این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۴، شماره ۲، صفحات ۳۷-۴۴

عنوان فارسی اثر دایدزئین بر سطح گلوکز، پروفایل لیپیدی و فعالیت آنزیم پاراکسوناز موش‌های صحرایی دیابتی
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: با توجه به اهمیت دیابت به عنوان یکی از شایع‌ترین بیماری‌ها ی غدد درون‌ریز و اثرات آنتی دیابتیک ایزوفلاون های سویا، در این مطالعه اثردایدزئین به عنوان مهم‌ترین ایزوفلاون موجود در سویا بر سطح گلوکز، پروفایل لیپیدی و فعالیت آنزیم پاراکسوناز در موش‌های صحرایی دیابتی بررسی شد. مواد و روش‌ها: در این مطالعه36 موش صحرایی نر نژاد Sprague-Dawley به سه گروه سالم، دیابتی و دیابتی مصرف کننده دایدزئین تقسیم شدند. دیابت در اثر تزریق وریدی یک دوز 60 میلی‌گرمی استرپتوزوتوسین به ازای هر کیلوگرم وزن بدن که در 05/0 مول به ازای هر لیتر بافر سیترات حل شده بود، در موش‌های صحرایی ایجاد و سطح گلوکز بالای mg250 به ازای دسی‌لیتر معیار دیابت در نظر گرفته شد. دایدزئین به میزان mg600 به ازای هر کیلوگرم رژیم با غذای استاندارد پایه مخلوط و به مدت 3 هفته مورد استفاده واقع شد. یافته‌ها‌: مکمل‌یاری با دایدزئین تأثیر معنی‌داری بر سطح گلوکز خون ناشتا نداشت، اما کاهش معنی‌داری در سطح تری‌گلیسرید و LDL در گروه مکمل‌یاری شده در مقایسه با گروه شاهد دیابتی مشاهده شد (0001/0(P=. میزان HDL نیز در این گروه افزایش یافت (0003/0.(P= دایدزئین تأثیر معنی‌داری بر عملکرد آنزیم پاراکسوناز در مقایسه با گروه‌های شاهد نشان نداد، در حالی که مقایسه مقادیر ابتدایی و انتهایی عملکرد این آنزیم در گروه مکمل‌یاری شده، حاکی از اثر مثبت دایدزئین در جلوگیری از کاهش فعالیت این آنزیم بود (0001/0(P=. نتیجه گیری: دایدزئین می‌تواند نقش مفیدی در جلوگیری از آشفتگی ایجاد شده در پروفایل لیپیدی ناشی از دیابت و احتمالاً تقویت سیستم آنتی اکسیدانی بدن داشته باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله دایدزئین، موش صحرایی، دیابت، پاراکسوناز، گلوکز، لیپوپروتئین

عنوان انگلیسی Effect of daidzein on the serum glucose level, lipid profile, and paraoxonase activity in diabetic Sprague Dawley rats
چکیده انگلیسی مقاله Background and objectives: Diabetes is one of the most prevalent endocrine disorders. Considering the antidiabetic effect of soybean isoflavones, in this study the effect of daidzein, the most important isoflavone in soybean, on the serum glucose level, lipid profile, and paraoxonase activity in diabetic rats was investigted. materials and Methods: Thirty six male Sprague Dawley rats were randomly divided into three groups: 1. healthy, 2. diabetic, and 3. diabetic, supplemented with daidzein. Diabetes was induced in rats by a single injection of streptozotocine (60mg/kg body weight, dissolved in 0.05 mol/l citrate buffer). It was confirmed when the fasting blood glucose level was above 250 mg/dl. For Group 3, the diet was supplemented with 600 mg diazdein/kg basal diet. The groups of rat were fed their respective diets for three weeks. Results: Supplementation with daidzein had no effect on the fasting glucose level, but , as compared to the diabetic (control) group, it brought about a significant decrease in the triglyceride and low-density lipoprotein levels (P=0.0001). The high-density lipoprotein levels, too, increased in this group (P= 0.001). Daidzein had no effect on the paraoxonase enzyme activity, as compared to the control values. However, comparison of the initial and final levels of the activity of this enzyme in the daidzein-supplemented group indicated a positive effect of diadzein in preventing reduction of this enzyme's activity (P=0.0001). Conclusion: Daidzein may have a desirable effect on the lipid profile disorders, one of the most important complications of diabetes. It can also support the antioxidant system.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله محمدحسن افتخاری | mh eftekhari


عبدالرضا رجایی فرد | ar rajaiefard


علی اکبر اوجی | aa owji


نیاز محمدزاده هنرور | n mohammadzadeh honarvar



نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-108&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات