این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۹، شماره ۱۲۵، صفحات ۱-۱۰
عنوان فارسی
بررسی فعالیت ضدمیکروبی جسم سلولی و پالیده کشت حاصل از لاکتوباسیلوس هلوتیکوس در شرایط درونتنی و مدل غذایی
چکیده فارسی مقاله
در این تحقیق، اثر ضد میکروبی جسم سلولی و پالیده کشت حاصل از باکتری لاکتوباسیلوس هلوتیکوس هم در شرایط آزمایشگاهی و هم در ماده غذایی مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور، ابتدا پالیده کشت حاصل از سویه لاکتوباسیلوس مذکور جدا و بخشی از آن تحت تیمار حرارتی (100 درجهی سلسیوس به مدت 15 دقیقه) و بخش دیگر نیز تحت خنثیسازی با سود قرار گرفت و با استفاده از روش چاهک و دیسک خاصیت ضد میکروبی آن بر علیه دو باکتری بیماریزا شامل سالمونلا انتریکا زیر گونه انتریکا و استافیلوکوکوس اورئوس مورد بررسی قرار گرفت. همچنین فعالیت ضد میکروبی لاکتوباسیلوس هلوتیکوس در آب گیلاس در طی 24 ساعت گرمخانه گذاری ارزیابی شد. نتایج نشان داد که پالیدههای خام (حرارت ندیده) و حرارت دیده توانـستند هر دو بـاکتری بیمـاریزا را مهـار کننـد، اما پالیده خنثی شده با سود هیچ گونه اثر مهاری نداشت. تلقیح لاکتوباسیلوس هلوتیکوس به آب گیلاس به طور موثری توانست از رشد سالمونلا و استافیلوکوکوس در طی تخمیر جلوگیری کند (05/0 P <). بنابراین بر اساس نتایج بدست آمده میتوان از باکتری لاکتوباسیلوس هلوتیکوس و پالیده کشت آن به منظور جایگزین نگهدارندههای شیمیایی و به عنوان یک منبع ضد میکروبی طبیعی در صنایع غذایی استفاده نمود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
لاکتوباسیلوس هلوتیکوس،فعالیت ضد میکروبی،پالیده کشت،آب گیلاس،باکتری بیماریزا
عنوان انگلیسی
Antimicrobial activity of bacterial cell and cell free culture supernatant of Lactobacillus helveticus in-vitro and in a food model
چکیده انگلیسی مقاله
In this study, the antimicrobial properties of bacterial cell and cell free culture supernatant of Lactobacillus helveticus was investigated both in vitro and in vivo (food). For this purpose, at first, cell free culture supernatant (CFS) was prepared from the mentioned Lactobacillus strain and then divided into three groups (control, treated by heat (100 °C for 15 min) and neutralized by NaOH). Antimicrobial activity of supernatant treated or no treated was investigated utilizing agar well diffusion and Disk diffusion method against two pathogenic bacteria including Salmonella enterica subsp. enterica and Staphylococcus aureus. Moreover, the antimicrobial activity of L. helveticus in cherry juice was evaluated during 24 h of incubation. The results showed that unheated and heated CFS were able to inhibit both pathogenic bacteria, but neutralized CFS had no antimicrobial activity. Inoculation of L. helveticus in cherry juice effectively (P < 0.05) prevented the growth of Salmonella and Staphylococcus during the fermentation period. Therefore, based on the results, L. helveticus and its CFS can be used as an alternative to chemical preservative and as a natural antimicrobial source in the food industry.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Lactobacillus helveticus,Antimicrobial activity,cell free culture supernatant,cherry juice,Pathogen
نویسندگان مقاله
سید محمد باقر هاشمی | Seyed Mohammad Bagher Hashemi
Department of Food Science and Technology, Faculty of Agriculture, Fasa University
دانشیار گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی دانشگاه فسا
درنوش جعفرپور | Dornoush Jafarpour
Department of Food Science and Technology, College of Agriculture, Islamic Azad University of Fasa Branch, Fars, Iran
استادیار گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، واحد فسا، دانشگاه آزاد اسلامی، فسا
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-59819-1&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات