این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۲، شماره ۳، صفحات ۵۷-۶۴

عنوان فارسی تولید اسید لاکتیک توسط سویه‌های مختلف لاکتوباسیل
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: اسید لاکتیک با یک اتم کربن نامتقارن، دارای دو فرم ایزومر نوری (+) L و (-) D است. اسید لاکتیک در صنایع غذایی، چرم، نساجی، کشاورزی و پزشکی کاربرد دارد. امروزه فرم ایزومر نوریL(+) آن در صنایع دارویی و ترکیبات حدواسط دارویی، پلیمرهای تجزیه شونده، جهت ساخت تجهیزات پزشکی کاربرد وسیعی یافته است. از میکروارگانیسم‌های فراوانی به عنوان تولید کننده اسید لاکتیک نام برده شده است، اما با توجه به اینکه لاکتوباسیل‌هاGRAS تشخیص داده شده‌اند، در این تحقیق با هدف جداسازی بهترین سویه تولیدکننده اسید لاکتیک نوع L(+) سویه‌های مختلف لاکتوباسیل بررسی شد. مواد و روش‌ها: آمپول‌های لیوفیلیزه لاکتوباسیل‌ها از بخش کلکسیون میکروبی سازمان پ‍‍ژوهش‌های علمی و صنعتی ایران تهیه شد. این آمپول‌ها در شرایط کاملا استریل، روی محیط جامد شیب‌دار MRS کشت و سپس در محیط مایعMRS به عنوان پیش کشت تلقیح شدند. سپس 5/2میلی لیتراز محیط پیش کشت حاوی 108 باکتری در میلی‌لیتر به فلاسک‌های250 میلی‌لیتریِ حاوی 50 میلی‌لیتر محیطِ تولید، تلقیح شد. و در دمای ‌˚C30 و 180 دور در دقیقه، گرماگذاری شدند. میزان تولید اسید لاکتیک، مصرف گلوکز و رشد هر یک از سویه‌ها حداقل با سه تکرار اندازه‌گیری شد. یافته ها‌: بر اساس نتایج به دست آمده، در محیط تولید دارای 100 گرم در لیتر گلوکز با حداقل هوادهی در ارلن‌های کاملا در بسته، سویه میکروبی ssp. casei PTCC 1608 Lactobacillus caseiبا تولید g/L 95 لاکتات کلسیم و بهره‌دهی 98/0 گرم در لیتر ساعت با بازده واکنش 95% و همچنین سویهLactobacillus rhamnosus PTCC 1637 با تولید 40/81 گرم در لیتر لاکتات کلسیم و بهره‌دهی 85/0 گرم در لیتر ساعت و بازده واکنش 63% به عنوان بهترین باکتری‌های همو‌فرمانتاتیو تولید کننده نوع ایزومر نوری (+) Lاسید لاکتیک مشخص شدند. نتیجه گیری: سویه‌های ssp. casei PTCC 1608 L. caseiو L. rhamnosus PTCC 1637 با تولید مقادیر مناسب اسید لاکتیک نوعL(+) جهت تولید اسید لاکتیکِ مجاز برای استفاده در صنایع غذایی و دارویی و تدوین دانش فنی تولید در شرایط نیمه صنعتی به عنوان نگهدارنده غذایی، ارزشمند هستند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Lactic acid production by Lactobacillus strains
چکیده انگلیسی مقاله Background and objective: Lactic acid (2-hydroxypropionic acid, CH3CHOHCOOH) is a naturally occurring, chiral, alpha-hydroxy acid and has L(+) and D(-) optical isomers. It is used in food processing (as an acidulant and preservative), medicine, agriculture, and leather and textile industries. Due to its chiral properties, L-lactic acid is used in the pharmaceutical industry as an intermediate for the synthesis of chiral drugs. Polymers of lactic acid are biodegradable and have found use in manufacturing medical equipment. Although several strains of microorganisms are capable of producing lactic acid, some strains of Lactobacilli are generally recognized as safe (GRAS) in this regard. In the present study five lactobacillus strains were studied in order to determine the best L(+)lactic acid-producer strain. Materials and Methods: The lactobacillus strains were obtained from the Persian Type Culture Collection (PTCC), Iranian Scientific and Industrial Research Organization. They were cultured, under sterile conditions, on the slants of de Man, Rogosa and Sharp (MRS) agar, followed by inoculation on MRS broth medium as a preculture. Then 2.5-ml samples of the preculture containing 108 cells/ml were inoculated in 250-ml Erlenmeyer flasks containing 50 ml of a production medium. Fermentation was carried out at 30°C and 180 rpm on a rotary shaker incubator, and glucose consumption, lactic acid production, and growth of the strains were measured in triplicates every 8 hours. Results: L. casei subspp. casei produced 95 g/l calcium lactate. The yield and productivity of this strain on optimized media containing 100 g/l glucose were 95% and 0.98 g/lh, respectively. The other high-lactate producer was L. rhamnosus which produced 81.40 g/l calcium lactate, the yield and productivity being 63% and 0.85 g/lh, respectively. Conclusion: L. casei subspp. casei PTCC: 1608 and L. rhamnosus PTCC:1637 are the best L(+) lactic acid-producers. They are, thus, the best bacterial strain candidates for pilot plant studies of lactic acid production.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله سعید میردامادی | s mirdamadi


افسانه رجبی | a rajabi


فرزانه عزیز محسنی | f aziz mohseni


بهمن مومن | b momen



نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-46&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات