این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۲، شماره ۲، صفحات ۵۷-۶۹
عنوان فارسی
مقایسه اثر مکملیاری با اسیدهای چرب امگا -۳ به تنهایی و توام با ویتامین E در بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: این مطالعه با هدف بررسی این فرضیه که آیا در بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید، مکملیاری با اسیدهای چرب امگا-3 همراه با ویتامین E میتواند شاخصهای بالینی، آزمایشگاهی و التهابی فعالیت بیماری را بیشتر از اسیدهای چرب امگا-3 به تنهایی بهبود بخشد، انجام شد. مواد و روشها: 55 بیمار (50 زن و 5 مرد) با میانگین سنی 11±47 سال در یک کارآزماییِ بالینیِ تصادفی دوسوکور، در سه گروه، مورد بررسی قرار گرفتند. گروه اول، دارونما (2 گرم در روز روغن MCT به اضافه دارونمای ویتامین E)، گروه دوم، اسیدهای چرب امگا-3 (2/1 گرم در روز) به اضافه دارونمای ویتامین E و گروه سوم، اسیدهای چرب امگا-3 (2/1 گرم در روز) به اضافه IU 100 ویتامین E دریافت کردند. فعالیت بیماری به وسیله شاخصهای بالینی، بیوشیمیایی و التهابی در شروع مطالعه، پایان هفته ششم و دوازدهم، بررسی شد. مقایسه تغییرات بین گروهها با آزمون آنالیز واریانس و مقایسه تغییرات درون گروهها با آنالیز واریانس اندازهگیری مکرر با قبول سطح معنیداری 05/0P< مورد قضاوت آماری قرار گرفت. یافته ها: بهبود شاخصهای بالینی (تعداد مفاصل دردناک، تعداد مفاصل متورم، ارزیابی کلی پزشک و بیمار از وضعیت بیماری، وضعیت عمومی، میزان درد و شاخص امتیاز فعالیت بیماری)، بیوشیمیایی، التهابی، اکسیداسیون و نمره پرسشنامه ارزیابی سلامت در گروه "امگا-3 به تنهایی" و "امگا-3 توأم با ویتامین E" نسبت به گروه "دارونما" بارزتر بود (01/0 P<). بعد از 12 هفته، بهبود معنیداری (05/0P<) در گروه "امگا-3 به تنهایی" و "امگا-3 توأم با ویتامین E" نسبت به گروه "دارونما" در مورد شاخصهای خشکی صبحگاهی مفاصل و پرسشنامه ارزیابی سلامت مشاهده شد. نتیجه گیری: مصرف اسیدهای چرب امگا-3 ، توام با ویتامین E بسیاری از شاخصهای بالینی و بیوشیمیایی را بهبود بخشید، ولی در بیشتر موارد، جز کاهش اکسیداسیون و کاهش میزان رسوب اریتروسیت، تفاوت معنیداری بین دو گروه "امگا-3 به تنهایی" و "امگا-3 توأم با ویتامین E" وجود نداشت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Comparison of the Effect of Omega-3 Fatty Acid Supplementation with and without Vitamin E in Patients with Rheumatoid Arthritis
چکیده انگلیسی مقاله
Background and objective: To test the hypothesis that an n-3 fatty acids (n-3) plus vitamin E supplementation is more effective than n-3 supplementation alone in improving the clinical, laboratory and inflammatory indices in patients with rheumatoid arthritis (RA). Materials and methods: A total of 55 RA patients (50 female, 5 male mean age = 47 + 11y), in 3 groups, were included a double-blind randomized clinical trial. The groups were assigned to treatments as follows: group 1 (G1), placebo (2 g/d MCT oil + vitamin E placebo) group 2 (G2), n-3 fatty acids (1/2 g/d EPA/DHA) +vitamin E placebo group 3 (G3), n-3 fatty acids (1/2 g/d EPA/DHA) + vitamin E (100 IU/d). Clinical, inflammatory, and laboratory indicators were determined at the baseline and at the end of the 6the and 12th weeks. Intra- and inter-group comparisons of the values obtained were made using repeated measure-ANOVA and ANOVA, respectively (p< 0.05). Results: In G2 and G3, improvements in clinical, biochemical, inflammation, and oxidative indicators, as well as in the score of health status assessment (by interview) were more pronounced than in G1 (P< 0.01). Also, compared to G1, at the end of week 12 there were higher improvements in morning stiffness and the score of health status assessment in G2 and G3 groups (P< 0.05). Conclusion: Combination of n-3 fatty acids with vitamin E improved most of the clinical and laboratory indices in RA patients. However, there were no significant differences between G2 and G3 other than decreased oxidation and ESR.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
یوسف شعبانی | y shaabani
رضا راست منش | r rastmanesh
فروغ اعظم طالبان | f taleban
احمدرضا جمشیدی | a jamshidi
معصومه اخلاقی | m akhlaghi
حمید علوی مجد | h alavi
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-39&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات