این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 21 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۴، شماره ۱، صفحات ۴۹-۵۶
عنوان فارسی
مقایسه تولید زانتان در تخمیر حالت جامد و غوطه ور با زانتوموناس کمپستریس در مقیاس آزمایشگاهی
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: صمغ زانتان، بیوپلیمر بسیار مهمی است که در بسیاری از صنایع به ویژه صنعت غذا کاربردهای متنوعی دارد. در این تحقیق، تولید میکروبی آن از باکتری زانتوموناس کمپستریس PTCC1473 بر ملاس نیشکر و شیره خرما در تخمیر غوطهور و ضایعات خشک خرما (پس از شیرهگیری) در تخمیر حالت جامد مقایسه شد. مواد و روشها: ترکیب شیمیایی سوبستراها از نظر درصد وزن خشک سلولی، نیتروژن، قند، رطوبت، خاکستر و pH اندازهگیری شد. از محیطهای کشت YMB (Yeast malt broth) و YMA (Yeast malt agar) برای نگهداری و تلقیح استفاده شد. گرمخانهگذاری مایه تلقیح در شیکر انکوباتور (دما C˚28 و دور rpm 200 به مدت72 ساعت) انجام گرفت. جهت تعیین وزن خشک سلولی، محیط تخمیر رقیق و سانتریفوژ شد (g× 21055 ، min 50 و دمای C˚5). محلول رویی برای جداسازی زانتان از رسوب توده سلولی جدا شد. پس از رسوب زانتان با ایزوپروپانول، محلول سازی مجدد و جداسازی با سانتریفوژ (g× 2056)، وزن خشک زانتان معین شد. طراحی آزمایش به روش پلاکت برمن PBD (Plackett Burman design) انجام شد. یافتهها: تأثیر نوع و غلظت منابع کربن (شیره خرما و ملاس نیشکر)، نیتروژن (نیترات آمونیوم و فسفات دی آمونیوم) و فسفر (K2HPO4 و KH2PO4)، دما، زمان، دور همزن، میزان و سن تلقیح بر راندمان تولید بررسی شد. بیشترین تأثیر معنیدار به نوع منابع کربن و نیتروژن محیط کشت مربوط بود. نتیجه گیری: مقایسه نتایج حاصل از دو روش تخمیر نشان داد که راندمان (درصد وزنی گزانتان به قند مصرفی) و بهره دهی (g/g.day نسبت زانتان تولید شده به قند مصرف شده در واحد زمان) تولید در تخمیر غوطهور (4/22، 46/7) بیشتر از حالت جامد (9/17 و 88/9) است. همچنین، ضمن اثبات برتری شیره خرما به ملاس نیشکر و ضایعات خشک خرما، با تغییر ترکیب و شرایط فیزیکی شیمیایی محیط کشت، راندمان تولید زانتان افزایش یافت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Comparison of bench-scale production of xanthan by Xanthomonas campestris in solid state and submerged fermentation
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objectives: Xanthan gum is an important natural biopolymer with numerous applications in various technologies, specially food industry. In this research, microbial production of xanthan by Xanthomonas campestris PTCC1473 from sugarcane molasses and date sugar in submerged fermentation (SmF) and also dried date waste (cake produced after pressing) in solid state fermentation (SSF) were compared. Materials and Methods: The Plackett-Burmann design (PBD) was used in this study. Chemical composition and characteristics (dried cell weight, nitrogen, moisture, ash and pH) of the substrates were determined. Yeast malt broth (YMB) and yeast malt agar (YMA) were used as maintenance and inoculum preparation media, and incubation was performed in a shaker incubator (at 28 °C, 72 h and 200 rpm). The fermentation medium was centrifuged at 5°C and 21055 g for 50 minutes and the supernatant separated from the pellet for further xanthan extraction. After precipitation of xanthan by isopropanol, resuspension and further purification by centrifuge (at 2056 g), the xanthan dry weight was determined. Results: The effects of several variables, including the kind and concentration of carbon (date sugar and sugarcane molasses), nitrogen (ammonium nitrate and diammonium phosphate) and phosphorus (KH2PO4), temperature, shaking, and size and age of inoculum, on the yield were determined. The most effective variables were found to be the type of carbon and nitrogen sources in the medium. Conclusion: It can be concluded that both the yield (% w/w of xanthan/consumed sugar) and productivity (g/g.day xanthan/consumed sugar) are higher in SmF (22.4 and 7.46) than in SSF (13.3 and 4.43). In addition, date extract results in a higher productivity than date waste and sugarcane molasses. The xanthan yield could be increased by changing the composition and physical conditions of the culture medium.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
کیانوش خسروی دارانی | khosravi darani
غزاله فرهادی | farhadi
محمدامین محمدی فر | mohammad amin mohammadifar
زهرا هادیان | hadian
فریبا سیداحمدیان | seyed ahmadian
رزیتا کمیلی فنود | komeili
نسرین حاج سید جوادی | haj seyed javadi
پالیز کوهی کمالی | koohi kamali
زینت کمالی | kamali
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-95&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات