این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۲، شماره ۲، صفحات ۷۱-۸۰
عنوان فارسی
تحلیل بر مبنای الگوهای غذایی: رویکردی جدید در ارزیابی ارتباط تغذیه با بیماریها
چکیده فارسی مقاله
اخیرا متخصصان علوم تغذیه برای بررسی ارتباط رژیم غذایی با بیماریها، دیدگاه تحلیل الگوهای غذایی را بر دیدگاههای سنتی قبلی که مبتنی بر مواد مغذی یا غذاها بودند، ترجیح میدهند. شناسایی الگوهای غذایی، این امکان را فراهم میکند که رژیم غذایی را به صورت کلی (نه به تفکیک اجزای آن) نگاه کنیم. این کار باعث میشود تا در شناسایی ارتباط رژیم غذایی با بیماریها، ارتباطاتی فراتر از آنچه توسط مواد مغذی یا غذاها توصیف میشوند، کشف شود. تحلیل بر مبنای الگوهای غذایی، در مواردی هم که در تحلیل های سنتیِ تعیین ارتباط رژیم غذایی با بیماریها که بر پایه غذاها یا مواد مغذی صورت میگیرد و ارتباط های گزارش شده، ضعیف است، میتواند مفید واقع شود. الگوهای غذایی، مفهوم واقع بینانه تری نسبت به رویکرد غذاها یا مواد مغذی دارند. همبستگی و تداخلهای بیولوژیکی موجود بین غذاها و مواد مغذی، ارتباط بین غذاها یا موادمغذی را با بیماریهای مزمن مخدوش میسازد. شواهد متعدد موجود نیز حاکی از موفق بودن این روش در شناسایی ارتباط تغذیه با بیماریها است به طوری که الگوهای غذایی غالبِ شناسایی شده از طریق تحلیل عاملی و تحلیل خوشه ای با بیماریها به طور معنیداری مرتبط بودهاند. از آنجا که مطالعات انجام شده در زمینه الگوهای غذاییِ غالب در کشورهای در حال توسعه از جمله کشور ما نادر است، هدف بررسی مروری حاضر آن است که چگونگی شناسایی الگوهای غذایی، نکات قوت و محدودیتهای مربوط به این روش نوین را به تفصیل مورد بحث قرار داده و محققان تغذیه را در کشور به استفاده از این دیدگاه در تحقیقات آینده تشویق نماید.
کلیدواژههای فارسی مقاله
الگوهای غذایی، تحلیل عاملی، تحلیل خوشهای، بررسی مروری
عنوان انگلیسی
Dietary Pattern Analysis: A New Approach to Identify Diet-disease Relations
چکیده انگلیسی مقاله
Recently, nutrition scientists have tended prefer to assess diet-disease relations through dietary pattern approach rather than previous traditional approaches (nutrient- or food-oriented approach). Identifying dietary patterns allows us to consider the whole diet, not ingredients a relationship helps to find associations beyond those described based on foods or nutrients. This approach is also beneficial when traditional analyses in nutritional epidemiology show weak associations. Dietary pattern approach is more realistic than the food- or nutrient-based approach. Inter-correlations and biological interactions between foods and nutrients confound the associations of single foods or nutrients with a certain chronic disease. Several studies have provided evidence supporting the use of dietary pattern approach in nutritional epidemiology. Most of these studies have indicated that dietary patterns identified by factor or cluster analysis are significantly associated with chronic diseases. Data on major dietary patterns in developing countries, including Iran, are scarce. This review aims to provide more detailed information about methods of measurement, as well as the advantages and disadvantages of dietary pattern approach to help and encourage nutrition scientists in the country to use this approach in future investigations.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Dietary patterns, Factor analysis, Cluster analysis, Diet
نویسندگان مقاله
احمد اسماعیل زاده | a esmaillzadeh
لیلا آزادبخت | l azadbakht
مسعود کیمیاگر | m kimiagar
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-40&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات