این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 21 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۷، شماره ۲، صفحات ۱۱-۲۰
عنوان فارسی
بررسی تأثیر آموزش تغذیه از طریق واتساپ بر قند خون، پروفایل چربی و کیفیت زندگی بیماران مبتلا به دیابت نوع دو
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: آموزش بیمار یک بخش مهم در کنترل دیابت به شمار میرود. آموزش مجازی با استفاده از شبکههای پیامرسان موجب میشود بیماران به راحتی اطلاعات مورد نیاز خود را از راه دور دریافت کنند. با توجه به محبوبیت بالای شبکه اجتماعی واتساپ در ایران، این مطالعه با هدف تعیین تأثیر آموزش تغذیه از طریق واتساپ بر قند خون، پروفایل چربی و کیفیت زندگی بیماران مبتلا به دیابت نوع دو انجام شده است. مواد و روشها: در این مطالعه کارآزمایی بالینی،90 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 بر اساس معیارهای ورود انتخاب و سپس به روش تصادفی بلوکی به دو گروه مداخله وکنترل تخصیص یافتند. برای گروه مداخله، به مدت 45 روز برنامه آموزش تغذیه با استفاده از تصاویر، فیلم و پوستر از طریق واتساپ ارائه شد. قند خون ناشتا، HbA1c، تری گلیسرید، کلسترول تام ، LDL ، HDL و کیفیت زندگی در هر دو گروه قبل و بعد از مداخله مورد سنجش قرار گرفت. دادهها با نرم افزار SPSS ویرایش 22 تحلیل شدند. یافتهها: نتایج نشان داد که آموزش تغذیه از طریق واتساپ بر تریگلیسرید ( 008/0 P=) و کیفیت زندگی ( 0001/0P<) تأثیر داشته است اما بر قند خون ناشتا، HbA1c ، کلسترول تام، LDL و HDL بی تأثیر بوده است( 05/0 P>). در زمان های مختلف تأثیر معنیدار بر HbA1c مشاهده نشد _788/0p<). نتیجه گیری: نتایج مطالعه حاضر بیان کننده تأثیر آموزش تغذیه از طریق واتساپ بر کاهش تری گلیسیرید خون و افزایش کیفیت زندگی بیماران دیابتی بوده است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آموزش تغذیه، واتساپ، دیابت ، کیفیت زندگی، قندخون، پروفایل چربی
عنوان انگلیسی
The Effect of WhatsApp Nutrition Education on Blood Sugar, Fat Profile and Quality of Life in Patients with Type Diabetes 2
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objectives: Patient education is an important part of diabetes control. Virtual education using messenger networks makes it easy for the patients to receive information they need remotely. Due to the high popularity of WhatsApp social network in Iran, this study was carried out to assess effects of WhatsApp nutrition education on blood sugar, fat profile and quality of life of patients with type 2 diabetes. Materials & Methods: In this clinical trial study, 90 patients with type 2 diabetes were randomly assigned to intervention and control groups. For the intervention group, a 45-d nutrition education program was provided via WhatsApp using images, videos and posters. Fasting blood glucose, HbA1c, triglyceride, total cholesterol, low-density lipoprotein, high-density lipoprotein and quality of life were assessed in the two groups before and after the intervention. Data were analyzed using SPSS Software v.22. Results: Results showed that WhatsApp nutrition training included effects on triglycerides (p = 0.008) and quality of life (p < 0.0001) but not on fasting blood sugar, HbA1c, total cholesterol, low-density lipoprotein and high-density lipoprotein (p > 0.05). No significant effects on HbA1c were observed at various times (p < 0.788). Conclusion: Results of the present study revealed effects of WhatsApp nutrition education on decreasing blood triglycerides and increasing the quality of life of diabetic patients.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Nutrition education, WhatsApp, Diabetes, Quality of life, Blood sugar, Fat profile
نویسندگان مقاله
اکرم همتی پور | A Hemmatipour
Master of Pediatric Nursing, Department of Nursing, Abadan University of Medical Sciences, Abadan, Iran
کارشناسی ارشد پرستاری کودکان، گروه پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی آبادان، آبادان، ایران
شهرام مولوی نژاد | Sh Molavinejad
Professor, Diabetes Research Center, Health Research Institute, Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, Ahvaz, Iran
دانشیار پرستاری، مرکز تحقیقات دیابت، پژوهشکده سلامت، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران
حاجیه شهبازیان | H Shahbazian
Professor of Endocrinology & Metabolism, Diabetes Research Center, Health Research Institute ,Ahvaz Jundishapur University of Medical science, Ahvaz, Iran
استاد غدد و متابولیسم، مرکز تحقیقات دیابت، پژوهشکده سلامت، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران
اسعد شهرانی | A Shahrani
PHD of Biostatistics, Faculty of Health, Ahvaz Jundishapur University of Medical science, Ahvaz, Iran
استادیار آمار زیستی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپوراهواز، اهواز ، ایران
مریم پارسانهاد | M Parsanahad
Master of Nutrition, Abadan University of Medical Sciences, Abadan, Iran
دکارشناسی ارشد تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی آبادان، آبادان، ایران
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3999-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات