این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۵، شماره ۲، صفحات ۹-۱۸

عنوان فارسی اثر دریافت ماست پروبیوتیک بر عملکرد ورزشی، علائم عفونت‌های تنفسی و ناراحتی‌های گوارشی دختران نوجوان شناگر استقامتی
چکیده فارسی مقاله چکیده سابقه و هدف: تمرینات شدید و فشرده‌ ورزشکاران باعث افزایش احتمال ابتلا به عفونت‌های بخش فوقانی دستگاه تنفسی، ناراحتی‌های گوارشی و به دنبال آن، خستگی مزمن و کاهش کارایی آنها می‌شود. مطالعات معدودی در زمینه تأثیر مواد پروبیوتیک بر ارتقای سیستم ایمنی و بهبود کارایی ورزشکاران در دوره تمرینات ورزشی و مسابقات صورت گرفته است. هدف از این بررسی، تعیین اثر دریافت ماست پروبیوتیک بر عملکرد ورزشی، علائم عفونت‌های تنفسی و ناراحتی‌های گوارشی دختران نوجوان شناگر استقامتی تهرانی در سال 1388 بود. افراد و روش‌ها: طی مطالعه مداخله‌ای از نوع تجربی تصادفی کنترل شده 46 دختر شناگر 11 تا 17 ساله عضو تیم‌های قهرمانی استخرهای تهران با میانگین سن 8/1± 8/13 سال، وزن 5/7± 6/48 کیلوگرم و قد 6/5± 159 سانتی متر، شرکت کننده در مسابقات 400 و800 مترکرال سینه در سال‌های 88-1387 مورد بررسی، قرار گرفتند. افراد به طور تصادفی به 2 گروه تقسیم شدند. طی 8 هفته گروه مداخله، دریافت کننده‌ 400 میلی‌لیتر ماست پروبیوتیک پگاه همراه ناهار و شام بود و گروه کنترل، همان مقدار ماست معمولی دریافت می‌کرد. از همه‌ آزمودنی‌ها خواسته شد تا در طول بررسی، علائم گوارشی، عفونت‌های تنفسی، میزان تمرینات (به متر)، مصرف دارو و میزان مصرف فراورده توصیه شده را روزانه در پرسشنامه‌های مربوطه ثبت کرده و از خوردن ماست و سایر فراورده‌های پروبیوتیکی خارج از برنامه طرح اجتناب کنند. رکورد 400 متر آزاد و آزمون پله هاروارد (جهت اندازه‌گیری VO2max ) در آغاز کار و پایان هفته هشتم در همه آزمودنی‌ها اندازه‌گیری و ثبت شد. تجزیه و تحلیل آماری داده‌ها توسط نرم‌افزار SPSS 17 انجام شد. یافته‌ها‌: میانگین میزان تغییر رکورد در دو گروه مورد مطالعه پس از 8 هفته مصرف ماست 9/3 درگروه مداخله و 5/0 ثانیه در گروه کنترل از نظر آماری معنی‌دار نبود (22/0=P). در حالی که میزان تغییر VO2max در گروه مداخله( 56/0)و در گروه کنترل( 01/0(ml/kg-1.min-1) ( از نظر آماری معنی‌دار بود (02/0=P). متوسط تعداد روزهای سپری شده با برخی علائم عفونت‌های تنفسی از جمله خس خس و گوش درد در گروه مداخله و گروه کنترل به ترتیب 4/2 در برابر 3/4 روز (024/0=P) و 52/0 در برابر 6/1 روز (008/0=P) از نظر آماری معنی‌دار بود. میانگین تعداد دفعات ابتلا به عفونت‌های تنفسی و ناراحتی‌های گوارشی در گروه مداخله و گروه کنترل به ترتیب 1 در برابر 4/1 روز (009/0=P) و 9/0 در برابر 6/0 روز (05/0=P) از نظر آماری معنی‌دار بود. در متوسط مدت زمان ابتلا به عفونت‌های تنفسی و ناراحتی‌های گوارشی در دو گروه مورد مطالعه پس از 8 هفته مداخله، تفاوت معنی‌داری دیده نشد. نتیجه گیری: به طور کلی مصرف ماست پروبیوتیک باعث کاهش تعداد دفعات ابتلا به برخی علائم عفونت‌های تنفسی و کاهش مدت زمان ابتلا به بعضی از علائم مانند خس خس و گوش درد شد. هر چند بهبود معنی‌دار در میزان حداکثر اکسیژن مصرفی( VO2max ) به دنبال مصرف ماست پروبیوتیک مشاهده شد، ولی کاهش در میزان رکورد 400 متر کرال سینه و کاهش علائم مشکلات گوارشی ورزشکاران به دنبال مصرف این نوع ماست از لحاظ آماری معنی‌دار نبود. انجام مطالعات بعدی برای بررسی نقش پروبیوتیک‌ها بر وضعیت سلامت تغذیه‌ای و عملکرد ورزشکاران در رشته‌های مختلف ورزشی ضروری به نظر می‌رسد. واژگان کلیدی: پروبیوتیک، عملکرد ورزشی، عفونت‌های تنفسی، ناراحتی‌های گوارشی، شناگران
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effects of probiotic yogurt on performance, respiratory infections, and digestive disorders of endurance young adult women-swimmers
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objectives: Severe and intense exercises by athletes will increase the risks of infectious diseases of the upper respiratory system and digestive system disturbances, resulting in chronic exhaustion and reduced efficiency. Very few studies have been made on the effects of probiotics on athletes’ immunity system and work efficiency during training and in tournaments. This study was carried out to determine the effects of consuming probiotic yogurt on performance, respiratory infections, and digestive disorders of Tehrani juvenile athlete girls involved in intensive swimming during 2009. Methods: This was a randomized controlled trial. It included 46 endurance girl swimmers with a mean age, weight, and height of 13.8±1.8 years, 48.6±7.5 kg, and 159 ±5.6 cm, respectively, participating in 400 and 800-m crawl swimming tournaments in 2009. They were randomly assigned to two groups, receiving daily for 8 weeks, either 400 ml probiotic yogurt (intervention group) or ordinary yogurt (control group). All the subjects were asked to record daily, on a questionnaire, digestive symptoms respiratory infections, exercise performed (in meters), intake of medicines, and the exact quantity of yogurt consumed. At the beginning and at the end of the eighth week the 400-m free swimming record was recorded and the Harvard Step test was employed to measure VO2max. The data were analyzed using the SPSS17 software. Results: The average changes in the records of the intervention and control group were 3.9 and 0.5 seconds, respectively (P = 0.22). On the other hand, the change in VO2max in the intervened group was 0.56, and in the control group 0.01, ml/kg-1.min-1, in both cases statistically significant (p=0.02). Analysis of the data also showed that, on the average, the intervention group complained of dyspnea, a symptom of respiratory infection, for 2.4 days, the control value being 4.3 days (p=0.024) the corresponding figures for ear pain, another symptom of respiratory infection, were 0.52 and 1.6 days (p=0.008). The average number of episodes of respiratory infection in the intervention group was one day, which was statistically fewer than that in the control group (1.4), the difference being statistically significant (p=0.009). In addition, the average number of episodes of digestive disorders was 0.9 in the intervention group and 0.6 in the controls (p=0.05). After 8 weeks of intervention, no significant difference was found between the 2 groups with regard to the average duration of respiratory infection or digestive disorders. Conclusion: Consumption of probiotic yogurt results in a reduction in the number of episodes of respiratory infections and in duration of some of its symptoms as dyspnea and ear pain the reduction in digestive symptoms did not reach statistical significance. It also brought about a significant improvement in VO2max and a non-significant decline in the record of 400m crawl swimming. Further studies on the effects of probiotics on athletes’ nutritional health and performance in other sports are recommended. Keywords: Probiotic, Athletic performance, Respiratory infections, Digestive disorders swimmers
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله لیلی قدملی | l ghadamli


ناهید سالارکیا | n salarkia


فرید زایری | f zayeri


لیلا صباغیان راد | l sabaghian rad



نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-163&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات