این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۹، شماره ۱۲۵، صفحات ۱۰۹-۱۱۹
عنوان فارسی
بهینهسازی فرآیند استخراج لیکوپن و ترکیبات فنولی از تفاله گوجه فرنگی با استفاده از پیشتیمار میدان الکتریکی پالسی
چکیده فارسی مقاله
در این مطالعه به منظور بهینهسازی فرآیند استخراج لیکوپن و ترکیبات زیست فعال دیگر از تفاله گوجه فرنگی به کمک پیش تیمار میدان الکتریکی پالسی از شدتهای الکتریکی مختلف (2، 4 و 6 کیلوولت بر سانتیمتر) و تعداد پالسهای مختلف (10، 35 و 60) استفاده گردید و میزان راندمان استخراج لیکوپن، ترکیبات فنولی کل، فعالیت رادیکال گیرندگی به روش DPPH و قدرت احیاکنندگی آهن عصارههای استخراجی مورد بررسی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل آماری و بهینهسازی فرآیند به روش سطح پاسخ انجام شد. نتایج نشان داد که با افزایش شدت میدان الکتریکی در ابتدا میزان لیکوپن استحصالی، ترکیبات فنولی کل، فعالیت رادیکال گیرندگی به روش DPPH و میزان قدرت احیاکنندگی آهن ابتدا افزایش و سپس کاهش یافت. با افزایش تعداد پالسها نیز هرچند با شیب و تاثیر کمتر ابتدا میزان لیکوپن کاهش و سپس افزایش یافت ولی میزان ترکیبات فنولی کل و فعالیت رادیکال گیرندگی به روش DPPH به صورت جزئی افزایش یافت. بهینهسازی فرآیند نیز نشان داد که بهمنظور رسیدن به عصارهای با میزان لیکوپن و ترکیبات فنولی بیشتر، بایستی شدت میدان الکتریکی 7/3 کیلوولت بر سانتیمتر و تعداد پالس 60 باشد، تا مطلوبیت 915/0 ایجاد گردد. در نهایت مقایسه نمونه شاهد (فاقد تیمار ) با نمونه حاصل از تیمار بهینه مشخص گرداند که نمونه حاصل از پیشتیمار میدان الکتریکی پالسی به ترتیب دارای 43/73 ، 28/146، 64/45 و 44/112 درصد لیکوپن، ترکیبات فنولی کل، فعالیت رادیکال گیرندگی به روش DPPH و قدرت احیاکنندگی آهن بیشتری نسبت به نمونه شاهد داشت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
،تفاله گوجهفرنگی،بهینهسازی،لیکوپن،ترکیبات فنولی،میدان الکتریکی پالسی
عنوان انگلیسی
Optimization of pulsed electric field assisted extraction of lycopene and phenolic compounds from tomato waste
چکیده انگلیسی مقاله
In the present study, to optimize the lycopene and phenolic compounds extraction from tomato paste, pulsed electric field in different intensities including 2, 4, 6 KW. Cm-1 and different pulse numbers including 10, 30, 60 were designed and applied. Therefore the extraction efficiency of lycopene and phenolic compounds, DPPH free radical scavenging activity as well as ferric reducing activity of the extracted oil were predicted. The statistical analysis and optimization process with the use of response surface methodology were performed. The achieved results presented that with enhancements in pulsed electric field intensity, at the beginning parameters including the efficiency of lycopene extraction and phenolic compounds extraction, DPPH free radical scavenging activity and ferric reducing power increased and then showed reductions. With enhancements in pulse number, at the beginning lycopene extraction slightly decreased then showed enhancements, but the phenolic compounds extraction rate as well as DPPH free radical scavenging activity increased slightly. The achieved results of optimization process expressed that to obtain extracts with high quantities of lycopene and phenolic compounds, pulsed electric field and pulse number should be set on 3.7 KW. Cm-1 and 6 respectively to achieve the desirability value equals to 0.915. Finally the achieved results of the comparison of control sample with the treated ones expressed that, treated sample with pulsed electric field presented higher quantities for the extracted lycopene and phenolic compounds, DPPH free radical scavenging activity as well as reducing power (111.4, 45.64, 146.28 and 73.43) compared to the standard samples.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Tomato waste,optimization,lycopene extraction,phenolic compounds,pulsed electric field
نویسندگان مقاله
زهرا دولت آبادی | Zahra Dowlatabadi
Department of Food Science and Technology, Sabzevar Branch, Islamic Azad University, Sabzevar, Iran
گروه علوم و صنایع غذایی، واحد سبزوار، دانشگاه آزاد اسلامی، سبزوار، ایران
امیر حسین الهامی | Amir Hossein Elhamirad
Department of Food Science and Technology, Sabzevar Branch, Islamic Azad University, Sabzevar, Iran
گروه علوم و صنایع غذایی، واحد سبزوار، دانشگاه آزاد اسلامی، سبزوار، ایران
سید هاشم اخلاقی فیض آباد | Seyed Hashem Akhlaghi Feizabad
Department of Chemistry, Sabzevar Branch, Islamic Azad University, Sabzevar,Iran.
2- گروه شیمی، واحد سبزوار، دانشگاه آزاد اسلامی، سبزوار، ایران
وحید فرزانه | Vahid Farzaneh
FCT, University of Algarve, Faro-Portugal
3- گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه آلگار، فارو، پرتقال
حمید بخش آبادی | Hamid Bakhshabadi
Young Researchers and Elites Club, Gorgan Branch, Islamic Azad University, Gorgan, Iran
4- باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد گرگان، دانشگاه آزاد اسلامی، گرگان، ایران
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-16324-4&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات