این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 24 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۷، شماره ۲، صفحات ۲۱-۲۹
عنوان فارسی
شبیهسازی اثرات افزایش قیمت لبنیات بر رفتار مصرفی گروههای مختلف درآمدی: رویکرد مدلسازی مبتنی برعامل
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: تورم و بیثباتی قیمت موادغذایی بیش از همه، گروههای کمدرآمد را تحتتأثیر قرارداده و سبب حذف اقلام غذایی ضروری در مصرف غذای خانوارهای این گروههای درآمدی میشود. کیفیت تغذیه، خانوارها را تحت تاثیر قرارداده و نیازهای رشد و سلامت گروههای محروم جامعه را با مخاطراتی جدی مواجه مینماید. در این میان، لبنیات نقش مهمی در رشد و سلامت افراد ایفا میکندو ازاینرو، از منظر سیاستگذاریهای رفاهی، عنوان یک عامل حیاتی و مهم مورد توجه بوده است. مواد و روشها: شبیهسازی مبتنی بر عامل، به عنوان یک رویکرد پیشرفته پیش بینی، با درنظرگرفتن عاملهای ناهمگن امکان بررسی تاثیر سیاستها بر رفتار مصرفکنندگان و الگوی مخارج آنان را فراهم میکند. در این مطالعه، ابتدا کشش قیمتی لبنیات با استفاده از رویکرد سیستم تقاضای تقریباً ایدهآل(AIDS) محاسبه و سپس شبیهسازی اثرات افزایش قیمت لبنیات بر رفتار خانوارها، در محیط نرم افزارNetlogo6 انجام میشود. یافته ها: نتایج شبیهسازی اثرات افزایش قیمت لبنیات بر رفتار مصرفی خانوارها نشان میدهد درصد خانوارهای مصرفکننده لبنیات در بیستکهای مختلف، به طرز محسوسی کاهش یافته است، این کاهش به طور نامتقارن بین گروههای مختلف مشاهده میشود؛ به نحوی که بیستک اول، دوم و سوم کاهش بیشتری را تجربه کردهاند. بیستک پنجم کماکان بالاترین میزان از کل هزینه پرداختی راداشته و اثرات افزایش قیمت لبنیات تقریباً موجب به صفر رسیدن مخارج بیستک اول برای لبنیات شده است. نتیجه گیری: افزایش قیمت محصولات لبنی سبب کاهش مصرف این کالا درسبد غذایی همه جامعه میشود. درحالیکه، سرانه پایین مصرف لبنیات میتواند مشکلات زیادی را برای سلامت مردم ایجاد کند، در سالهای آینده هزینههای بیشتری را برای درمان به جامعه تحمیل و پیامدهای نگران کنندهای برای رشد کودکان و سلامتی طبقات متوسط و کم درآمد جامعه در پی خواهد داشت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
لبنیات، تورم غذا، سوء تغذیه، شبیه سازی عامل بنیان.
عنوان انگلیسی
Simulation of Dairy Price Increases on the Consumption Behaviors of Various Income Groups: An Agent-based Modeling Approach
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objectives: Inflation and volatility in food prices affect the low-income groups more than any other income groups, eliminating essential food items in the household's food consumption. The quality of nutrition of households poses serious risks to the development and health requirements of disadvantaged groups in the society. In the meantime, dairy products play an important role in the health and development of people and hence, from the welfare policy making point of view it has been considered as a crucial factor. Materials & Methods: Agent-based simulation, as an advanced forecasting approach, by considering heterogeneous agents, makes it possible to examine the impact of policies on consumer behavior and their expenditure's pattern. In this research, first, the price elasticity of dairy products is calculated using AIDS approach. The impact of increase in dairy prices are then simulated applying the Netlogo6 software. Results: The simulation shows that the percentage of households'consumption of dairy products in different groups has significantly decreased. This decreasing dairy consumption occurs asymmetrically between different income groups. The fifth quantile still has the highest total expenditure. The adverse impact of the dairy price increase has reduced dairy expenditure for the first quantile to almost zero. Conclusion: Price increase of dairy products reduces the consumption of these items in the food basket of the whole society. While the low per capita consumption of dairy products can cause many health problems in the coming years, , it will impose more costs on society for treatment and have worrying consequences for the growth of children and the health of the middle and lower income classes of the society.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Food Inflation, Malnutrition, Agent-based Simulation
نویسندگان مقاله
حسین راغفر | H Raghfar
Prof, Dept.of Economics, Faculty of Social Science and Economics, Alzahra University, Tehran, Iran
استاد گروه اقتصاد، دانشکده علوم اجتماعی و اقتصاد، دانشگاه الزهرا (س)، تهران، ایران
کبری سنگری مهذب | K Sangari Mohazab
Postdoctoral Researcher in Economics, Department of Economics, Faculty of Social Science and Economics, Alzahra University, Tehran, Iran
محقق پسادکتری، گروه اقتصاد، دانشکده علوم اجتماعی و اقتصاد، دانشگاه الزهرا (س)، تهران، ایران
زینب واعظ مهدوی | Z Vaez Mahdavi
Alzahra University
دکتری گروه اقتصاد، دانشکده مدیریت و اقتصاد، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-4036-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات