این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 22 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۴، شماره ۲، صفحات ۱-۱۱
عنوان فارسی
اثرات مکمل اسیدهای چرب امگا ۳ بر غلظت شاخصهای التهاب عروقی و سیستمیک سرم در بیماران همودیالیزی
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: در بیماران همودیالیزی، بالا بودن غلظت سرمی شاخصهای التهاب سیستمیک و التهاب عروقی، دو عامل خطر مهم برای ایجاد بیماریهای قلبی عروقی هستند. مطالعه حاضر به منظور بررسی اثرات مکمل اسیدهای چرب 3ω بر غلظت سرمی شاخصهای التهاب سیستمیک و التهاب عروقی این بیماران انجام شد. مواد و روشها: این مطالعه یک کارآزمایی بالینی تصادفی دو سو کور بود که در آن 40 بیمار همودیالیزی به طور تصادفی به دو گروه دریافت کننده مکمل اسیدهای چرب 3ω و گروه دارونما تقسیم شدند. بیماران همودیالیزی در گروه مکملِ اسیدهای چرب 3ω ، روزانه mg2080 مکمل اسیدهای چرب 3ω به صورت 4 کپسول (حاوی mg310 اسید ایکوزاپنتا انوئیک و mg 210 اسید دوکوزا هگزا انوئیک) به مدت 10 هفته دریافت کردند، درحالی که بیماران گروه دارونما روزانه 4 کپسول دارونما حاوی روغن MCT دریافت کردند. در شروع مطالعه و پایان هفته دهم از هر بیمار قبل از دیالیز cc7 خون بعد از 12 تا 14 ساعت ناشتایی گرفته شد و سپس غلظت sICAM-1، sVCAM-1، sE-selectin، sP-selectin، CRP، IL-6، TNF-α، مالون دی آلدئید و ظرفیت تام آنتی اکسیدانی سرم اندازهگیری شد. یافتهها: غلظت sICAM-1 سرم در گروه دریافت کننده مکمل اسیدهای چرب ω3 در پایان هفته دهم مطالعه نسبت به زمان شروع مطالعه به طور معنیداری کاهش یافت (05/0>P) و این کاهش در مقایسه با گروه دارونما معنیدار بود (05/0>P). در این مطالعه، تفاوت آماری معنیداری بین دو گروه از نظر میزان تغییرات sVCAM-1، sE-selectin، sP-selectin، CRP، IL-6، TNF-α، مالون دی آلدئید و ظرفیت تام آنتی اکسیدانی سرم مشاهده نشد. نتیجه گیری: یافتههای این مطالعه نشان میدهد که مکمل اسیدهای چرب ω3 سبب کاهش غلظت sICAM-1سرم به عنوان یک عامل خطر بیماریهای قلبی و عروقی میشود، اما تأثیری بر غلظت شاخصهای التهاب سیستمیک سرم و استرس اکسیداتیو در بیماران همودیالیزی ندارد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effects of dietary ω3-fatty acid supplementation on the serum systemic and vascular inflammation markers in hemodialysis patients
چکیده انگلیسی مقاله
Background and objectives: High serum concentrations of systemic and vascular inflammation markers are two major risk factors for cardiovascular diseases in hemodialysis patients. The present study was designed to investigate the effects of dietary ω3-fatty acid supplementation on the serum systemic and vascular inflammation markers in these patients. Materials and methods: The study was a double-blind randomized clinical trial. Forty hemodialysis patients were randomly assigned to either an ω3-fatty acid supplement or a placebo group. The patients in the ω3-fatty acid supplement group received 2080 mg ω3-fatty acids as 4 capsules, each containing 310 mg eicosapentaenoic acid and 210 mg docosahexaenoic acid, daily for 10 weeks, while the placebo group received 4 corresponding placebo capsules containing MCT oil. At baseline and the end of week 10 of the study, 7 ml blood was collected from each patient after a 12- to 14-hour fast before dialysis and serum sICAM-1, sVCAM-1, sE-selectin, sP-selectin, CRP, IL-6, TNF-α, malondealdehyde (MDA) and total antioxidant capacity (TAC) were measured. Results: Serum sICAM-1 concentration decreased significantly in the ω3-fatty acid supplement group at the end of week 10, compared to the baseline value (P< 0.05) the reduction was also significant in comparison with the decrease in placebo group (P< 0.05). No significant differences were observed between the two groups with regard to the mean changes in the serum sVCAM-1, sE-selectin, sP-selectin, CRP, IL-6, TNF-α, MDA, and TAC concentrations. Conclusion: The results of the present study indicate that dietary ω3-fatty acid supplements can reduce serum sICAM-1 concentration in hemodialysis patients, but it has no effect on serum systemic inflammation markers and oxidative stress.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
اکرم کشکی | a koshki
فروغ اعظم طالبان | f taleban
هادی طبیبی | h tabibi
مهدی هدایتی | m hedayati
مینا اسماعیلی | m esmaeili
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-105&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات