این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۲، شماره ۳، صفحات ۳۳-۴۴
عنوان فارسی
اثرات مصرف سویا روی چربیها و آپوپروتئینهای سرم در بیماران تحت دیالیز صفاقی
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: ناهنجاریهای لیپیدی، بویژه بالا بودن غلظت Lp(a)سرم، یکی از علل اصلی بیماریهای قلبی عروقی در بیماران تحت دیالیز صفاقی هستند. مطالعه حاضر به منظور بررسی اثرات مصرف سویا روی غلظت چربیها و آپوپروتئینهای سرم در بیماران تحت دیالیز صفاقی انجام شد. مواد و روشها: این مطالعه، یک کارآزمایی بالینی تصادفی بود که در آن 40 بیمار تحت دیالیز صفاقی (20 زن و 20 مرد) به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند: گروه دریافت کننده سویا و گروه شاهد. بیماران در گروه دریافت کننده سویا، روزانه 28 گرم آرد سویای بافتدار (حاوی 14 گرم پروتئین سویا) به مدت 8 هفته دریافت کردند، در حالی که رژیم معمول بیماران گروه شاهد، فاقد سویا بود. در آغاز مطالعه و پایان هفته هشتم، از هر بیمار 5 سی سی خون در حالت ناشتا گرفته شد و سپس غلظت تریگلیسرید، کلسترول تام، HDL-C ، LDL-C، apo AI ، apo B100 ، Lp(a) ، TNF-α ، آلبومین و فسفر سرم اندازهگیری شد. یافته ها: غلظت Lp(a) سرمی، در بیش از 86% بیمارانِ تحت دیالیز صفاقی، بالاتر از محدوده طبیعی بود. میانگین غلظت Lp(a) سرم در گروه دریافت کننده سویا در پایان هفته هشتم مطالعه نسبت به زمان شروع مطالعه به میزان 41% کاهش یافت (01/0> P). این کاهش در مقایسه با گروه شاهد، معنیدار بود(05/0> P). در طول این مطالعه، میانگین غلظت Lp(a) سرم در گروه شاهد، تغییر معنیداری پیدا نکرد. هیچ تفاوت آماری معنیداری بین دو گروه از نظر میزان تغییرات غلظت تریگلیسرید، کلسترول تام، HDL-C ، LDL-C ، apo AI ، apo B100 ، TNF-α، آلبومین و فسفر سرم مشاهده نشد. نتیجه گیری: مصرف سویا سبب کاهش قابل ملاحظهای در غلظت Lp(a) سرم در بیماران تحت دیالیز صفاقی میشود و بنابراین، ممکن است در پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی در این بیماران، مؤثر باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effects of soy consumption on serum lipid and apoprotein levels in peritoneal dialysis patients
چکیده انگلیسی مقاله
Background and objectives: Lipid abnormalities, especially high serum Lp(a) concentration, is one of the major causes of cardiovascular diseases in peritoneal dialysis patients. The present study was designed to investigate the effects of soy consumption on serum lipid and apoprotein levels in peritoneal dialysis patients. Materials and methods: The study was a randomized clinical trial in which 40 peritoneal dialysis patients (20 males and 20 females) were randomly assigned to either a soy or a control diet. The patients in the soy group received 28 g/d textured soy flour (containing 14 g soy protein) for 12 weeks, while the patients in the control group consumed their usual diet without any soy. At the baseline and at the end of the period, from each patient 5 ml blood were collected after a 12- to 14-hour fast and serum triglyceride, total cholesterol, HDL-C, LDL-C, apoAI, apoB100, Lp(a), TNF-α, albumin, and phosphorus measured. Results: The serum Lp(a) concentration in more than 86% of the peritoneal dialysis patients was above the normal range. As compared to the baseline value, the mean serum Lp(a) concentration decreased significantly by 41% (P< 0.01) in the soy group at the end of 8-week period, and the reduction was significant as compared to the control group (P< 0.05). The mean serum Lp(a) concentration did not change significantly in the control group. There were no significant differences between the 2 groups with regard to mean changes in the serum triglyceride, total cholesterol, HDL-C, LDL-C, apoB100, apoAI, TNF-α, albumin or phosphorus levels. Conclusion: The results of the present study indicate that soy consumption reduces serum Lp(a) concentration considerably in peritoneal dialysis patients. Therefore, it may be effective in preventing cardiovascular diseases in these patients.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
حسین ایمانی | h imani
هادی طبیبی | h tabibi
شهناز اتابک | sh atabak
لیلا رحمانی | l rahmani
مهدی هدایتی | m hedayati
تیرنگ نیستانی | t neyestani
مریم چمری | m chamari
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-44&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات