پروپیونی باکتریوم فرودنریچی نشان داد. نتیجه گیری: با اضافه کردن بتائین در غلظت مناسب به محیط کشت باکتری پروپیونی باکتریوم فرودنریچی می‌توان میزان تولید ویتامین B12 را افزایش داد و به راهی جهت تولید اقتصادی و تجاری ویتامین B12 دست یافت. واژگان کلیدی: بتائین، پروپیونی باکتریوم فرودنریچی، تخمیر، ویتامین B12
کلیدواژه‌های فارسی مقاله بتائین، پروپیونی باکتریوم فرودنریچی، تخمیر، ویتامین B12

عنوان انگلیسی The effects of betaine on vitamin B12 production by Propionibacterium freudenreichii
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objectives: Chemical production of vitamin B12 is a complicated process. The purpose of this study, done for the first time in Iran, was to produce vitamin B12 by Propionibacterium freudenreichii and investigate the effect of adding betaine on its yield. Materials and Methods: Propionibacterium freudenreichii was added to a fermention culture medium containing filtrated soaked corn. This was followed by incubation at 30°C and, then, adding betaine at six concentrations (0, 5, 10, 15, 20 and 30 g/l). Separation and purification were done and the presence and the amount of vitamin B12 produced were determined by HPLC. Results: The most effective concentration of betaine for vitamin B12 production (318.33 Pg/ml) was 10 g/l, which had a negative effect on dry weight of the cells (22.37 g/l). The results demonstrated that betaine could greatly stimulate vitamin B12 biosynthesis by Propionibacterium freudenreichii and inhibit cell growth. Conclusion: Based on the findings of this study, betaine added to the culture medium of Propionibacterium freudenreichii at a suitable concentration could increase the yield of vitamin B12, paving the way to a commercial, more economic method for its production. Keywords: Betaine, Fermentation, Propionibacterium freudenreichii, Vitamin B12
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مرضیه موسوی نسب | m moosavi nasab


سپیده علاسوند زراسوند | s alasvand zarasvand


علیرضا یوسفی | ar yousefi



نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-189&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات