این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 22 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۴، شماره ۴، صفحات ۴۵-۵۲
عنوان فارسی
تولید مایکوپروتئین با فوزاریوم ونناتوم ATCC۲۰۳۳۴ به روش کشت سطحی با استفاده از طرح مرکب مرکزی
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: پروتئین حاصل از رشد قارچ رشته ای به علت خواص تغذیهای، فیزیکی و شیمیایی به عنوان یک افزودنی پروتئینی برای غذای انسان مطرح است. در این تحقیق، اثر مقدار تلقیح و غلظت اولیه منابع کربن و نیتروژن بر تولید مایکوپروتئین با قارچ فوزاریوم ونناتوم ATCC20334 از قند خرما بررسی شد. مواد و روشها: درصد وزن خشک، نیتروژن، قند، رطوبت، خاکستر و pH سوبسترا اندازهگیری شد. محیطکشت اصلاح وگل شده برای نگهداری و تلقیح استفاده و گرمخانهگذاری مایه تلقیح در دمای C˚30 به مدت72 ساعت انجام شد. تعیین وزن خشک سلولی با روش آون صورت گرفت. برازش داده ها با معادله چندجمله ای درجه دوم و بهینه سازی پاسخ با نرم افزار Minitab14 صورت گرفت. در پایان شرایط بهینه تعیین و آزمایش تأییدی انجام شد. یافتهها: مدل ارائه شده برای تولید مایکوپروتئین برحسب وزن خشک توده زیستی دارای ضریب همبستگی 98% بود. مقادیر بهینه متغیرهای مقدار تلقیح، منابع کربن و نیتروژن به ترتیب 39/15 درصد حجمی، 20 و 35/4 گرم در لیتر به دست آمد که در این شرایط، مقدار پیش بینی شده برای تولید وزن خشک توده زیستی 032/5 گرم در لیتر بود. آزمایش تأییدی در شرایط بهینه انجام و 84/4 گرم در لیتر توده زیستی به دست آمد. ضریب همبستگی زیاد مدل نمایانگر تطابق مناسب مدل محاسباتی با داده های آزمایشی و دقت مدل بود. نتیجه گیری: با تغییر شرایط مایه تلقیح و ترکیب شیمیایی محیط کشت می توان به رشد بهینه فوزاریوم ونناتوم و در نتیجه، حداکثر تولید توده زیستی دست یافت. همچنین استفاده از قند خرما به عنوان سوبسترای در دسترس و بومی ایران، جهت اصلاح محیط کشت وگل توجیه اقتصادی تولید را در مقیاس صنعتی در کشت سطحی ممکن میسازد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
مایکوپروتئین، کشت سطحی، فوزاریوم ونناتوم، طرح مرکب مرکزی
عنوان انگلیسی
Mycoprotein production by Fusarium venenatum in surface culture using a central composite design
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objectives: Due to their nutritional, physical and chemical characteristics, mycoproteins, produced in the process of fungal growth, have been proposed to be used as a food additive for man. In this study a central composite design was applied to assessing the effect of seed size and initial concentrations of carbon and nitrogen sources on mycoprotein production by Fusarium venenatum (ATCC20334) from date sugar. Materials and methods: Chemical composition (percent dried cell weight, nitrogen, moisture, and ash) and pH of the substrate were determined. Vogel culture medium was used for maintenance and inoculum preparation, and incubation was done at 30 °C for 72h. Dried cell weight was measured by the oven method. The experimental results were fitted to a full quadratic second order polynomial equation and the optimization of response was done with Minitab 14 software. Optimum conditions were determined and a confirmation test was conducted. Results: The regression coefficient of the model presented for mycoprotein production (based on dried cell weight) was 98.0%. The optimum conditions for the mycoprotein production included a seed size of 15.39 % v/v, and a carbon and nitrogen source of 20 and 4.35 g/L, respectively. The predicted value for the optimum production of dried biomass was 5.032 g/L. The reconfirmation test was conducted at the optimum conditions and the result obtained was 4.84 g/L of biomass production. The regression coefficient indicates accuracy and suitability of the model for the experimental data. Conclusion: By changing the inoculum conditions and the chemical composition of the culture medium, optimal growth of Fusarium venenatum and, consequently, maximum biomass production, can be achieved. Use of date syrup as an available and domestic Iranian substrate for modification of Vogel medium makes possible protein production at an industrial scale in surface culture.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
سیده مرضیه حسینی | m hosseini
کیانوش خسروی دارانی | k khosravi darani
محمد امین محمدی فر | ma mohammadifar
هوشنگ نیکوپور | h nikoopour
هدایت حسینی | h hosseini
ناصر ولایی | n valaii
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-137&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات