این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۴، شماره ۲، صفحات ۲۵-۳۵

عنوان فارسی مقایسه اثر سه رژیم غذایی حاوی روغن ماهی، دارای الگوی چربی مصرفی ایرانی و رژیم استاندارد بر گلوکز سرم و حساسیت به انسولین در موش صحرایی
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: تاکنون درباره اثر نوع چربی رژیم غذایی بر ایجاد حساسیت به انسولین مطالعات محدودی انجام شده است. در این مطالعه، اثر دریافت رژیم حاوی روغن ماهی، رژیمی که دارای الگوی اسیدهای چرب دریافتی در رژیم غذایی ایرانی است و رژیم غذایی استاندارد از دوران جنینی تا بلوغ بر گلوکز سرم و حساسیت به انسولین در موش صحرایی مورد مقایسه قرار گرفت. مواد و روش‌ها: 30 سر موش صحرایی ماده به طور تصادفی در سه گروه غذایی قرار داده شدند: رژیم غذایی استاندارد (حاوی روغن سویا)، رژیم غذایی حاوی روغن ماهی و رژیم دارای مخلوط چند روغن با الگوی اسیدهای چرب دریافتی در رژیم غذایی ایرانی. موش‌های صحرایی طی دوران بارداری و شیردهی با این رژیم‌ها تغذیه شدند و تغذیه حیوانات متولد شده پس از زمان از شیرگیری با رژیم غذایی مادران خود ادامه یافت. میزان گلوکز ناشتا (به روش فتومتری) و انسولین ناشتای سرم (به روش ELISA ) در موش‌های متولد شده در زمان بلوغ اندازه‌گیری و حساسیت به انسولین محاسبه شد. میانگین مقادیر به دست آمده با نرم افزار SPSS و با آزمون آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون Tukey مقایسه شد. یافته‌ها‌: میزان انسولین ناشتا در گروه تغذیه شده با روغن ماهی به طور معنی‌داری از دو گروه دیگر کمتر (‌018/0=p) و حساسیت به انسولین در این گروه به طور معنی‌داری از دو گروه دیگر بیشتر بود (002/0=p). نتیجه گیری: به نظر می‌رسد که رژیم غذایی حاوی روغن ماهی (دارای اسیدهای چرب امگا-3 بلند زنجیر) در مقایسه با رژیم غذایی حاوی روغن سویا (دارای اسیدهای چرب امگا-6) و رژیم با الگوی چربی مصرفی ایرانی (دارای مقدار زیاد اسیدهای چرب اشباع) باعث افزایش حساسیت به انسولین در موش صحرایی می‌شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Comparison of the effects of a fish oil-containing diet, a diet containing an oil mixture based on the Iranian fat consumption pattern, and a standard diet on the serum glucose level and insulin sensitivity in rats
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objectives: Information on the effects of different types of fat on insulin sensitivity is limited. The present study was designed to compare the effects of feeding a fish oil-containing diet, a diet containing an oil mixture based on the Iranian fat consumption pattern, and a standard diet from the fetal period till puberty on the serum glucose and insulin sensitivity in Wistar rats. Materials and Methods: Thirty female Wistar rats were randomly allocated to three dietary groups: a standard diet (containing soy bean-oil), a diet containing fish oil, and a diet containing an oil mixture based on the Iranian population fatty acid intake. Dams in each group were fed one of the diets during pregnancy and lactation, and in each case the pups born were weaned onto the same diet. Fasting serum glucose level (by photometry) and insulin (by ELISA) were measured in the pups and insulin sensitivity was calculated at puberty. Data were analyzed using SPSS software and the one-way ANOVA and Tukey tests. Results: The fasting serum insulin level and insulin sensitivity in the fish oil-fed group were significantly lower (P=0.018) and higher (P=0.002), respectively, than in the other two groups. Conclusion: It seems a diet containing fish oil (rich in long chain omega-3 fatty acids) causes a higher insulin sensitivity, as compared to diets containing either soy bean oil (rich in omega-6 fatty acids) or mixed oil based on the Iranian dietary fatty acid pattern (rich in saturated fatty acids).
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مینو محمدشیرازی | m mohammad shirazi


فروغ اعظم طالبان | f taleban


معصومه ثابت کسایی | m sabet kasaei


علیرضا ابدی | ar abadi


محمدرضا وفا | mr vafa



نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-107&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات