این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۳، شماره ۲، صفحات ۸۱-۸۴
عنوان فارسی
تشکیل بیوفیلمSalmonella enteritidis روی سطوح مختلف در صنایع غذایی
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: سالمونلا اینتریتیدیس (Salmonella enteritidis) یک باکتری مهم عامل عفونتهای غذایی است. این باکتری در محیط، بسیار مقاوم است و هنوز علت اصلی بسیاری از عفونتهای گاسترواینتریتی انسان به شمار میرود. سالمونلا اینتریتیدیس روی بسیاری از سطوح در تماس با مواد غذایی بیوفیلم تشکیل میدهد. تشکیل بیوفیلم باکتریها روی چنین سطوحی به عنوان یک منبع بالقوه آلودگی در نظر گرفته میشود که امکان انتقال باکتریها و شیوع بیماریها را افزایش میدهد. در تحقیق حاضر، تشکیل بیوفیلم سویه ایرانی سالمونلا اینتریتیدیس روی سطوح مختلف در تماس با مواد غذایی و پزشکی مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روشها: ابتدا هیدروفوبیسیتی سطح سلول سالمونلا اینتریتیدیس (RITCC 1624) با روشMATH (Microbial Adhesion to Hydrocarbon) تعیین شد. سپس بیوفیلم آن بر سطوح استیل(Type 304 no 2B) ، پلیاتیلن و شیشه در مدت زمانهای 2، 4، 8، 16 و 20 ساعت تشکیل و با روش Drop plate شمارش شد. یافته ها: نتایج نشان داد که سالمونلا اینتریتیدیس با هیدروفوبیسیتی 73% توانایی تشکیل بیوفیلم روی سه سطح ذکر شده را دارد. میزان تشکیل بیوفیلم در مدت زمان 2 ساعت روی سطح شیشهای و استیل با اختلاف معنیداری (05/0P). همچنین بیشترین میزان تشکیل بیوفیلم سالمونلا روی سه سطح، در حد واسط فاز مایع و هوا بود. نتیجه گیری: تشکیل بیوفیلم سالمونلا روی چنین سطوحی، امکان انتقال این باکتری را افزایش میدهد که از نظر بهداشتی و انتقال بیماری، بسیار حائز اهمیت است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
بیوفیلم، سالمونلا اینتریتیدیس، هیدروفوبیسیتی
عنوان انگلیسی
Biofilm formation of Salmonella enteritidis on surfaces in the food industry
چکیده انگلیسی مقاله
Background and objective: Salmonella enteritidis is an important food-borne enteric pathogen. It is very resistant in the environment and remains an important cause of gastroenteritis in humans world-wide. It forms biofilms on many food contact surface materials. Development of biofilms on these surfaces is a potential source of contamination of foods which may lead to spoilage or transmission of food-borne pathogens. In this project biofilm formation by the Iranian species of Salmonella enteritidis RITCC 1624 on food and medical contact surfaces was assessed. Material and methods: Firstl the hydrophobicity of S. enteritidis RITCC 1624 was measured by the Microbial Adhesion to Hydrocarbon method (MATH). Then biofilm formation by the organism was assessed after a lapse of 2, 4, 8, 16 and 20 hours on stainless steel type 304 no 2B, polyethelene, and on glass by the drop plate method. Results: Resultes indicated that this organism, with 73% hydrophobicity, can form biofilm on all the three surfaces. Biofilm formation on glass and stainless steel surfaces within 2 hours was more than on polyethylen (P< 0.05).increasing time to 20 h did not result in biofilm formation to a larger extent (P>0.05). Biofilm formation by S. enteritidis was most extensive on the interface between air and liquid phases. Conclusion: Biofilm formation ability of S. enteritidis on the 3 surfaces increases the possibility of its transmiision, important from a hugienic and disease spreading viewpoint.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Biofilm, Salmonella enteritidis, Hydrophobicity
نویسندگان مقاله
منیژه مهدوی | m mahdavi
روحا کسری کرمانشاهی | r kasra kermanshahi
محمد جلالی | m jalali
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-72&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات