این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۹، شماره ۱۲۵، صفحات ۱۳۵-۱۴۶
عنوان فارسی
ارزیابی ویژگیهای فیلم تقویت شده کیتوزان- صمغ گوار اصلاح شده حاوی عصاره رزماری به منظور کاربرد در بستهبندی فعال مواد غذایی
چکیده فارسی مقاله
بستهبندی اهمیت بهسزایی در حفاظت، انبار کردن و حمل و نقل بهداشتی مواد غذایی و همچنین مواد خام به ویژه در مقابل اکسیداسیون و فساد میکروبی دارد. دفن زبالههای تجزیه ناپذیر ناشی از بستهبندی پلاستیکی مواد غذایی یکی از مهمترین چالشهای جهان میباشد که امروزه در جهت کاهش و رفع این مشکل، استفاده از بیوپلیمرهای طبیعی و تجزیه پذیر، شامل پلیساکاریدها توصیه میشود. کیتوزان از جمله پلیساکاریدهایی میباشد که در ساختار فیلمهای خوراکی زیست تخریب پذیر استفاده میشود. محدودیت اصلی فیلم های مبتنی برکیتوزان خواص مکانیکی ضعیف، حلالیت بالا در آب و نفوذپذیری آن به بخار آب است. این مطالعه با هدف بهبود عملکرد فیزیکوشیمیایی فیلمهای مبتنی بر کیتوزان انجام شد. فیلمهای مبتنی بر کیتوزان با صمغ گوار دیآلدهیدی در نسبتهای مختلف تهیه شدند. ظهور پیک در طول موج 1680 بر سانتیمتر در طیف جذبی فیلم ترکیبی کیتوزان-گوار دیآلدهیدی، تشکیل پیوند کووالانسی (گروه آمیدی) بین عاملهای آمین کیتوزان و عاملهای آلدهیدی گوار دیآلدهیدی را تایید میکند. فیلم بهینه کیتوزان- گوار دیآلدهیدی (نسبت حجمی 2:1) در مقایسه با دیگر فیلمها کمترین حلالیت (25/0 ± 03/20 درصد)، کمترین نفوذپذیری به بخار آب ( 10-10Ð 07/3 گرم.میلیمتر/ میلیمتر مربع.ساعت.پاسکال) و بیشترین مقاومت کششی (06/1 ± 05/48 مگاپاسکال) را نشان داد. همچنین افزودن 10 درصد عصاره رزماری بزرگترین منطقه مهاری با قطر21/0 ± 55/20 میلیمتر مربوط به استافیلوکوکوس اورئوس و 07/0 ± 75/12 میلیمتر مربوط به اشریشیاکلی را نشان داد. نتایج نشان میدهد فیلم تولید شده حاوی رزماری میتواند گزینهای مناسب برای استفاده در بستهبندی فعال مواد غذایی در نظر گرفته شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
فیلم کیتوزان،صمغ گوار اصلاح شده،عصاره رزماری،بسته بندی فعال،خواص مکانیکی
عنوان انگلیسی
Properties Evaluation of Reinforced Chitosan-Modified Guar Gum Film Containing Rosemary Extract for Active Food Packaging
چکیده انگلیسی مقاله
Packaging is important for the protection, storage, and hygienic handling of food as well as raw materials, particularly against oxidation and microbial spoilage. Land filling of non-degradable waste caused by plastic packaging of food is one of the most major challenges in the world, which the use of natural and degradable biopolymers, including polysaccharides, is recommended to overcome this problem. Chitosan is a polysaccharide utilized in the structure of biodegradable edible films. The main limitation associated with chitosan-based films is poor mechanical properties, high water solubility, and water vapor permeability. The objective of this study was to improve the physicochemical performance of chitosan-based films. Chitosan-based films were prepared with guar dialdehyde in various blending ratios. The FTIR spectrum of composite film displayed a peak at 1683 cm-1 which approved the successful covalent interaction between the amino groups of chitosan and the aldehyde groups of guar dialdehyde. The optimal chitosan-dialdehyde guar gum film had the lowest solubility (20.03 %), lowest water vapor permeability (3.07 Ð 10-10 gmm / hmm2Pa), and the highest tensile strength (48.05 MPa) compared with other films. Moreover, the diameters of the inhibition zones for the films containing 10% rosemary extract against E. coli and S. aureus bacteria were 12.75 ± 0.07, and 20.55 ± 0.21 mm, respectively. Therefore, the results showed that the developed chitosan- guar dialdehyde film containing rosemary extract can be considered as a suitable alternative in an active fresh food packaging systems.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Chitosan film,Guar dialdehyde,Rosemary extract,Active packaging,Mechanical properties
نویسندگان مقاله
لیلا یاوری معروفی | Leila Yavari Maroufi
Department of Food Science and Technology, Faculty of Nutrition and Food Science, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran
گروه صنایع غذایی، دانشکده تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
نسیم شهابی | Nasim Shahabi
Department of Food Hygiene and Quality Control, Faculty of Veterinary Medical, Shahrekord University, Shahrekord, Iran
گروه بهداشت و کنترل کیفی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران
مرجان قربانی | Marjan Ghorbani
Nutrition Research Center, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran
مرکز تحقیقات تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-67640-1&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات