این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۲، شماره ۲، صفحات ۵۱-۵۶
عنوان فارسی
عوامل مرتبط با وضعیت تغذیهای بر حسب صدک BMI برای سن در دختران نوجوان دبیرستانهای شهر ساری، زمستان ۱۳۸۲
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: از آنجا که سومین و آخرین دورۀ رشد و متابولیسم سریع، طی دوران نوجوانی رخ میدهد، وضعیت مناسب تغذیۀ دختران نوجوان (به عنوان مادران آینده جامعه) اهمیت قابل توجهی دارد. این مطالعه با هدف بررسی عوامل مؤثر بر وضعیت تغذیهای مانند سن، سن شروع قاعدگی، آگاهی تغذیهای، فعالیت بدنی و تعداد افراد خانواده، روی دختران نوجوان شهر ساری صورت گرفت. مواد و روشها: بعد از نمونه گیری تصادفیِ 240 دختر نوجوان 14 تا 18 ساله از دبیرستانها و مؤسسات پیشدانشگاهی شهر ساری، قد و وزن تک تک نمونهها به طور دقیق اندازهگیری شد. جهت تعیین امتیاز فعالیت هر فرد از پرسشنامۀ فعالیت بیک (Baecke) و برای تعیین میزان آگاهی تغذیهای دختران نوجوان از پرسشنامه آگاهی تغذیهای استفاده شد. سن دانشآموزان، سن شروع قاعدگی و تعداد افراد خانواده آنها به عنوان متغیر های مستقل در این بررسی مورد مطالعه قرار گرفت. سپس ارتباط این متغیرها با وضعیت تغذیهای دختران نوجوان بر حسب صدک BMI برای سن (با طبقه بندی کم وزن، طبیعی، در معرض خطر اضافه وزن و دارای اضافه وزن) مورد بررسی قرار گرفت. برای تعیین اختلاف میانگین متغیرها در گروههای مختلف وضعیت تغذیهای دختران نوجوان از آزمون ANOVA و برای تعیین اینکه این اختلاف در میان کدام گروهها بیشتر معنیدار بوده است از آزمونهای تکمیلی Post Hoc استفاده شد. یافته ها: میانگین امتیاز آگاهی تغذیهای، سن شروع قاعدگی و امتیاز فعالیت بدنی در گروههای مختلف و ضعیت تغذیهای دختران نوجوان (بر حسب BMI برای سن) اختلاف آماری معنیداری را نشان ندادند، اما سن دانش آموز و تعداد افراد خانواده، اختلاف آماری معنی داری را با وضعیت تغذیهای دختران نوجوان نشان دادند به طوری که شیوع بیشتر لاغری در سنین بالاتر و خانوادههای پُرجمعیتتر دیده شد. نتیجه گیری: یافتههای این پژوهش نشان داد که در کشور ما به عنوان یک کشور در حال توسعه، تعداد افراد خانواده می تواند نقش بسزایی در وضعیت تغذیهای دختران نوجوان داشته باشد. بنابراین، راهکارهای کنترل جمعیت میتواند در وضعیت تغذیهای افراد نقش مهمی داشته باشد. سن هم به عنوان یک عامل موثر بر وضعیت تغذیهای نوجوان مشخص شد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
دختران نوجوان، وضعیت تغذیهای، تن سنجی، بُعدخانوار
عنوان انگلیسی
Factors Associated with the Nutritional Status of Adolescent Girls Based on Body Mass Index in Sari, Iran
چکیده انگلیسی مقاله
Background and objective: The third and the last stage in human growth and development is adolescence. Adequate nutrition of adolescent girls, these future mothers, is very important. The purpose of this survey was to determine association of such variables as age, age of menarche, nutritional awareness, physical activity, and family size, with the body mass index (BMI) in 14-18 year-old adolescent high school girls’ in Sari, north of Iran Materials and methods: The sample size was 240. Weight and height were measured, and BMI was calculated and compared with the 2000 US Centers for Disease Control and Prevention (CDC) standards. Nutritional status was determined based on BMI, the categories being underweight, normal, at-risk-of-overweight, and overweight. Information on the nutritional knowledge, physical activity, age, family size, and age of menarche were obtained using questionnaires. ANOVA and Post Hoc were used to determine differences between the variables. Results: The nutritional status of adolescent girls had no significant association with the age of menarche, nutritional knowledge, or physical activity. However, significant relationships with family size and girls’ age were found. Conclusion: The results of this survey showed that in Iran, a developing country, family size has a considerable effect on the nutritional status of adolescent girls furthermore, age was assessed to be an important factor influencing the nutritional status of adolescent girls.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
سیما جعفری راد | s jafari
سید علی کشاورز | a keshavarz
احمدرضا درستی | a dorosty
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-38&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات