این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۷، شماره ۲، صفحات ۱۰۹-۱۱۸
عنوان فارسی
اثر کاربرد میدان الکتریکی ولتاژ بالا طی نگهداری بر کیفیت میوه انار (Punica granatum L.)
چکیده فارسی مقاله
روشهای مختلفی برای کاهش تلفات در حین انبارداری میوهها و سبزیجات به کار گرفته شده است که در میان آنها، کاربرد میدان الکتریکی با ولتاژ بالا مناسبتر به نظر میرسد. هدف از این مطالعه بررسی اثرات میدان الکتریکی ولتاژ بالا (HVEF) بر چهار ویژگی اصلی کیفی انار (Punica granatum L.) در طول انبارداری بود. مواد و روشها: میوههای انار در معرض میدان الکتریکی با قدرت 2 و 4 کیلو ولت بر سانتیمتر و اعمال میدان در روز اول انبارداری و در فواصل زمانی منظم طی انبارداری قرار گرفتند. ویژگیهای کیفی میوه از قبیل رنگ، بافت، فعالیت آنتی اکسیدانی و سرعت تنفس در فواصل زمانی هر پانزده روز یکبار به مدت شصت روز ارزیابی شدند. یافتهها: نتایج نشان دادند که سرعت تنفس میوههای انار با افزایش زمان ذخیرهسازی کاهش یافت و نمونههای تیمار شده با میدان الکتریکی سرعت تنفس کمتری نسبت به نمونه کنترل داشتند. شاخص روشنایی پوست انارهای تیمار شده تحت میدان الکتریکی بیشتر از نمونه کنترل بود (P< 0.05) و نیروی لازم برای فشردن دانههای انار تیمار شده تحت میدان الکتریکی طی انبارداری بیشتر از نمونه کنترل و نمونههای تیمار شده با میدان الکتریکی تنها در روز اول انبارداری بود. همچنین نتایج نشان داد که اعمال میدان الکتریکی توانست فعالیت آنتی اکسیدانی میوه انار را در حین انبارداری افزایش دهد. نتیجه گیری: به طور خلاصه، میتوان نتیجه گرفت که قرار گرفتن میوه در معرض میدان الکتریکی با ولتاژ بالا میتواند موجب تحریک تولید آنزیم های بازدارنده گونههای فعال اکسیژن در سیستم دفاعی میوه انار شود. علاوه بر این، این مطالعه اثربخشی تیمار میدان الکتریکی با ولتاژ بالا در نگهداری انار در مراحل پس از برداشت را را ثابت کرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
انار، نگهداری، میدان الکتریکی ولتاژ بالا، ویژگیهای کیفی
عنوان انگلیسی
Effects of High-Voltage Electric Field Use on the Quality of Pomegranate Fruit (Punica granatum L.) During Storage
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objective: Several methods have been employed to reduce losses during storage of fruits and vegetables that among them, application of high voltage electric field (HVEF) seems to be promising. The objective of this study was to investigate the effects of high voltage electric field on four main quality attributes of pomegranate fruit (Punica granatum L.) during storage. Materials and Methods: The pomegranate fruits were exposed to HVEF with strengths of 2 and 4 kV cm−1 at two different modes (application of HVEF only at the first day of storage or repeat the HVEF treatment with the regular intervals during storage). The quality characteristics of fruit such as color, texture, antioxidant content and respiration rate were assessed at 15-day intervals for 60 days. Results: The results showed that the respiration rate of pomegranate fruits declined with storage time extension and HVEF-treated pomegranates showed significantly lower respiration rates than control. The lightness value (L*) of pomegranates treated under electric field was higher than the control sample (P< 0.05) and the force required to compress the pomegranate seeds treated under the electric field during storage was more than the control and those samples treated with the electric field only on the first day of storage. The results also showed that the application of electric field could increase the antioxidant activity of pomegranate fruit during storage. Conclusion: In summary, it can be concluded that exposure to HVEF could induce or stimulate the production of reactive oxygen species (ROS) inhibitory enzymes in the pomegranate defense system. In addition, this study proves the efficacy of HVEF treatment in the postharvest preservation of pomegranate. Keywords: pomegranate, storage, high voltage electric field, quality attributes
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
pomegranate, storage, high voltage electric field, quality attributes
نویسندگان مقاله
سولماز عالی پور | S Alipour
MSc Student Department of Food Science and Technology, College of Agriculture, Isfahan University of Technology, Isfahan, Iran
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران
ناصر همدمی | N Hamdami
Assosiate Professor, Department of Food Science and Technology, College of Agriculture, Isfahan University of Technology, Isfahan, Iran
دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران
محسن دلوی اصفهان | M Dalvi-Isfahan
Department of Food Science and Technology, Faculty of Agriculture, Jahrom University, Jahrom, Fars, P.O. Box 74137-66171, Iran.
استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جهرم، شیراز، ایران
سعیده فلاح-جوشقانی | S Fallah-Joshaqani
Department of Food Science and Technology, College of Agriculture, Isfahan University of Technology, Isfahan 84156-83111, Iran.
دپسا دکتری گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1982-4&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات