این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۴، شماره ۴، صفحات ۶۵-۷۴
عنوان فارسی
تأثیر بستهبندی با فیلمهای نانویی بر ویژگیهای ارگانولپتیکی و میکروبی نان
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: سالانه 30% از محصولات کشاورزی تولید شده در کشور به ضایعات تبدیل می شود که 7 تا 8% آن به علت بسته بندی نامناسب است. در این تحقیق، اثر 7 نوع فیلم نانویی ساخته شده بر خواص ارگانولپتیک (حسی) و شمارش میکروبی نان حجیم قالبی بسته بندی شده در این بسته ها بررسی شد. نفوذپذیری نسبت به اکسیژن و بخار آب در این فیلمهای نانویی، کمتر از فیلمهای معمولی است. مواد و روشها: : نان حجیم قالبی بسته بندی شده درون فیلم های نانویی در روز های 1، 3، 5، 7، 14 و 21 (مدت نگهداری) و در سه دمای نگهداری 5، 20 و 35 درجه سانتیگراد مورد ارزیابی ارگانولپتیکی قرار گرفت و شمارش میکروبی نمونه ها در همان دماها و صرفا در روز 14 انجام شد. یافتهها: تحلیل نتایج حاکی از آن بود که اثرات "نوع فیلم، دما و مدت نگهداری به عنوان عوامل اصلی بر میزان بیاتی نان، معنیدار بوده است. همچنین، اثرات متقابل دوگانه نیز در دو سطح 99 و 95% معنیدار بود. کمترین میزان بیاتی در روز 14، مربوط به فیلم نانویی ترکیبی 3% (ppm500 نقره، ppm450 رس) و بیشترین میزان بیاتی مربوط به فیلم شاهد (فاقد ذرات نانو) بود. در شمارش کلی میکروب ها، با افزایش درصد نانو نقره، تعداد کل میکروب ها نیز کاهش یافت، به طوری که کمترین تعداد، مربوط به فیلم نانو نقره 2% (ppm1000) بود. بیشترین تعداد میکروب های کلی و کپک ها در سه دما مربوط به نمونه شاهد بود. کمترین تعداد شمارش کلی میکروب ها و کپک ها در تیمار های دمایی، مربوط به دمای C°5 و بیشترین تعداد مربوط به دمای C°35 بود. نتیجه گیری: در مجموع، فیلم نانویی ترکیبی 3% (ppm500 نقره، ppm450رس) به دلیل حفظ بیشتر تازگی نان و هزینه ساخت کمتر به عنوان بهترین فیلم شناخته شد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effects of nanofilms packaging on organoleptic and microbial properties of bread
چکیده انگلیسی مقاله
Background and objectives: Thirty percent of agricultural products are annually wasted in Iran, 7 to 8 percent of which are due to improper packaging. In this study, the effects of seven types of nanofilms with low a permeability to oxygen and water vapor on organoleptic and microbial properties of bread were investigated. Materials and methods: Voluminous (i.e., non-flat) bread samples packaged in nanofilms were stored at 5°C, 20°C and 35°C and tested for organoleptic properties on days 1, 3, 5, 7, 14, and 21of storage. Also microbial counts in the samples kept at the 3 temperatures were made on day 14. Results: The three main factors affecting significantly staling of the bread samples were type of nanofilm, temperature, and length of storage. The effects of combination of each 2 factors were also statistically significant (p< 0.01 and 0.05). The lowest and highest amounts of staling on day 14 occurred in bread packaged in a 3% composite film (500ppm silver and 450ppm clay) and in the control package sample (with no nano-particles), respectively. The total microbial count decreased with increasing silver nano content of the film, such that the 2% (1000ppm) silver film had the lowest count. In addition, the control packaging at the 3 storage temperatures showed the highest counts for coliform and moulds. The lowest and highest counts for coliform and moulds were found in nano-packaging samples kept at 5°C and 35°C, respectively. Conclusion: In conclusion, the nano composite film with 3% nano-particles (SC3) was judged to be the best film due to lower cost and longer conservation of bread freshness. Key words: Bread, Nanofilms, Organoleptic properties, Microbial properties. Temperature, Storage
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
میثم ستاری نجف آبادی | m sattari
سعید مینایی | s minaee
محمدحسین عزیزی | mh azizi
حامد افشاری | h afshari
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-139&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات