این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 21 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۲، شماره ۱، صفحات ۳۱-۴۰
عنوان فارسی
ارتباط بین مصرف میوه و سبزی و خطر ابتلا به کارسینومای سلول کلیوی در زنان ۴۰ تا ۷۶ ساله سوئدی
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: نتایج مطالعات مختلف اپیدمیولوژیکی در مورد رابطه بین مصرف میوه و سبزی و خطر ابتلا به معمولترین نوع سرطان کلیه یعنی کارسینومای سلول کلیوی (Renal cell carcinoma) ضد و نقیض میباشد. مطالعه اخیر به منظور بررسی بیشتر این ارتباط انجام گرفت. مواد و روشها: در مطالعه بزرگ کوهورت زنان سوئدی (Swedish mammography cohort)، اطلاعات تغذیهای 61000 خانم سوئدی 40 تا 76 ساله از طریق پرسشنامه بسامد خوراک گردآوری شد. سپس این افراد به مدت 13 سال مورد پیگیری قرار داده شدند. 122 نفر از این زنان در طی این مدت به کارسینومای سلول کلیوی مبتلا شدند. آنالیز رگراسیون کوکس (Cox Regression) در این مطالعه به کار گرفته شد تا خطر نسبی ابتلا به کارسینومای سلول کلیوی را با 95% فاصله اطمینان تعیین کند. یافته ها: نتایج این مطالعه نشان داد خطر ابتلا به سرطان کلیه در خانمهایی که 5 بار یا بیشتر میوه و سبزی (با هم) در روز مصرف میکردند، نسبت به خانمهایی که کمتر از یکبار در روز میوه و سبزی مصرف میکردند 41% کمتر است (خطر نسبی = 59/0: 95% فاصله اطمینان=34/1-26/0). هنگامی که مصرف میوه و سبزی به طور جداگانه بررسی شد، افرادی که بیش از 75 بار در ماه، میوه یا سبزی مصرف میکردند، به ترتیب خطر نسبی 59/0(95% فاصله اطمینان: 25/1-27/0) و60/0 (95% فاصله اطمینان: 17/1-31/0) نسبت به افرادی داشتند که کمتر از 11 بار در ماه میوه یا سبزی مصرف میکردند. در بین میوههای مختلف، بیشترین نقش محافظتی در موز پیدا شد (. Pتست والد =05/0). در بین سبزیهای مختلف، بیشترین نقش پیشگیری کننده در سبزیهای ریشهای مشاهده شد (.P تست والد= 03/0). همچنین خطر ابتلا به کارسینومای سلول کلیوی با افزایش مصرف کلم سفید کاهش یافت (P روندی = 07/0 (. به علاوه، مصرف روزانه یک بار یا بیشتر سبزی سالادی تا 40% شانس ابتلا به سرطان را کاهش داد (در مقایسه با افرادی که این سبزیها را مصرف نمیکردند). نتیجه گیری: به طور خلاصه، نتایج این مطالعه نشان میدهد که مصرف بالای میوه و سبزی، خطر ابتلا به کارسینومای سلول کلیوی را کاهش میدهد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
کارسینومای سلول کلیوی، میوه، سبزی، زنان
عنوان انگلیسی
Association between fruit and vegetable consumption and the risk of renal cell carcinoma among 40-76 year-old Swedish women
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objective: Results of epidemiologic studies on the relationship between fruit and vegetable consumption and the renal cell carcinoma (RCC) risk have been inconsistent and inconclusive so far. This study was conducted to further explore the issue and throw more light on the subject. Materials and methods: In a population-based prospective cohort study of Swedish women (Swedish Mammography Cohort) dietary information from 61,000 women 40–76 years old was collected using a food-frequency questionnaire. A 13-year follow-up showed that 122 of the women developed RCC. Cox proportional hazards models were used to estimate relative risks (RR) with 95% confidence interval (CI). Results: Women consuming 5 or more combined servings of fruit and vegetables daily had a relative risk of 0.59 (95% CI=0.26–1.34) in comparison with those consuming less than once serving. When fruits and vegetables were examined separately, those women who had consumed more than 75 servings of either fruits or vegetables per month had a multivariate relative risk of 0.59 (95% CI=0.27–1.25) and 0.60 (95% CI=0.31–1.17), respectively, compared with those consuming 11 or less servings per month. Within the fruit group, bananas showed the strongest inverse association (p=0.07 by Wald test), while of all the vegetables studied root vegetables proved to have the strongest inverse association (p = 0.03 by Wald test), with RCC. The risk of RCC decreased with an increase in the consumption frequency of white cabbage (p for trend=0.07). The data also revealed that the consumption by women of salad vegetables (at least once per day) could reduce the RCC risk by 40% (RR= 0.60 95% CI =0.30 –1.22), in comparison to those not consuming this type of vegetables. Conclusion: Our results suggest that a high consumption of fruits and vegetables may reduce the risk of RCC in women.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Renal Cell Carcinoma, Fruits, Vegetables, Women
نویسندگان مقاله
بهرام رشیدخانی | b rashidkhani
آلیسا ولک | a wolk
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-28&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات