این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 1 دی 1404
پژوهش های تولیدات دامی
، جلد ۱۳، شماره ۳۶، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
تأثیر استفاده از سیلاژ خوراک کامل بر پایه ذرت علوفهای در تغذیه برههای پرواری
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: تهیه سیلاژ کامل مخلوط با مواد خوراکی حاوی رطوبت بالا میتواند یک جایگزین مناسب برای آسان کردن مدیریت مواد خوراکی، بهبود قابلیت هضم و افزایش عملکرد نشخوارکنندگان باشد. این تحقیق با هدف تعیین تأثیر استفاده از سیلاژ خوراک کامل بر پایه ذرت علوفهای در جیره برههای پرواری زل در مقایسه با جیرههای رایج انجام شد. مواد و روشها: تعداد 14 راس بره نر نژاد زل با میانگین وزن 07/2 ± 74/19 کیلوگرم بهصورت تصادفی به دو گروه 7 رأسی همگن تقسیم شدند و با یکی از دو جیره آزمایشی با مواد مغذی یکسان شامل جیره شاهد بر پایه یونجه و کاه گندم و جیره سیلاژ خوراک کامل بر پایه ذرت علوفهای تغذیه شدند. دو هفته دوره عادتپذیری به جایگاه و جیرههای غذایی درنظر گرفته شد و سپس دوره آزمایش بهمدت 12 هفته ادامه یافت. در طول دوره آزمایش خوراک مصرفی سه بار در روز در حد اشتها در اختیار بره ها قرار گرفت. وزنکشی از برهها قبل از شروع آزمایش انجام شد و سپس هر سه هفته یکبار تکرار شد. پس از پایان دوره پروار، قابلیت هضم جیرهها در قفسهای متابولیکی و از طریق جمع آوری کامل مدفوع تعیین شد. همچنین از ورید گردن برهها خونگیری شد و غلظت گلوکز، پروتئین کل، آلبومین و آنزیمهای کبدی آلانین آمینو ترانسفراز (ALT) و آسپارتات ترانس آمیناز (AST) در پلاسمای خون آنها تعیین شد. یافتهها: میانگین مصرف خوراک در گروههای آزمایشی مشابه بود. اما میانگینهای وزن بدن برهها در پایان آزمایش، افزایش وزن در کل دوره، افزایش وزن روزانه و همچنین نسبت خوراک مصرفی/ افزایش وزن برهها با سیلاژ خوراک کامل حاوی ذرت علوفهای نسبت به گروه شاهد بالاتر بود. (05/0P<). قابلیت هضم ماده خشک و ماده آلی و الیاف نامحلول در شوینده خنثی در سیلاژ خوراک کامل بر پایه ذرت علوفهای نسبت به خوراک کامل بر پایه یونجه و کاه بیشتر بود (02/0>P). تفاوتی در میانگین غلظت گلوکز، پروتئین کل، آلبومین، ALT و AST پلاسمای خون برهها با مصرف جیرههای آزمایشی وجود نداشت و تمام فراسنجهها در دامنه طبیعی برای گوسفندان سالم بود. نتیجهگیری: نتایج این تحقیق نشان داد که تخمیر مطلوبی در سیلاژ خوراک کامل بر پایه ذرت علوفهای انجام شد و مصرف آن در برههای پرواری زل سبب افزایش وزن نهایی و افزیش وزن روزانه و بهبود نسبت خوراک مصرفی/ افزایش وزن در مقایسه با جیره بر پایه یونجه و کاه گردید. از اینرو میتواند یک جایگزین مناسب برای آسان کردن مدیریت مواد خوراکی، بهبود قابلیت هضم و افزایش عملکرد در برهای پرواری مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
ذرت علوفهای، خوراک کامل، سیلاژ، بره پرواری، عملکرد، زل
عنوان انگلیسی
Effects of using total mixed ration silage based on fodder corn in feeding fattening lambs
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction: Ensiling total mixed ration can be used as a sustainable alternative to efficiently of feed management, improves digestibility and increase performance of ruminants. The objective of this study was to determine the effects of using total mixed ration silage based fodder corn on the growth performance of fattening Zell lambs. Materials and methods: Fourteen Zell male lambs (19.74± 2.07 kg BW) were randomly allocated to one of two experimental diets similar in nutrient contents. Experimental diets included control diet based on alfalfa and wheat straw (CD) plus concentrate and total mixed ration silage based on fodder corn plus concentrate (TMRS). The animals were fed three times daily in three equal portions over a 12-weeks assay following a 2-weeks adaptation period. Lambs were weighed immediately before the morning feeding at the beginning and at 3-weeks intervals. At the end of fattening period, the lambs were housed in individual cages to evaluate nutrient digestibility of the experimental diets. Furthermore, blood samples were collected from the Jugular veins of the lambs for measuring of glucose, total protein, albumin and liver enzymes such as alanine aminotransferase (ALT) and aspartate transaminase (AST). Results: Average feed intake was not affected by the experimental diets, but final body weight, total body weight gain, average daily gain were greater but the feed conversion ratio (feed/gain) was lower in lambs fed TMRS diet than those received CD diet (P< 0.05). Digestibility of dry matter, organic matter and neutral detergent fiber were higher (p< 0.05) in CD diet that that of the TMRS diet. There was no difference in plasma concentration of albumin, total protein, glucose, ALT and AST between the experimental groups, and all of those parameters were within the normal range for healthy sheep. Conclusion: It was concluded that ensiling total mixed ration based on the fodder corn was associated with an optimal fermentation and using its in fattening Zell lamb diets caused an increase in final body weight and daily gain, and improved feed conversion ratio. Therefore, ensiling total mixed ration could an appropriate feeing management to improve performance of fattening lambs.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Fodder corn, total mixed ration, silage, fattening lambs, performance and Zell
نویسندگان مقاله
پیروز شاکری | pirouz Shakeri
موسسه تحقیقات علوم دامی کشور
حسن فضائلی | hassan Fazaeli
موسسه تحقیقات علوم دامی کشور
علی رضا آقاشاهی | Alireza Aghashahi
موسسه تحقیقات علوم دامی کشور
امیررضا صفایی | Amirreza Safaei
موسسه تحقیقات علوم دامی کشور
امیرعلی شاکری | Amirali Shakeri
دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج
نشانی اینترنتی
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-441-3&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه نشخوارکنندگان
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات