این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۴، شماره ۱، صفحات ۲۳-۳۲

عنوان فارسی بررسی تغییرات وزن و ترکیب بدن بیماران مبتلا به سرطان ‌طی شیمی‌درمانی در بیمارستان‌های تابعه دانشگاه علوم‌پزشکی و خدمات بهداشتی‌درمانی ایران، در سال‌های ۸۶-۱۳۸۵
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: بیوالکتریک ایمپدانس یکی از روش‌های آسان و غیرتهاجمی ارزیابی ترکیب بدن است. این مطالعه به‌منظور بررسی ترکیب بدن و روند تغییرات آن با استفاده از روش مذکور در بیماران بزرگسال مبتلا به سرطان طی شیمی‌درمانی در بیمارستان‌های رسول اکرم و فیروزگر تهران انجام گرفت. مواد و روش‌ها: در این پژوهش که به ‌صورت مقطعی انجام شد 71 بیمار (41 مرد و 30 زن) مبتلا به انواع بدخیمی با میانگین سنی 4/15± 9/51 سال به‌ روش نمونه‌گیری طبقه‌ای با تخصیص متناسب از دو بیمارستان مذکور انتخاب شدند. ترکیب بدن بیماران در سه مقطع زمانی آغاز، میانه و پایان دوره کامل شیمی‌درمانی توسط دستگاه بیوالکتریک ایمپدانس ارزیابی شد. آنالیز آماری توسط آزمون‌های Repeated Measure ANOVA و Wilcoxon با استفاده از نرم افزار 12 SPSS صورت گرفت. یافته‌ها‌: میانگین وزن، توده بدون چربی، توده چربی، توده بدون چربی خشک و آب ‌کل ‌بدن 50 بیمار زنده در طول دوره کامل شیمی‌درمانی(میانگین 5 ماه) تغییر معنی‌داری نداشت. 10 نفر از بیماران قبل از میانه دوره درمان و 11 نفر پس از میانه دوره فوت شدند (با میانگین دوره شیمی‌درمانی 5/2 ماه). میانگین وزن، توده چربی و توده بدون‌چربی‌خشک بدن بیماران فوت شده در طول دوره، روند کاهش معنی‌دار داشت(به ترتیب: 01/0=p ،02/0=p و 01/0=p) اما میانگین توده بدون چربی بدن آنها تغییر معنی‌دار نشان نداد. در بیماران فوت شده، میانگین کاهش توده چربی بیشتر از میانگین کاهش توده بدون‌چربی‌ بدن بود (kg 8/3± 2 در مقابل kg9/1 ±7/0). نتیجه گیری: کاهش وزن بدن بیماران مبتلا به سرطان که در این مطالعه فوت شدند، به ‌‌طور‌ معنی‌داری ناشی از کاهش توده چربی و توده‌ بدون‌چربی‌خشک بدن بود؛ اما بیمارانی که دوره کامل شیمی‌درمانی را با موفقیت طی کردند، تغییر معنی‌دار وزن و سایر ترکیبات بدن را نشان ندادند. کاهش وزن ناشی از کاهش توده‌ چربی و توده ‌بدون‌چربی‌خشک بدن این بیماران طی شیمی‌درمانی می‌تواند به کاهش بقا در آنها منجر شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله ترکیب بدن، بیوالکتریک ایمپدانس، سرطان، شیمی‌درمانی، کاهش وزن

عنوان انگلیسی Body weight and body composition changes in cancer patients during chemotherapy in Iran university of medical sciences-affiliated hospitals, 2006-7
چکیده انگلیسی مقاله Background and objectives: Bioelectrical impedance analysis (BIA) is a simple and noninvasive body composition analysis technique. The aim of this study was to assess the body composition and its trend of changes in adult cancer patients referred to Tehran Rasol-e-Akram and Firoozgar Hospitals for chemotherapy. Materials and Methods: In this cross-sectional study, 71 patients (41 men and 30 women, 51.9±15.4 years old) with different types of malignancies were selected from the 2 hospitals by stratified sampling. Body composition was determined by the BIA technique at the beginning, in the middle, and at the end of the chemotherapy treatment period. Data were analyzed by repeated measure ANOVA and Wilcoxon tests, using the SPSS12 software. Results: Nonsignificant changes were observed in the mean weight, fat-free mass, fat mass, dry fat-free mass and total body water of the 50 patients who successfully completed the treatment (average of 5 months). Twenty-one patients died during the treatment cycles (average of 2.5 months). They had a significant decreasing trend for weight, fat mass and dry fat-free mass (P= 0.01, P= 0.02, and P= 0.01, respectively) they had a higher reduction of fat mass than fat-free mass (2 ± 3.8 kg and 0.7±1.9 kg respectively). Conclusions: Weight reduction of the cancer patients who died during the study was due to both fat mass and dry fat-free mass reductions, while in the patients who successfully completed the treatment no significant changes in body weight or body compositions were observed. It can be concluded that weight loss due to reductions in fat mass and dry fat-free mass in cancer patients during chemotherapy may result in their decreased survival.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مریم ظریف یگانه | m zarif yeganeh


مسعود وکیلی | m vakili


شهریار اقتصادی | sh eghtesadi


امیرحسین فقیه | ah faghih


حمید حقانی | h haghani


عیسی نورمحمدی | i noormohammadi


علی گلشاییان | a golshaian



نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-92&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات