این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۴، شماره ۱، صفحات ۳۹-۴۷

عنوان فارسی ارزیابی روایی و پایایی پرسشنامه غربالگری سوءتغذیه بیماران به هنگام پذیرش در بیمارستان
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: سوءتغذیه، یک مشکل عمده سلامت در بیمارستان هاست که سبب افزایش عوارض ناشی از سوءتغذیه و مرگ ومیر بیماران بستری می شود. سوءتغذیه به سهولت و با حداقل هزینه درمان می شود. بنابراین، تشخیص زود هنگام سوءتغذیه برای حمایت‌های تغذیه ای بیمار، بسیار مهم است. ابزار طراحی شده غربالگری سوءتغذیه بر اساس توصیه های انجمن تغذیه حمایتی انگلستان، افراد سوءتغذیه ای یا در معرض خطر سوءتغذیه یا افرادی را که ممکن است نیاز به حمایتهای تغذیه ای داشته باشند را تشخیص می دهد. هدف مطالعه حاضر، ارزیابی این ابزار غربالگری از نظر روایی و پایایی در بیمارستان بود. مواد و روش‌ها: 446 بیمار بالای 18 سال به صورت متوالی از بخش‌های مختلف بیمارستان طالقانی طی 24 ساعت اولیه پذیرش و طی شش ماه انتخاب شدند. برای ارزیابی روایی(validity) ابزار غربالگری، کارشناس تغذیه از بیماران یک ارزیابی کامل تغذیه ای به عنوان استاندارد به عمل آورد، شامل: اندازه گیری های قد، وزن، BMI، چربی زیر پوستی، دور میانه بازو، تاریخچه وزن، درصد کاهش وزن غیر عمدی در 3 تا 6 ماه گذشته و یک یادآمد 24 ساعته قبل از بستری در بیمارستان و همچنین وجود علائم گوارشی. نتایج حاصل از این ارزیابی با نتایج حاصل از پرسشنامه غربالگری سوء تغذیه مقایسه شد. برای ارزیابی پایایی (reliability) ابزار غربالگری، دو پرستار شاغل در بخش های بیمارستانی ابزار غربالگری سوءتغذیه را به طور مستقل از یکدیگر طی 72 ساعت اولیه پذیرش، تکمیل کردند. میزان موافقت نتایج محاسبه شد. یافته‌ها‌: درصد موافقت بین نتایج ارزیابی کامل تغذیه ای کارشناس تغذیه و ارزیابی پرستار توسط ابزار غربالگری 66 درصد بود. ابزار غربالگری دارای حساسیت 7/83 (%4/87 - 0/80 :CI95%) و ویژگی 6/84 (%1/88-1/81 :CI95%) درصد بود. ارزش اخباری مثبت و ارزش اخباری منفی به ترتیب 3/92 (%0/95-6/89 :CI95%) و 2/70 (%8/74-8/65 :CI95%) درصد بود. میانگین پایایی بین دو ارزیاب 51/0 =K بود که در محدوده متوسط بود. نتیجه گیری: ابزار غربالگری سوءتغذیه که توسط دو پرستار مختلف برای هر بیمار تکمیل شد، پایایی داشت و در مقایسه با ارزیابی های تغذیه‌ای، از روایی قابل قبولی برخوردار بود. به کمک این ابزار می‌توان بیماران سوءتغذیه را سریع شناسایی کرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله سوءتغذیه، غربالگری، روایی، پایایی

عنوان انگلیسی Validity and reliability of a nutrition screening tool in patients admitted to hospital
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objectives: Malnutrition is an important health problem in hospitals and its association with increased morbidity and mortality has been well-documented. Since the condition can be readily treated, often at low cost, it is logical that efforts should be made to identify malnutrition for timely nutritional interventions. A nutrition screening tool (a questionnaire) was designed on the basis of recommendations of the British Association for Parenteral and Enteral Nutrition and used to identify individuals who are malnourished, at-risk of malnutrition, or may need nutritional support. The aim of this study was to evaluate the validity and reliability of this tool in a hospital in Tehran, Iran. Materials and Methods: A total of 446 patients, aged over 18 years, admitted consecutively to different wards of Taleghani Hospital in Tehran, Iran during six months were studied in the first 24 hours of admission. For testing validity of the questionnaire used, first a nutritionist made a full nutritional assessment of all the patients. The assessment included the following items: a. measurements of weight, height, body mass index (BMI), triceps skinfold (TSF), and mid-arm circumference (MAC) b. weight history and percentage of involuntary weight loss over the previous 3-6 months a 24-hour dietary recall c. gastro-intestinal symptoms. The results of the assessment were, then, compared with the results obtained from the screening questionnaire. The inter-rater reliability of the screening tool was assessed by two nurses who completed the screening questionnaire separately during 72 hours following admission of the patients. The agreement between results was calculated. .Results: There was 66% agreement between the nutritionist’s assessment results and the nurses’s assessment results using the nutritional screening tool. The sensitivity and specificity of the screeing tool were 83.7% (95%CI: 80.0-87.4 %) and 84.7% (95%CI: 81.1-88.1 %), respectively. Further analysis of the data showed the positive predictive value to be 92.3% (95%CI: 89.6-95./0 %) and the negative predictive value to be 70.2% (95%CI: 65.8-74.8%). The mean inter-rater reliability (K=0.51) was moderate. Conclusion: The screening tool, completed separately for each patient by the two nurses, is reliable and, in comparison with the more objective nutritional assessment, has an acceptable validity. The questionnaire is useful for identifying malnourished patients in a hospital setting.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Malnutrition, Screening, Validity, Reliability

نویسندگان مقاله پروین میرمیران | p mirmiran


سمیه حسین پورنیازی | s hossein pour niazi


حمیرا حمایلی مهربانی | h hamayeli mehraboni


فروغ کاویان | f kavyan


فریدون عزیزی | f azizi



نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-94&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات