این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۵، شماره ۴، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی مقایسه روش‌های مختلف تعیین سوء‌تغذیه انرژی-پروتئین با روش ارزیابی جامع ذهنی در بیماران همودیالیزی
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: سوء‌تغذیه انرژی- پروتئین در بیماران همودیالیزی شایع است. تاکنون مطالعه‌ای در زمینه مقایسه روش‌های مختلف تعیین سوء‌تغذیه انرژی - پروتئین شامل SGA ، DMS ، MIS و BMI در بیماران همودیالیزی صورت نگرفته است. بنابراین مطالعه حاضر به‌منظور تعیین حساسیت، ویژگی، درستی، ارزش اخباری مثبت و منفی و نسبت درست‌نمایی مثبت و منفی روش‌های DMS ، MIS و BMI در مقایسه با روش SGA که متداول‌ترین روش تعیین سوء‌تغذیه در بیماران همودیالیزی است صورت گرفت. افراد و روش‌ها: در این مطالعه از 2302 بیمار همودیالیزی بزرگسال واجد شرایط در کلیه بیمارستان‌های تهران، 291 بیمار به‌طور تصادفی با استفاده از نمونه‌گیری نظام‌مند انتخاب شدند. وضعیت تغذیه‌ای بیماران همودیالیزی از طریق تکمیل فرم‌های SGA، DMS و MIS و تعیین BMI مورد ارزیابی قرار گرفت. همچنین بعد از 12 تا 14 ساعت ناشتایی ، 4 میلی‌لیتر خون از بیماران قبل از دیالیز گرفته شد و غلظت اوره، کراتینین، آلبومین و TIBCسرم اندازه‌گیری شد. یافته‌ها‌: در این مطالعه شیوع سوء‌تغذیه انرژی- پروتئین خفیف تا متوسط در بیماران همودیالیزی شهر تهران بر مبنای روش‌های SGA ، DMS ، MIS و BMI به‌ترتیب 5/60% ، 5/61% ، 54% و 5/16% بود. شیوع سوء‌تغذیه انرژی- پروتئین شدید در این بیماران بر مبنای روش‌های SGA ، DMS ، MIS و BMI به‌ترتیب 1% ، 5/1% ، 1% و 1% بود. حساسیت، ویژگی، درستی، سطح زیر منحنی ROC، ارزش اخباری مثبت و منفی و نسبت درست‌نمایی مثبت و منفی در مورد روش DMS در مقایسه با روش SGA ،‌ به‌ترتیب معادل 94% ، 88% ، 92% ، 97/0، 93% ، 92% ، 8/7 و 07/0 ، در مورد روش MIS در مقایسه با روش SGA ، به‌ترتیب معادل 87% ، 96% ، 91% ،97/0، 97% ، 83% ، 22 و 13/0 و در مورد شاخص BMI در مقایسه با روش SGA ، به‌ترتیب معادل 23% ، 91% ، 50%، 64/0،80% ، 43% ، 5/2 و 85/0 بودند. نتیجه گیری: یافته‌های مطالعه حاضر نشان می‌دهد که روش‌های DMS و MIS، از نظر تشخیص سوء‌تغذیه در بیماران همودیالیزی، تقریباً مشابه با روش SGA هستند، درحالی‌که BMI شاخص مناسبی در این زمینه نیست. همچنین به‌نظر می‌رسد که روش DMS در ارزیابی‌های معمول بیمارستانی جایگزین مناسب‌تری برای SGA است. واژگان کلیدی: سوء‌تغذیه انرژی- پروتئین، همودیالیز، ارزیابی جامع ذهنی، امتیاز دیالیز- سوء‌تغذیه ، امتیاز سوء‌تغذیه- التهاب
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Comparison of various methods for determination of protein-energy malnutrition with subjective global assessment in hemodialysis patients
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objectives: Protein-energy malnutrition (PEM) is prevalent among hemodialysis patients. So far, no study has compared various methods for determination of PEM, including subjective global assessment (SGA), dialysis malnutrition score (DMS), malnutrition inflammation score (MIS), and body mass index (BMI), in hemodialysis patients. The present study was designed to determine sensitivity, specificity, accuracy, positive and negative predictive values, as well as positive and negative likelihood ratios of DMS, MIS and BMI in comparison with SGA as the most common method for determination of PEM inhemodialysis patients. Subject and Methods: A total of 291 hemodialysis patients were randomly selected by systematic sampling from among 2302 eligible adult hemodialysis patients in Tehran hospitals. The nutritional status of the patients was assessed by completing SGA, DMS and MIS forms and determining BMI. In addition, after a 12- to 14-hour fast, 4-mL blood samples were obtained from each patient before dialysis for measurement of serum urea, creatinine, albumin and total iron binding capacity. Results: Based on SGA, DMS, MIS, and BMI, the prevalence of mild-to-moderate PEM in Tehrani hemodialysis patients was, respectively, 60.5%, 61.5%, 54%, and 16.5%, and that of severe PEM 1%, 1.5%, 1%, and 1%. In comparison with SGA, the sensitivity, specificity, accuracy, area under the receiver operating characteristic (ROC) curve, positive and negative predictive values, and positive and negative likelihood ratios were, respectively, 94%, 88%, 92%, 97%, 93%, 92%, 7.8, and 0.07 for DMS 87%, 96%, 91%, 97%, 97%, 83%, 22.0, and 0.13 for MIS and 23%, 91%, 50%, 64%, 80%, 43%, 2.5, and 0.85 for BMI. Conclusion: The results of the present study indicate that the DMS and MIS are almost similar to SGA, in identifying malnutrition in hemodialysis patients, while BMI is not an appropriate index in this regard. In addition, it appears that the DMS is a more appropriate alternative method for SGA in routine hospital assessments. Keywords: Protein-energy malnutrition, Hemodialysis, Subjective global assessment, Dialysis malnutrition score, Malnutrition inflammation score
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله هادی طبیبی | h tabibi


عاطفه اصحابی | a as amp apos habi


بهناز نوذری | b nozari


میترا مهدوی مزده | m mahdavi mazdeh


مهدی هدایتی | m hedayati


مرتضی عبداللهی | m abdollahi



نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-188&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات