این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۲، شماره ۳، صفحات ۶۵-۷۲

عنوان فارسی اختلاف جنس در رخداد سکته قلبی بین بیماران با و بدون عوامل خطر متداول (مطالعه قلب بیمارستان مدرس)
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: بررسی ها نشان می دهند که جنسیت در بروز بیماری‌های قلبی عروقی، نقش بسزایی دارد. به طوری که در بعضی مطالعات، پروفایل عوامل خطر در مردان، در مقایسه با زنان، متفاوت است؛ در حالی که برخی از محققان، اختلاف معنی‌داری در شیوع عوامل خطر بین مردان و زنان گزارش نکرده‌اند. این تحقیق به منظور تعیین پروفایل عوامل خطر متداول و شاخص‌های خونی – متابولیکی و تعیین خطر نسبی عوامل خطر در زنان نسبت به مردان بیمار مبتلا به سکته قلبی انجام شد. مواد و روش‌ها: در این مطالعه مقطعی، اطلاعات مربوط به 594 بیمار مبتلا به سکته قلبی (2/70 درصد مرد و 8/29 درصد زن) از سال 1373 تا 1385 مورد تجزیه و تحلیل قرار قرار گرفت. بیماران بر اساس شاخص‌های خونی و عوامل خطر انتخابی در دو جنس، مورد تحلیل قرار گرفتند و نسبت مردان و خطر نسبی سکته قلبی تعیین شد. یافته ها‌: میانگین سن، هموگلوبین، هماتوکریت، متوسط هموگلوبین گلبولی، متوسط غلظت هموگلوبین گلبولی، کلسترول تام و قند خون ناشتا بین زنان و مردان، اختلاف معنی‌داری داشت (05/0 p< ). میانگین هموگلوبین و هماتوکریت در مردان بیمار مبتلا به هیپرلیپیدمی و دارای تاریخچه خانوادگی سکته قلبی با میانگین این دو شاخص خونی در مردانِ فاقد این دو عامل خطر، اختلاف معنی‌داری داشت (05/0‌p< ). خطر نسبی هیپرلیپیدمی، دیابت و فشار خون در تمام گروه‌های سنی برای زنان، بیش از مردان بود. خطر نسبی برای زنانِ دارای سه عامل خطرِ توأمِ هیپرلیپیدمی، دیابت و پُرفشاری خون 16/6 برابر مردان دارای این سه عامل خطر بود. شیوع هیپرلیپیدمی، دیابت و پُرفشاری خون در زنان، بیش از مردان بود(001/0 p< )، در حالی که شیوع تاریخچه خانوادگی در دو جنس، اختلاف معنی‌داری نداشت. نتیجه گیری: نتایج این مطالعه، بیشتر بودن خطرات نسبی هیپرلیپیدمی، دیابت و پُرفشاری خون را در رخداد سکته قلبی برای زنان در تمام گروه‌های سنی در مقایسه با مردان تأیید می‌کند. بجز متوسط حجم گلبولی، سایر شاخص‌های خونی در مردان، بیش از زنان مبتلا به سکته قلبی بود، در حالی که شاخص‌های متابولیک در زنان، بیش از مردان بود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله سکته قلبی، عوامل خطر، شاخص‌های خونی- متابولیکی، اختلاف جنس

عنوان انگلیسی Gender difference in myocardial infarction events between patients with and without conventional risk factors:The modares heart study
چکیده انگلیسی مقاله Background and objective: Investigations show that gender may have an important role in cardiovascular disease. Some authors have reported differences in risk factor profiles between men and women, while others have been unable to reach such conclusions. The objective of this study was to determine and compare the profile of conventional risk factors and hematologic-metabolic parameters and relative risk between male and female patients with myocardial infarction (MI). Patients and methods: This cross-sectional study analyzed data between 1994 and 2006 on 594 MI patients (70.2% male and 29.8% female). The gender subgroups were compared with regard to selected blood parameters and risk factors. Male ratio and relative risk of MI were also determined. Results: The average age, hemoglobin (Hb), hematocrit (Hct), mean corpuscular hemoglobin (MCH), mean corpuscular hemoglobin concentration (MCHC), total cholesterol, and fasting blood glucose (FBG) were significantly different between males and females (p< 0.05). The mean Hb and Hct in males with and without hyperlipidemia (HLP) and a family history of MI were significantly different (p< 0.05). Relative risks of HLP, diabetes mellitus (DM), and hypertension (HTN) for females were higher than males in all age groups. The relative risk was 6.16 times higher for females with three factors─ HLP, DM, and HTN─ combined. Hyeprlipidemia, diabetes, and hypertension were more common among women (p< 0.001) Conclusions: The results of this study confirm that the relative risks of HLP, DM, and HTN in causation of MI in women were higher than men in all age groups. With the exception of MCV, the other hematological parameters in men were higher than in women with MI, while metabolic parameters in women were higher than in men.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله محمدرضا محمودی | m mahmoodi


مسعود کیمیاگر | m kimiagar


علیرضا ابدی | a abadi



نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-47&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات