این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۵، شماره ۲، صفحات ۲۷-۳۴

عنوان فارسی ارتباط تنوع غذایی با چاقی و چاقی شکمی ‌در میان دانشجویان دختر اصفهانی
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: تنوع غذایی یکی از شاخص‌های نشان‌دهنده وضعیت کل رژیم غذایی دریافتی است. این مطالعه به منظور بررسی ارتباط بین امتیاز تنوع غذایی DDS (dietary diversity score)، چاقی و چاقی شکمی‌ در میان دانشجویان دختر دانشگاه اصفهان انجام شد. افراد و روش‌ها: در این مطالعه مقطعی 289 دانشجوی سالم دختر 18 تا 28 ساله که نماینده‌ دانشجویان دختر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بودند، به طور تصادفی انتخاب شدند. دریافت‌ غذایی معمول افراد با استفاده از یک پرسشنامه بسامد خوراک معتبر (validated) ارزیابی شد. DDS بر اساس امتیازدهی به 5 گروه غذایی محاسبه شد. وزن، قد و دور کمر بر اساس روش‌های استاندارد اندازه‌گیری شد. افراد بر اساس محدوده‌های چارک‌های امتیاز تنوع رژیمی‌ تقسیم‌بندی شدند. یافته‌ها‌: میانگین‌ (± انحراف معیار) نمایه‌ توده بدن و دور کمر به ترتیب kg/m2 1/5±9/25 و cm 14±5/85 بود. میانگین (± انحراف معیار) امتیاز تنوع غذایی 12/1±78/6 بود. احتمال وجود چاقی با افزایش چارک‌های DDS کاهش یافت (نسبت شانس بین چارک‌ها: 00/1، 39/0، 30/0، 20/0، 04/0>P). همین روند برای چاقی شکمی ‌نیز مشاهده شد (00/1، 53/0، 35/0، 20/0، 03/0>P). افرادی که در پایین‌ترین چارک DDS قرار داشتند، بیش از دیگران در معرض خطر اضافه وزن بودند. نتیجه گیری: ارتباط معکوسی بین DDS با چاقی و چاقی شکمی ‌در دانشجویان دختر اصفهانی مشاهده شد. مطالعات آینده‌نگر بیشتری برای اثبات این یافته‌ها لازم است. واژگان کلیدی: امتیاز تنوع غذایی، تنوع غذایی، چاقی، چاقی شکمی، اضافه وزن
کلیدواژه‌های فارسی مقاله امتیاز تنوع غذایی، تنوع غذایی، چاقی، چاقی شکمی، اضافه وزن

عنوان انگلیسی Association of dietary diversity score with obesity and central adiposity among female university students in Isfahan, Iran
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objectives: Dietary diversity score (DDS) is a general index for assessing the whole dietary intake. This study was conducted to determine the relationship between dietary diversity score (DDS) on the one hand and obesity and central adiposity on the other hand in female students in Isfahan University of Medical Sciences. Subject and methods: A random sample of 289 healthy female university students aged 18-28 years, representative of Isfahan University of Medical Sciences female students, participated in this cross-sectional study. A validated semi-quantitative food frequency questionnaire was used to evaluate the usual dietary pattern. DDS was calculated based on scoring 5 food groups. Weight, height, and waist circumference were measured according to the standard protocols. The subjects were categorized based on quartile cut-points of dietary diversity score. Results: Means (±SD) of body mass index, waist circumference, and DDS were 25.9±5.1 kg/m2 and 85.5±14 cm, and 6.78±1.12, respectively. The probability of both obesity and central obesity decreased with quartiles of DDS (odds ratios among quartiles for obesity were 1.00, 0.39, 0.30, and 0.20 (P< 0.04) and for central adiposity 1.00, 0.53, 0.35, and 0.20 (P< 0.03). Subjects in the lowest DDS quartile had the highest risk for being overweight. Conclusion: There are inverse associations between DDS and obesity or central adiposity in Isfahani female university students. Further prospective investigations will be needed to confirm these findings. Keywords: Dietary diversity score, Food variety, Obesity, Central adiposity, Overweight
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله لیلا آزادبخت | l azadbakht


فاطمه زریباف | f zaribaf


فهیمه حقیقت دوست | f haghighatdoost


احمد اسماعیل زاده | a esmaillzadeh



نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-165&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات