این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۷، شماره ۲، صفحات ۹۹-۱۰۷

عنوان فارسی بررسی اثر ضد میکروبی بره‌موم منطقه طالقان بر برخی از باکتری‌های بیماریزای غذازاد
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: بره‌موم (پروپولیس) یکی از فرآورده­های مؤثر در مقابل باکتری‌های غذازاد (food-borne bacteria) است که ترکیبات شیمیایی آن با توجه به موقعیت جغرافیایی و پوشش گیاهی منطقه متغیر می­باشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی تأثیر ضدباکتریایی عصاره الکلی بره‌موم منطقه طالقان بر چهار باکتری‌ بیماری‌زای غذازاد انجام گردید. مواد و روش‌ها: پس از تهیه بره‌موم، عصاره اتانولی آن گرفته شد. برای آنالیز و تعیین مواد و ترکیبات موجود در عصاره‌ها از روش HPLC (کروماتوگرافی با بازده بالا) استفاده گردید. سپس آزمون‌های میکروبی به روش انتشار در آگار و روش چاهک به منظور تعیین میزان تأثیر غلظت‌های مختلف عصاره بره‌موم بر میکروب‌های مورد مطالعه انجام شد. داده ها با کمک آزمون‌های آماری تست دو جانبه فیشر (Fisher) و آزمون آنالیز واریانس (ANOVA) مورد سنجش قرار گرفت. یافته‌ها‌: ﺑﯿﺸﺘﺮیﻦ ممانعت از رشد (قطر هاله) باکتری‌های سالمونلا و استافیلوکوکوس آرئوس ﻣﺮﺑﻮط ﺑﻪ غلظت mg/ml 100 و کمترین آنها مربوط به غلظت mg/ml 75 عصاره بود و برای باکتری‌های اشریشیاکلی و کمپیلوباکترژوژنی ﺑﯿﺸﺘﺮیﻦ ﻗﻄﺮ ﻫﺎﻟﻪ، مرﺑﻮط ﺑﻪ غلظت mg/ml 100 و کمترین آنها مربوط به غلظت mg/ml 50 عصاره بره‌موم بود. برای هر یک از باکتری ها در بازه مشخصی از غلظت‌های عصاره مورد مطالعه، خاصیت مهارکنندگی وجود داشت اما برای باکتری استافیلوکوکوس اورئوس عصاره مورد نظر در غلظت‌های 100 تا 25/6 (میلی‌گرم بر میلی‌لیتر) خاصیت مهارکنندگی از خود نشان داد، با این تفاوت که در غلظت 5/12 (میلی‌گرم بر میلی لیتر) نتیجه MBC خلاف جهت نتیجه MIC را نشان داد. افزایش قطر هاله در غلظت بالاتر در همه گروه‌ها از نظر آماری معنی‌دار بود (05/0p<). نتیجه گیری: تأثیر ضد میکروبی عصاره بره‌موم بر باکتری‌های بیماری‌زای مورد بررسی، به شکل چشمگیری مشاهده شد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اثر ضد میکروبی، بره‌موم، اشریشیا کلی و کمپیلوباکتر، پاتوژن، سالمونلا و استافیلوکوکوس آرئوس

عنوان انگلیسی Assessment of the Antimicrobial Effects of Propolis from Taleghan Region on Foodborne Pathogenic Bacteria
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objectives: Propolis is one of the effective products against foodborne bacteria, which chemical composition varies based on the geographical location and vegetation of the region. The aim of this study was to investigate antibacterial effects of the alcoholic extract of propolis of Taleghan region on four bacteria, disease and food poisoning.  Materials & Methods: After preparing propolis, its alcoholic extract was collected. High pressure liquid chromatography was used to analyze substances and compounds of the extract. Then, microbial assessments were carried out using agar diffusion and well methods to assess effects of various concentrations of propolis extract on the bacteria. Data were analyzed using Fisher's exact test and analysis of variance. Results: The maximum growth inhibitions of Salmonella and Staphylococcus aureus occurred at concentrations of 100 and 75 mg/ml of the extract. The minimum growth inhibition belonged to the concentration of 50 mg/ml of bromine extract. For each of the bacteria in a certain range of the extract concentrations, inhibitory characteristics and minimum bactericidal concentration values ​​verified this. For Staphylococcus aureus, desired extract in concentrations of 100–6.25 mg/ml showed inhibitory characteristics with a difference that at a concentration of 12.5 mg/ml, minimum bactericidal concentration results were in contrast to minimum inhibitory concentration results. Conclusion: Antimicrobial effects of the bromine extract on the pathogenic bacteria were demonstrated in the present study.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله ntimicrobial effects, Escherichia coli and Campylobacter, Pathogens, Salmonella and Staphylococcus aureus

نویسندگان مقاله نسیم علمائیان | N Olamaeian
Department of Health and Food Quality Control, Karaj Branch, Islamic Azad University, Karaj, Iran
گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران

ولی اله کوهدار | V Kouhdar
Department of Health and Food Quality Control, Karaj Branch, Islamic Azad University, Karaj, Iran
گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران

هدایت حسینی | H Hosseini
Department of Food Science and Technology, Faculty of Nutrition Sciences and Food Technology, National Nutrition and Food Technology Research Institute, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی ، انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، تهران، ایران


نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-4016-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات