این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۲، شماره ۴، صفحات ۵۹-۶۶
عنوان فارسی
مقایسه دریافت مواد غذایی عمده حاوی ویتامین D و سطح سرمی ۲۵ هیدروکسی D۳ در بیماران مبتلا به MS با افراد سالم
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: هدف از انجام این مطالعه، مقایسه میزان دریافت غذایی ویتامین D ، مواجهه با نور خورشید و سطح سرمی 25 هیدروکسی D در بیماران مبتلا به (MS) و افراد سالم بود. مواد و روشها: تحقیق به صورت مورد- شاهدی، روی 37 بیمار مبتلا به MS (31 زن و 6 مرد) و 37 فرد سالم که از لحاظ جنس، سن، فعالیت فیزیکی و منطقه زندگی مشابه بودند، انجام گرفت. اطلاعات مربوط به شیوه زندگی، نظیر مواجهه با نور خورشید و مصرف غذاهای غنی از ویتامین D از طریق مصاحبه و پرسشنامه بسامد خوراک به دست آمد. یافته ها: بین دریافت مواد غذایی حاوی ویتامین D و مواجهه با نور خورشید در دو گروه، تفاوت معنیداری وجود نداشت. شیوع بالای کمبود شدید ویتامین D در بیش از یک سوم افراد هر گروه(33٪ بیماران و 37٪ افراد سالم) مشاهده شد. بین سطح سرمی 25 هیدروکسی Dدو گروه، تفاوت معنی داری مشاهده نشد. در گروه شاهد، افراد با مواجهه بالاتر نورخورشید، به طور معنیداری سطح سرمی بالاتری نسبت به افراد با مواجهه کمتر داشتند. همچنین، سطح سرمی ویتامین D رابطه معنی داری با مصرف ماهی، تخم مرغ، کره و خامه در هیچ یک از دو گروه نشان نداد. نتیجه گیری: در این پژوهش، بین مواجهه با نور خورشید و دریافت غذایی منابع حاوی ویتامین D در بیماران، رابطهای دیده نشد. اما در افراد سالم، افراد با مواجهه بیشتر نور خورشید، نسبت به گروههای با مواجهه کمتر، سطوح سرمی ویتامین D بالاتری داشتند. همچنین، کمبود شدید ویتامین D در یک سوم افراد هر دو گروه مشاهده شد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Comparison of the dietary intake of vitamin D and serum 25-OH-vitamin D3 levels between multiple sclerosis patients and healthy subjects
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objective: The aim of this study was to compare dietary intake of vitamin D and the serum levels of 25(OH) D3 in multiple sclerosis (MS) patients with those of normal subjects. Material and Methods: Patients (31women and 6 men) were recruited from the MS Clinic of Jundi-Shapur University, Ahvaz, Iran. The control group consisted of 37 healthy age/gender- and physical activity-matched subjects living within a similar catchments area. Information on sunshine exposure and the consumption of vitamin D–rich foods was obtained through interviews and a food frequency questionnaire. Results: Severe vitamin D deficiency was seen in over one-third of both groups (33% of the patients and 37% of the controls). There was no significant difference in the serum level of 25(OH) D3 between the 2 groups. The serum concentration of 25(OH) D3 in those individuals of the healthy group who had a lower daily sunshine exposure (< 30 min) was lower than that of those with a higher exposure (>30 min/d) (p< 005). Duration of sunshine exposure did not significantly affect the serum 25 (OH) D3 concentration in the patients. The data also showed that the serum vitamin D levels had no statistically significant association with the consumption of fish, butter, cream, or eggs in either group. Conclusion: Severe vitamin D deficiency was seen in more than one-third of both the MS patients and healthy subjects. There was no association between the duration of sunshine exposure and dietary intake of vitamin D in the patients. However, in the healthy subjects higher sunshine exposure was associated with higher serum levels of vitamin D.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Multiple sclerosis, Vitamin D intake, Sunshine exposure
نویسندگان مقاله
احسان حجازی | e hejazi
رضا امانی | r amani
ناصر شرف الدین زاده | n sharafaldin zadeh
بهمن چراغیان | b cheraghian
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-55&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات