این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۷، شماره ۲، صفحات ۴۱-۵۰
عنوان فارسی
بررسی ارتباط ناامنی غذایی با پولیپهای کولورکتال در افراد بالای ۵۰ سال شهر اصفهان
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: ناامنی غذایی به عنوان دسترسی محدود و نامطمئن به غذای کافی در همه اوقات برای یک زندگی فعال و سالم تعریف میشود. پولیپهای کولورکتال به عنوان پیش ساز سرطان روده بزرگ، میتواند منجر به آسیبهای فردی و اجتماعی به زندگی بیمار شود. هدف مطالعه حاضر تعیین ارتباط ناامنی غذایی با پولیپهای کولورکتال در افراد بالای 50 سال شهر اصفهان میباشد. مواد و روشها: 80 بیمار مبتلا به پولیپ کولورکتال مراجعه کننده به کلینیک خصوصی گوارش به عنوان گروه مورد و 80 فرد سالم مراجعه کننده به مرکز بهداشت به عنوان گروه شاهد انتخاب شدند. تشخیص بیماران مربوط به 4 ماه اخیر و با استفاده از کلونوسکوپی بود. افراد گروه بیمار و سالم از نظر سن، جنس و محل سکونت جور شدند. پرسشنامه عمومی اقتصادی اجتماعی و مقیاس ناامنی غذایی خانوارHFIAS تکمیل گردید. تجزیه و تحلیل آماری با نرم افزارSPSS انجام شد. یافتهها: در این مطالعه ارتباط مثبت و معنیداری بین ناامنی غذایی و پولیپ کولورکتال به دست آمد، به طوری که شیوع ناامنی غذایی در گروه بیماران 8/58% و در گروه افراد سالم 45% بود. همچنین تحصیلات، داشتن کودک زیر 18 سال و وضعیت مصرف مکمل نیز با بیماری رابطه داشتند و بیشترین ارتباط را وضعیت مصرف مکمل داشت (05/0p<). نتیجه گیری: ناامنی غذایی میتواند به عنوان یکی از عوامل خطر پولیپ کولورکتال باشد که بایستی متخصصین آن را مد نظر قرار دهند. سطح سواد پایین، داشتن کودک زیر 18 سال و عدم مصرف مکمل نیز احتمال بیماری را افزایش میدهند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
ایران، پولیپ کولورکتال، ناامنی غذایی، مقیاس ناامنی غذایی خانوار، عوامل اجتماعی اقتصادی
عنوان انگلیسی
Study of the Associations between the Food Insecurity and Colorectal Polyps in People Over 50 in Isfahan City
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objectives: Food insecurity is defined as the limited or uncertain availability of enough foods for permanent activities and healthy life. Colorectal polyps, as precursors of colon cancer, can lead to individual and social damages in the patient's life. The aim of this study was to assess associations between the food insecurity and colorectal polyps in people over 50 in Isfahan city, Iran. Materials & Methods: Totally, 80 patients with colorectal polyps referred to a private gastrointestinal clinic as cases and 80 healthy people referred to a health center as control were recruited in this study. Patients were recently diagnosed (4 m) using colonoscopy. They were individually matched for age, sex and residential areas. The socioeconomic general and household food insecurity access Scale questionnaires were completed. Statistical analysis was carried out using SPSS Software. Results: In this study, positively significant relationships were detected between the food insecurity and colorectal polyps as prevalence of food insecurity was 58.8% in patients and 45% in healthy people. In addition, education, presence of under 18 years-old children in households and supplement consumption were associated to the disease and the most relevant factor was the supplement consumption (p < 0.05). Conclusion: Food insecurity was one of the important risk factors for colorectal polyps that health care providers should consider. Moreover, low education level, prevalence of under 18 years-old children in households and no supplementation increased the risk of disease.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Iran, Colorectal polyps, Food insecurity, Household food insecurity access scale, Socioeconomic factors
نویسندگان مقاله
الهام عشوریون | E Ashourioun
Masters student of Public Health in Nutrition Science, Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
کارشناس ارشد علوم بهداشتی در تغذیه، گروه علوم تغذیه، دانشکده علوم و فناوریهای پزشکی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
احمدرضا درستی مطلق | A Dorosty-Motlagh
Professor, Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
استاد گروه تغذیه، دانشکده علوم و فناوریهای پزشکی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3965-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات