این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
ژنتیک نوین
، جلد ۱۷، شماره ۲، صفحات ۲۲۷-۲۳۷
عنوان فارسی
اثر هرمسازی ژنهای کنترلکننده صفت مقاومت نسبت به بیماری ویروسی پیچیدگی برگ زرد گوجهفرنگی (Tomato yellow leaf curl virus, TYLCV) برسیستمهای دفایی آنزیمی و غیرآنزیمی در لاینهای مختلف
چکیده فارسی مقاله
بیماری ویروسی پیچیدگی برگ زرد گوجهفرنگی (TYLCV) از جمله عوامل اصلی محدود کننده است که در مناطق گرمسیری و نیمهگرمسیری جهان خسارت بسیار بالایی را به محصول گوجهفرنگی وارد مینماید. جهت ارزیابی نقش انتقال و هرمسازی ژنهای TY-2 و TY-1/3در ایجاد مقاومت نسبت به این بیماری ویروسی در تعدادی از لاینهای مختلف گوجهفرنگی (حساس اما با عملکرد مطلوب) پژوهش حاضر صورت گرفت. به این منظور بعد از تلاقی والد مقاوم با لاینهای مورد نظر سه مرحله تلاقی برگشتی و یک مرحله خودگشنی انجام گرفت (بهمنظور شناسایی و غربالگری افراد دارای مکان ژنی مورد نظر در هر نسل از نشانگر اسکار T0302 پیوسته با مکان ژنی TY-2 و نشانگر اسکار P6-25 برای مکان ژنی TY-1/3استفاده شد) و سپس تعدادی از صفات دخیل در سیستم دفاعی گیاه و همچنین میزان غلظت ژنوم ویروس TYLCV با استفاده از تکنیک واکنش زنجیرهای پلیمراز کمی بهمنظور ارزیابی مقاومت مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که آلودگی ویروسی باعث افزایش سطح ترکیبات فنول و فلاونوئید و همچنین آنزیمهای آنتیاکسیدانی در گیاه شاهد شد. در حالیکه لاینهای حاوی ژنهای2 -TY وTY-1/3 سطح پایینتری از سنتز و بیان ترکیبات آنتیاکسیدانی غیرآنزیمی (فنول و فلاونوئید) و آنزیمهای آنتیاکسیدانی (کاتالاز، پروکسیداز، گایاکول پروکسیداز و پلیفنول اکسیداز) را داشتند. همچنین در بررسی میزان غلظت ژنوم ویروس TYLCV مشاهده شد که لاینهای حاوی دو مکان ژنی2 -TY وTY-1/3 نسبت به گیاه شاهد کمترین میزان ژنوم ویروس را دارا بودند. این نتایج بیانگر پایین بودن میزان تکثیر ویروس و بروز مقاومت در نتیجه حضور این دو مکان ژنی در گیاه میزبان است. با توجه به مشاهدات این مطالعه میتوان با ادغام ژنهای مختلف TY سطح مطلوبی از مقاومت را در لاینهای با عملکرد بالا اما حساس گوجهفرنگی در برابر ویروس TYLCV حاصل نمود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
ژنهای TY، فنول، فلاونوئید، کاتالاز، پروکسیداز، گایاکول پروکسیداز و پلی فنول اکسیداز
عنوان انگلیسی
The effect of Pyramiding resistance control genes on viral disease of Tomato yellow leaf curl virus (TYLCV) on enzymatic and non-enzymatic defense systems in different lines
چکیده انگلیسی مقاله
Tomato yellow leaf curl viral disease (TYLCV) is one of the main limiting factors that has caused great damage to tomato crop in tropical and subtropical regions of the world. Several genes have been identified from various sources that cause plant resistance to TYLCV virus disease and have been integrated into tomato crop genotypes. Pyramiding of these genes can lead to Stable resistance and, in addition, Causes resistance to several strains of the virus. The results of this study showed that viral infection increases the level of phenol and flavonoid compounds as well as antioxidant enzymes in the host plant, while lines containing the Ty-2 and TY-1/3 genes They had lower synthesis and expression of non-enzymatic antioxidant compounds (phenol and flavonoids) and antioxidant enzymes (catalase, peroxidase, guaiacol peroxidase and polyphenol oxidase). Also, in the study of TYLCV virus genome concentration using quantitative polymerase chain reaction technique, it was observed that the lines containing two Ty-2 and TY-1/3 compared to control plants had the lowest rate of the virus genome. This matter indicates the low rate of virus replication in the host plant. According to the observations of this study, by combining different TY genes, a desirable level of resistance in desirable but sensitive tomato lines against TYLCV virus can be achieved.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
TYLCV viral disease, resistance, phenol, flavonoids, antioxidant enzymes.
نویسندگان مقاله
کمال صالحی |
بخش مهندسی باغبانی دانشگاه هرمزگان
غلام رضا شریفی سیرچی | Gholam-Reza Sharifi-Sirchi
Shahid Bahonar University of Kerman
بخش مهندسی بیوتکنولوژی دانشگاه شهید باهنر کرمان
نشانی اینترنتی
http://mg.genetics.ir/browse.php?a_code=A-10-328-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
ژنتیک گیاهی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی کامل
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات